Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
People sitting Outside Poesiat en Kater Oost
Afbeelding van Koen Smilde

Restaurants en bars in Oost

De veelzijdigheid van Oost vind je terug in het aanbod van bars en restaurants. Zo kun je er Koreaans eten maar ook klassiek (met een wijntje en entrecote) en zijn er verschillende plekken voor zelfgebrouwen bier en burgers. (Pr)oost.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen

Tigris & Eufraat

Tigris & Eufraat is een Syrische fastfood lunchroom en delicatessenzaak aan de Javastraat die de inwoners van Oost al jaren verblijdt met verse wraps, huisgemaakte mezzeschotels en kruidige salades. En, niet te vergeten: met het beste broodje falafel van de stad, waar je graag voor in de rij staat.

De Tros

Er zijn al best wat cafés te vinden op de Linnaeusstraat, maar of er al een echt buurtcafé was? De Tros doet sinds 2023 zijn best er een te zijn, (maar dan) mét hip interieur en uitgebreide wijnkaart. Op de kaart staan naast snacks ook grotere gerechten, waaronder de - nu al - bekende smashburger en een entrecote. Lekker voor bij dat wijntje.

Krux Brouwwerf

Het bier van Krux Brouwwerf brouwen ze in de kleinste vaten van Amsterdam en gaat meteen van de tap zo, hop, je glas in. Best handig, want volgens Krux krijg je van al dat leven hartstikke dorst. Je vindt hier 14 bieren van de tap die regelmatig wisselen, dus… leef je uit.

House of Watt

House of Watt is een flexibele ontmoetingsplek. Dus… je kunt er zowel werken als een potje tafelvoetballen, trouwen, je verjaardag vieren en eten en drinken natuurlijk. Op de kaart staan klassiekers waar Watt zelf van houdt en waar ze een eigen draai aan hebben gegeven.

tHuis aan de Amstel

Café tHuis aan de Amstel huist sinds 2014 in de voormalige directeurswoning van de Zuidergasfabriek. Voor de gerechten op de ontbijt-, lunch- en dinerkaart wordt zoveel mogelijk samengewerkt met lokale producenten, of zijn zelfgemaakt. tHuisgerookte zalm, hartige madeleines en alle taarten en cakes bijvoorbeeld.

Café Czaar

Café Czaar is een bruin café waar je niet alleen kunt eten en drinken, maar ook veel kunt doen. Sportwedstrijden bekijken (van Ajax natuurlijk, of Formule 1), pubquizzen op maandag, genieten van een live jazzconcert (elke 2e en 4e zaterdag van de maand) of spelletjes doen met oud of jonger gezelschap. Net een echte huiskamer.

Bar Basquiat

Mocht je je afvragen waar deze urban bar zijn naam aan te danken heeft, wel: aan één van de gevierdste kunstenaars van de 20e eeuw: Jean-Michel Basquiat - en dat zie je terug in de sfeer en het interieur. Van chai latte tot cocktail en samosa tot saté, je kunt hier de hele dag terecht.

Brouwerij Poesiat en Kater

Deze plek is vernoemd naar de 2 vrienden Bart Poesiat en Klaas Kater (geweldige combinatie van namen, maar dat terzijde) die rond 1900 samenwerkten in een van de grootste brouwerijen van dat moment. Ze deden niet alleen hun best voor het beste bier, maar ook voor een beter leven voor werknemers. Die brouwerij sloot in 1950, maar de deuren van het huidige Poesiat & Kater staan wagenwijd voor je open met bieren, festivals en een proeflokaal.

GAPP

Op zoek naar het zonnigste terras van Amsterdam? Spoed je dan naar GAPP, bovenop Hotel Casa. Op de kaart vind je gerechten die je ook in een biergarten vindt, maar dan letterlijk en figuurlijk op niveau. Denk aan burgers, flammkuchen en planken vol met borrel bites, eigenlijk alles waar je zin in hebt als je op een zonnig (dak)terras zit.

  • GAPP | Eerste Ringdijkstraat 4

The BAB

A display of a plate of salad sushi and drinks The Bab Korean restaurant
Afbeelding van Pyotograper

BAB (in het Koreaans: rijst of maaltijd) serveert simpel, authentiek en vers Koreaans eten zoals je dit ook in Korea vindt - precies wat de eigenaren voor ogen hadden toen ze BAB hier in 2019 openden. Inmiddels zijn er 3 vestigingen in Amsterdam waar je Koreaanse klassiekers hebt als bibimbap en classic fried chicken.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen