Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Zoku people working on their laptops
Afbeelding van Ewout Huibers

Laptopvriendelijke cafés en werkplekken

Thuiswerken wordt steeds normaler, daarom komen er steeds meer plekken in de stad waar je een werkplek kunt huren. Wij zochten de meest inspirerende plekken waar jij ongestoord kunt werken.

Buro de Pijp

Niet vastzitten aan een abonnement, maar wel zo nu en dan een werkplek willen hebben? Dan kun je terecht bij Buro de Pijp. Hier kun je verschillende ruimtes afhuren voor €4,- per uur. Een dikke plus is de samenwerking met LOT61, volgens sommige Amsterdammers de lekkerste koffie van de stad.

Buro de Pijp | Eerste Jan Steenstraat 72-74 

KantoorKaravaan

Aan de rand van Amsterdam bij de Tuinen van West staat de KantoorKaravaan. Deze vintage caravan is omgebouwd tot een high-tech mobiel kantoor, voorzien van internet, koffie, thee, een zithoek en natuurlijk een prachtig uitzicht.

KantoorKaravaan | Nico Broekhuysenweg 22

Venu Concept

Bij Venu Concept vind je een rustige werkplek inclusief de héérlijke koffie. Vanaf €4,- kun je al een plekje reserveren voor een van de verschillende soorten werkplekken. Je hebt bijvoorbeeld de focus desk met veel ruimte of de private pod voor als je even super gefocust te werk wil gaan.

Venu Concept | Haarlemmerdijk 138

Zoku

Zoku is het best bewaarde geheim als het aankomt op rooftop views. Je kunt er vergaderruimtes huren, flexwerken in de Co-Working Space en als je echt wil concentreren kun je een eigen WorkLoft huren.

Zoku | Weesperstraat 105

De Kanarie Club

Inside Kanarie Club at De Hallen Bellamyplein
Afbeelding van Koen Smilde

Tijdens het werk kiezen uit iets lekkers van een uitgebreide internationale menukaart, en ook nog eens snelle wifi? Bij de Kanarie Club in Oud-West kan het. Je kunt eten bestellen via QR-codes en vervolgens serveren ze het aan je tafel zodat je ongestoord je werkdag doorkomt.

De Kanarie Club | Bellamyplein 51

MidWest

MidWest Kantine interior
Afbeelding van MidWest

Bij MidWest heb je het gevoel van thuiswerken maar dan buiten de deur. In dit knusse café, een gymzaal van een voormalige school in De Baarsjes, vind je flexibele werkplekken, verschillende abonnementen en mogelijkheden tot het boeken van meeting rooms. Tijd voor een pauze? Rust dan even uit in de achtertuin met een lekkere koffie.

MidWest | Cabralstraat 1

Benji’s Toko

Benjis café interior
Afbeelding van Benjis

Bij Benji’s Toko waan je je op een tropische vakantie maar dan gewoon in de stad. Met een ruim interieur en een menukaart geïnspireerd op de Balinese cuisine, kun je zowel tijdens je werkdag als daarna lekker uitrusten in deze groene oase.

Benji's Toko | Baarsjesweg 188 / Maassluisstraat 243 / Wibautstraat 196

Volkshotel 

Co-working spaces at Volkshotel.
Afbeelding van Volkshotel

In het Volkshotel in Amsterdam-Oost vind je verschillende werkplaatsen waar vaak studenten, ondernemers en bezoekers te vinden zijn. Hier kun je gebruik maken van gratis wifi, eenvoudig meeting rooms reserveren, en na werk aansluiten bij de bar om te luisteren naar de live-sets van de DJ.

Volkshotel | Wibautstraat 150

Public Space

De hoge plafonds, grote ramen en minimalistische architectuur van café Public Space voegen licht en ruimte toe aan jouw werkdag. Met een divers publiek van zowel internationale als lokale gasten zijn er genoeg mogelijkheden om te netwerken.

Public Space | Bercylaan 301

Kriterion

Kriterion Cinema Cafe
Afbeelding van Marie-Charlotte Pezé

Bij Kriterion zie je vooral studenten, freelancers en filmliefhebbers. In het café van het filmtheater ben je welkom om lekker aan het werk te gaan of bij te kletsen onder het genot van een kopje koffie.

Kriterion | Roetersstraat 170

Bar Bistro Bureau

Op de 5e verdieping van B.Amsterdam geniet je van een prachtig uitzicht over Nieuw-West. Daarnaast heb je met een lidmaatschap ook toegang tot co-working plekken, sport- en sociale faciliteiten en verschillende netwerken.

Bar Bistro Bureau | Johan Huizingalaan 763a

The Coffee Virus – A Lab

Een mix van creatievelingen, freelancers en ondernemers in een innovatieve omgeving vind je bij The Coffee Virus. Vanaf de pont rol je zo het café binnen en geniet je van de heerlijke koffie en zelfgemaakte gebakjes.

The Coffee Virus - A Lab | Overhoeksplein 2

OBA

Amsterdam, the Netherlands - March 12, 2014: people, student are reading or working on the computers inside the modern central Public Library of Amsterdam, selected as best library of the Netherlands in 2012.
Afbeelding van Pidjoe via iStock

Bij de Openbare Bibliotheek Amsterdam kun je op 25 verschillende plekken in de stad de rust opzoeken tijdens jouw werkdag. Met een lidmaatschap heb je toegang tot onbeperkte wifi en talloze educatieve bronnen, maar ook zonder lidmaatschap kun je gebruik maken van verschillende voorzieningen. Dit kun je navragen bij de balie.

OBA | diverse locaties in Amsterdam

Hotel INNSiDE by Meliá

In het hartje van de Zuidas staat lifestylehotel Hotel INNSiDE by Meliá. Dé perfecte uitvalsbasis voor een koffie met je zakenpartner of om in alle rust aan de slag te gaan. De modern ingerichte lobby biedt genoeg plekken voor productieve dag achter je laptop. 

Hotel INNSiDE by Meliá | Eduard van Beinumstraat 40