Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Image alt

De beste biercafés

Van gevestigde proeflokalen tot flink bevoorraadde ambachtelijke biercafés, bier is in de Amsterdamse horeca goed vertegenwoordigd. Wij hebben 10 van onze favoriete biercafés voor je op een rij gezet. 

Craft & Draft

Craft & Draft zit op de Overtoom. Bij binnenkomst vallen meteen de veertig glimmende biertaps op, die de houten bar opsieren. De simpele, moderne aankleding van het café zorgt ervoor dat je niet afgeleid wordt als je geniet van je biertje. De selectie van internationale bieren verandert per week, dus bij Craft & Draft zijn altijd nieuwe smaken uit te proberen. En mocht je door de bierbomen het bierbos niet meer zien, dan is het kundige personeel altijd bereid je te adviseren. In de kleine winkel kun je flesjes bier kopen om mee naar huis te nemen.

Craft & Draft | Overtoom 417

Café De Zotte

Vlakbij het Leidseplein en tóch is De Zotte de ideale plek om in alle rust je nieuwe favoriet te ontdekken. Dit Belgisch biercafé oogt bijna ouderwets bruin, maar verwacht hier geen bitterballen of broodjes ossenworst op de menukaart. Geheel in stijl met de selectie aan bieren is het eten hier ook voornamelijk Vlaams en koken ze veelvuldig met bier. Denk aan een lamshaas met Pauwels Kwak jus of gamba's met La Chouffe mayonaise.

Café De Zotte | Raamstraat 29

TAPZUID

TAPZUID ziet er op het eerste gezicht niet uit als een typisch, traditionele bierkroeg, maar achter dat hippe uiterlijk gaat een berg liefde schuil voor het gerstenat. Met name de Amsterdamse bieren, welteverstaan. Voor zover wij ze hebben kunnen tellen (en dat wordt naarmate de avond voortduurt steeds moeilijker) zijn alle 32 lokale brouwers hier te krijgen. Lukt het niet om zelf een keuze te maken, dan helpen de speciaal getrainde biersommeliers je graag op weg.

TAPZUID | Maasstraat 70

Delirium Café

Het Delirium Café mag zich met recht the place to beer noemen met meer dan 500 nationale en internationale bieren uit fles en 20 op de tap. Het wereldrecord van café met de meeste bieren hoort echter nog steeds bij het allereerste Delirium Café in Brussel, met maar liefst 3162 bieren. Bij lekker bier hoort natuurlijk lekker eten, dus is er naast de enorme bierkaart ook een Bourgondische keuken. Mocht je niet kunnen kiezen, dan adviseren de biersommeliers je graag.

Delirium Cafe | Piet Heinkade 4-6-8

BRET Craft Beer Café

Op het Orlyplein, vlakbij station Amsterdam-Sloterdijk, vind je biercafé, lunchroom en restaurant BRET. Daarmee is de voormalige grauwe buurt omgetoverd tot horeca-hotspot én groene oase: het café heeft een zonnig terras en er is veel groen. Zelfs als je geen bier lust, is deze plek een aanrader: de biertuin en het gebouw bestaan uit boomstammen, containers en andere bijzondere materialen. De eigenaren van BRET hebben de nodige ervaring met gezellige bierstekjes: het zijn de mensen achter Hannekes Boom en Nordman Beers. Alles in het café draait om bier, van de hop die gewoon in de tuin groeit tot de menukaart, van de tips op het gebied van bijpassende bieren tot het enorme aanbod.

BRET Craft Beer Café | Orlyplein 76

Gollem's Proeflokaal

Poeple sitting on a terrace next to the water
Afbeelding van Koen Smilde

Met 5 fantastische locaties in Amsterdam is Gollem een van de bekendste proeflokalen van de stad. En dat is niet voor niets, want deze traditionele Belgische pub biedt alles wat een bierliefhebber wil: tussen de 10 en 30 biersoorten op de tap (afhankelijk van welke locatie je bezoekt), honderden gebottelde brouwsels en een gezellige vibe. Als je Gollem op een warme dag bezoekt is de locatie op de Overtoom in Oud-West perfect, met haar ruime terras vol grote tafels.

Gollem's Proeflokaal | Diverse locaties in Amsterdam

Beer Temple

De eigenaren van Proeflokaal Arendsnest runnen ook de Beer Temple. Waar in Arendsnest alleen Nederlands bier wordt geschonken, is de Beer Temple een bierwalhalla voor Amerikaans bier. In de Beer Temple kun je terecht voor zo’n 35 verschillende tapbieren en ruim 200 soorten op fles. De nadruk ligt op bier dat gemaakt is in Amerikaanse (micro)brouwerijen. Voor wie gehecht is aan bier uit eigen land, is er ook het lichte, toegankelijke Tempelbier (een aantal jaar geleden door Proost magazine uitgeroepen tot lekkerste huisbier).

Beer Temple | Nieuwezijds Voorburgwal 250

In de Wildeman

"In de Wildeman" serveert bier in een authentieke omgeving. In een voormalige Amsterdamse distilleerderij serveren ze 18 bieren van de tap en 250 soorten bier op fles. De collectie wisselt regelmatig en bestaat voor het grootste deel uit Belgische en Nederlandse bieren zoals Trappisten, maar ook Groot-Brittannië, Amerika en Duitsland zijn vertegenwoordigd.

Proeflokaal Arendsnest

In dit gezellige, authentieke proeflokaal wordt uitsluitend Nederlands bier geschonken. Dat betekent een behoorlijk aanbod: maar liefst 52 bieren op tap en meer dan 100 verschillende bieren op fles. Het personeel van Proeflokaal Arendsnest legt je met liefde alles uit over het bier van je keuze en de brouwerij waar het vandaan komt. Ook geschikt voor feesten en partijen: je kunt hier een bierproeverij bijwonen met een groep (tot 32 personen!). Reserveren is in dit geval aan te raden.

Proeflokaal Arendsnest | Herengracht 90

Bar Joost

Bar Joost is hét buurtcafé van de Indische buurt. Op de kaart staan meer dan 40 Amsterdamse bieren, die je kunt ontdekken tijdens een avondje met bordspellen of al hangend aan de bar. Muziek is bij Joost vrijwel net zo belangrijk als het bier, dus je kunt er van uit gaan dat dat altijd op orde is. Houd er rekening mee dat het café gezellig klein van stuk is, maar gelukkig is er zomers plaats genoeg op het terras.

Bar Joost | Molukkenstraat 33