Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Renato's Pizzeria restaurant pizza
Afbeelding van Renato's Pizzeria

De beste plekken voor pizzaliefhebbers

Pizzaliefhebbers kunnen hun geluk op in Amsterdam, door de hele stad zijn restaurants te vinden met de lekkerste pizza's. Bekijk hier onze tips. Buon appetito!

Pazzi

Pazzi restaurant
Afbeelding van Pazzi

Dankzij de open keuken kijk je mee terwijl de pizzabakker van Pazzi voor jou een heerlijke pizza maakt. De eerlijke en exclusieve Italiaanse producten en het bakken in houtovens, zorgt voor traditionele pizza's met dunne, krokante bodems. In alle vestigingen eet je in een authentieke Italiaanse sfeer, inclusief muziek en kaarslicht. Heb je haast of eet je liever thuis? Geen probleem; je kunt de pizza's ook meenemen.

  • Pazzi | Diverse locaties

La Perla

Chef in La Perla pizza kitchen
Afbeelding van Alex Cheuk

In de Jordaan is een drukke straat die ook wel bekend staat als 'Little Italy'. Hier vind je onder meer pizzeria La Perla. Na een hap van een van de, in de steenoven gebakken, pizza's voelt het even alsof je in Italië bent. De verse ingrediënten die La Perla wekelijks vanuit Italië importeert geven de pizzeria een streepje voor. Tip: probeer ook de heerlijke huiswijn.

  • La Perla | Tweede Tuindwarsstraat 14 & 53

Il Sogno

De Italiaanse conceptstore Il Sogno bestaat al jaren in de Koningstraat, een kleine zijstraat van de Nieuwmarkt. Nu is er een tweede vestiging op IJburg. Il Sogno schenkt geen alcohol, maar voor goede pizza's en echt Italiaans ijs ben je hier aan het juiste adres. Je kunt je pizza laten bezorgen, maar loop er ook eens binnen voor je Italiaanse boodschappen. Je koopt hier risotto, lasagne, buffelmozzarella, Italiaanse koffie en nog veel meer lekkernijen.

  • Il Sogno | IJburglaan 905 & Koningsstraat 19

LouLou Pizzabar

Loulou Pizzabar
Afbeelding van Loulou Pizzabar

Alleen bij LouLou Pizzabar eet je de LouLou pizza, speciaal ontwikkeld om de ‘oerpizza’ weer op de kaart te zetten. Hier maken ze het deeg van verschillende meelsoorten waardoor de (glutenvrije) pizza’s niet alleen lekker maar ook gezond zijn! Niet voor niets is de LouLou pizza al met meerdere prijzen bekroond. Met een terras aan de Amstel zit je hier in de zomer heerlijk in de zon.

Leuk om te weten: op aanvraag organiseren ze Pizza4Fun workshops.

De Italiaan

Outside De Italiaan pizza italian restaurant
Afbeelding van Alex Cheuk

De Italiaan in Oud-West heet niet voor niets 'De Italiaan'. De pizza's zijn er goed en ook de pasta's en vlees- en visgerechten smaken heerlijk. Er is veel keus wat betreft pizza's, je kunt er zelfs glutenvrije pizza's bestellen. Ben je gek op zoet? De dolci zijn bij De Italiaan ook niet te versmaden. Tip: de Il tartufo pizza met truffel is bij veel vaste bezoekers favoriet.

nNea

Voor de beste pizza hoef je heus niet helemaal naar Italië. Ga gewoon naar de Bilderdijkstraat. Want nNea steeg binnen 6 maanden na opening al tot nummer 13 van de 50 top pizza Europa. Ze staan bekend om hun luchtige – in plaats van knapperige – deegkorst, die het lekkerste blijft door de pizza in stukken te knippen. Ze werken zoveel mogelijk met lokale producten en mogen graag experimenteren. Dus kijk niet gek op als je pizza bij een vervolgbezoek weer net een beetje anders is als de vorige keer!

  • nNea | Bilderdijkstraat 92Hs

Buurman & Buurman / Buurman de With

In Bos en Lommer ontbrak het in 2015 nog wat aan pizzeria’s en eetwinkels. Daarom besloten de buurmannen het heft in eigen hand te nemen en er zelf één op te richten op de hoek van de Mercatorstraat. En met succes! Want er is inmiddels een 2e vestiging geopend op de Witte de Withstraat. Uit de houtoven komen normale, vegetarische en vegan pizza’s met creatieve namen als Ruben 2.0, Tropigeit of Greenpeas.

Margherita Tutta la Vita

Chefs in the Margherita Tutta La Vita pizza kitchen
Afbeelding van Alex Cheuk

Margherita Tutta la Vita is in 3 jaar tijd een begrip geworden in Diemen-Zuid. De Eigenaar Stefano, die áltijd vrolijk pizza’s staat te bakken, is een bekende in de buurt. Hij bakt de pizza’s in een heteluchtoven wat zorgt voor kakelverse pizza’s. Wil je dat Stefano speciaal een pizza voor jou komt bakken? Dat kan! De pizzeria doet ook aan catering en heeft een foodtruck met een houtoven die ze zo voor je deur parkeren.

Restaurant FAAM

Inside Restaurant Faam
Afbeelding van Alex Cheuk

Op de hoek van de Reinier Claeszenstraat en de Maarten Harpertzoon Trompstraat bevindt zich het best bewaarde geheim van de Baarsjes. Het geheime recept? Dat verklappen Dirk en Flip van Restaurant FAAM natuurlijk niet, maar het heeft vast iets te maken met de ambachtelijke houtovenpizza’s en andere huisgemaakte Italiaanse gerechten waar men maar niet over uitgepraat raakt. Laat wel wat ruimte over voor een toetje, want de befaamde tiramisu blijkt één van de lekkerste van Amsterdam te zijn.

Renato's Pizzeria 

Producten direct uit Italië geïmporteerd, en dat proef je goed terug. Iedere dag maken de Italiaanse chefs het deeg voor de pizza’s en pasta’s vers klaar in de productiekeuken, oftewel de Laboratorio. Hier experimenteren ze er ook op los met nieuwe recepten.

Eatmosfera Oost

Neem plaats in de Napolitaanse woonkamer van Oost. Dit kleine maar fijne restaurant serveert zuurdesempizza's die met liefde worden gemaakt en afgestemd zijn op jouw behoeftes. Kies bijvoorbeeld voor een witte pizza zonder tomatensaus en verras de kleintjes met een kinderpizza. In tegenstelling tot de wat bekendere Eatmosfera in de Korte Reguliersdwarsstraat, kun je hier terecht voor een huiselijke en rustige beleving van de Italiaanse keuken. 

Lo Stivale D'oro 

Lo Stivale d'Oro
Afbeelding van Lo Stivale d'Oro

Precies tussen het Rembrandtplein en de Amstel vind je Lo Stivale D'oro (een naam die in het Italiaans ‘de gouden laars’ betekent). In dit knusse restaurant, dat wordt gerund door een familie uit Taranto - een stadje gelegen in de hak van de laars - kun je goed terecht voor een uitgebreid diner met een echt dolce vita-gevoel. De sfeer is vriendelijk en authentiek, en het eten heerlijk. Verwacht fijne wijnen uit Puglia en Campania, een ruime selectie uitstekende pizza's en, hoe kan het ook anders, een zalige huisgemaakte tiramisu.