Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Romantiek, koppels, hot-choco, pre-valentijn, lampjes. Romance, couples,
Afbeelding van Koen Smilde

De lekkerste warme chocolademelk

Wij geloven dat je nooit een reden nodig hebt voor een warme chocolademelk. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan biedt deze lijst het perfecte alibi. Wij hebben alvast het voorwerk gedaan, maar moedigen je vooral aan om op zoek te gaan naar jouw eigen favoriet.

Olivier Kemme
Redacteur. Altijd op de hoogte van de laatste (theater)voorstellingen en groot liefhebber van sport en muziek.

Pompadour

Ben je op zoek naar meer dan alleen chocolademelk? Pompadour heeft alles wat he zoekt: een gezellig interieur, een vitrine vol taartjes, koekjes en snoepjes én superlekkere chocolademelk. Dus trek naar De 9 Straatjes voor een geweldige ervaring. 

Chocolate Company

Laat de traditionele high tea even links liggen, want nu is er iets nieuws: High Choc, en jij kunt het zelf ervaren. Bezoek Chocolate Company, gelegen onder andere op het Centraal Station in Amsterdam en hun vestiging in Haarlem. Kies uit hun enorme selectie aan warme chocolademelksmaken, zoals bijvoorbeeld de verrassende cookie dough-smaak of met bruine rum. 

Koffie ende Koeck

Bij vegan lunchtent Koffie ende Koeck hebben ze een vegan hot chocolate. Ze zitten vlak bij het Westerpark, dus ideaal om hier je warme chocolademelk te halen en vervolgens een wandeling te maken door het park. Vergeet niet om een vegan gebakje voor onderweg mee te nemen. 

Corner Bakery

De Corner Bakery is zeker Instagramwaardig te noemen. Verwacht bij alle vestigingen een interieur even smakelijk, zoet en kleurrijk als de versnaperingen die de keuken verlaten. Voor warme chocolademelk zit je hier helemaal goed als je iets anders dan anders wilt. Bijvoorbeeld roze chocolademelk, choco met roze slagroom of een mok chocomel afgetopt met gesmolten marshmallows. 

  • Corner Bakery | Johannes Vermeerstraat 40 & Kon. Wilhelminaplein 60-62

Urban Cacao

Bij Urban Cacao gaat warme chocolademelk verder dan een smaakervaring; het is een reis van boon tot reep, wereldwijd geïnspireerd. De cacaobonen, zorgvuldig geselecteerd uit verschillende werelddelen, dienen als de essentiële bouwstenen voor onze ambachtelijke chocoladerecepten. Hun toewijding aan duurzaamheid is geen streven, maar een levensstijl, waarbij ze niet alleen kiezen voor milieuvriendelijk transport, maar ook kansen creëren voor kansarme jongeren. 

Ree7

Ree7 zit in De 9 Straatjes, meteen de ideale plek om even op te warmen na het winkelen. Hun warme chocolademelk is een waar kunstwerk. Deze wordt namelijk afgetopt met een flinke dot slagroom, de ideale landingsplaats voor de vele kleine marshmallows die er nog overheen worden gestrooid. En als je er dan toch zit, kun je er net zo goed een Bueno roll bij nemen.

Kessens

Aan de levendige Rozengracht vind je Kessens: een prachtig ingericht, uitnodigend restaurant met goed bereid voedsel en gebak. Geniet hier van watertandend lekkere warme chocolademelk bij je diner of drink het lekker decadent bij een stukje taart. 

Moods Coffee Corner

Met Belgische en Italiaanse warme chocolademelk en een Amsterdams-geroosterde koffieselectie is Moods Coffee Corner een waar juweeltje in de Jordaan. Mis vooral hun brede selectie aan toppings zoals minimarshmallows en regenbooghagels niet, om je innerlijke zoetekauw compleet te bevredigen. 

Scandinavian Embassy

De Pijps Scandinavian Embassy biedt Noordelijke-geroosterde koffies, prachtig gepresenteerd eten en warme chocolademelk om je dag te starten. Je kunt zelfs kiezen hoeveel cacao je wilt om je drankje op jouw persoonlijke smaak af te stemmen. 

Olivier Kemme
Redacteur. Altijd op de hoogte van de laatste (theater)voorstellingen en groot liefhebber van sport en muziek.