Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Sunny terrace
Afbeelding van Cafe Fonteyn

De beste terrassen in het Centrum

Zeker in de zomer barst het Centrum van Amsterdam uit zijn voegen, iedereen wil graag een stukje meepikken van de zonnige stad. Daarom hebben we een paar van Amsterdams beste terrassen in het Centrum op een rijtje gezet.

Dignita Hoftuin

Sunny terrace
Afbeelding van Koen Smilde

Verstopt tussen de Nieuwe Herengracht en de Nieuwe Keizersgracht zit Dignita Hoftuin; een oase van rust midden in het drukke centrum van Amsterdam. Op deze intieme locatie kun je terecht voor ontbijt, lunch en een lekkere borrel. Dignita Hoftuin is zo'n intieme locatie dat je die eigenlijk liever stiekem voor jezelf wilt houden.

Hannekes Boom

Busy terrace in summer
Afbeelding van Hannekes Boom

Zodra de zon begint te schijnen trekken hippe Amsterdammers massaal naar Hannekes Boom. Verover een plekje aan een van de lange picknicktafels of ga lekker op de rand van de kade zitten. Hannekes Boom geeft je het gevoel dat je bij een strandtent zit, terwijl je gewoon in het Centrum van Amsterdam bent. ’s Avonds verandert deze trendy tent in een bar en draaien dj’s de lekkerste muziek.

Café Fonteyn

Sunny terrace
Afbeelding van Cafe Fonteyn

Een favoriet onder de lokale bewoners, Café Fonteyn staat bekend als een huiselijk café met een groot terras. Op het sfeervolle Nieuwmarkt is de zon gunstig gericht op deze locatie dus je kunt er tot laat zitten met zonnestralen op je gezicht.

Lion Noir

Afbeelding van Lion Noir

Lion Noir heeft een van de mooiste binnentuinen van Amsterdam, perfect voor een fijne lunch of lekker diner weg van alle drukte. Het is een publiek geheim in Hartje Centrum, waar je je even in een andere wereld waant. Met uitzicht op de mooie gevels van de grachtenpanden kun je hier waanzinnig lekker eten!

Waterkant

Biggest Rainbow Flag of the world on the parking garage above Waterkant at the Marnixstraat.
Afbeelding van Jan de Ridder

Waterkant is een fijne hotspot aan het water, onder de Q-Park in de Marnixstraat. De oprichters van de Waterkant hebben zich laten inspireren door Paramaribo. Verwacht een fijne relaxte sfeer op een gezellige plek waar je kunt genieten van lekker eten en Surinaamse biertjes. Roti heeft natuurlijk een vaste plek op de menukaart en is om je vingers bij af te likken!

Oriole Garden Bistro

Door Misset-Horeca uitgeroepen tot beste terras van Amsterdam. En wie zijn wij dan om dat te ontkennen? Gelegen in de binnentuin van Hotel The Grand vind je hier een groene oase, midden in de stad. Of je nou een drankje wilt drinken, lunchen of dineren, bij Oriole Garden Bistro kun je de hele dag terecht.

Bar Brandstof

Sunny terrace
Afbeelding van Bar brandstof

Op de hoek van de Marnixstraat en de Rozengracht zit Bar Brandstof. Het terras van deze bar is favoriet onder de Amsterdammers vanwege de fijne sfeer. Ook is het eten hier heerlijk; je kunt er terecht voor ontbijt, lunch, diner en een lekkere snack.  

Winkel43

Terrace in spring
Afbeelding van Winkel43

In de Jordaan kun je bij de Noordermarkt neerstrijken op het terras van Winkel43. Dit is dé plek om appeltaart te eten, Winkel43 heeft namelijk de beste appeltaart van Amsterdam! Het is hier altijd druk en levendig, maar verre van hectisch of gehaast; je kunt de sfeer eerder huiselijk en gezellig noemen.

NeL

Terrace Amstelveld
Afbeelding van Nel

Op het Amstelveld, vlakbij de Utrechtsestraat, vind je NeL: een rustige plek waar de schaduwrijke bomen enige verkoeling bieden op een warme zomerdag. NeL heeft een ongedwongen muzikale sfeer en het terras is een van de gezelligste terrassen van Amsterdam. Lunch, diner, hapjes, desserts, borrels; je kunt terecht bij NeL!

  • NeL | Amstelveld 12  

Pension Homeland

Sunny terrace
Afbeelding van Pension Homeland

Bij Pension Homeland zit je op het terras zonder dat je het meteen door hebt midden in het centrum van Amsterdam. Je kijkt uit over het Oosterdok en je kunt de boten in het water zien liggen bij NEMO. Bestel een van de zelf gebrouwen speciaalbiertjes, geniet van het uitzicht en als je op zondag komt is er livemuziek!