Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Cocktail at Pulitzer's Bar
Afbeelding van Ashkan Mortezapour Photography

De beste plekken voor alcohol-vrije drankjes

Hoe graag we soms ook anders willen, onze sociale plannen draaien toch vaak om alcohol: een biertje drinken met vrienden, proosten met een wijntje (of twee) op een zonnige dag of een paar cocktails bij de vrijmibo. Maar Amsterdam heeft genoeg plekken die bewijzen dat gezelligheid niet synoniem hoeft te zijn aan alcohol. Proost!

Cafe Americain

Deze bar heeft een toplocatie aan het Leidseplein in het iconische Hotel Americain. De minder bekende drankjes op het menu zijn toch de 0.0 cocktails, waaronder een gin tonic, een amaretto sour en een lychee martini, om er maar een paar te noemen. Stijlvolle en modern, én verrukkelijke virgin cocktails. 

Café Americain| Leidseplein 28 

Pulitzer's Bar

Pulitzer bar interior
Afbeelding van Pulitzer

Een deel van het menu hier is gewijd aan alcoholvrije en alcoholarme drankjes. Deze cocktailbar maakt drankjes als de Bellino zonder de alcohol, maar met de zoete kick die bij een Bellini hoort. Zo ook de Bergamot limonade, of de alcoholarme Cucumber Light, een elegante gin-komkommer-tonic spin-off. 

The Biertuin

De Biertuin people sitting on the terrace
Afbeelding van Janneke Nooij

Het klinkt misschien niet als de meest voor de hand liggende plek voor een alcoholvrije avond, maar De Biertuin heeft een uitgebreide alcoholvrije en -arme kaart, met 4 0.0 bieren en 7 bieren met een laag alcoholpercentage. Genoeg keus! 

De Biertuin | diverse locaties 

Bar Bukowski

Bar Bukowski café-restaurant people on the terrace
Afbeelding van Bar Bukowski

Het terras van Bar Bukowski in Oost roept onze naam als de zon schijnt, en dat is fijn want er is veel keus op het gebied van virgin drankjes, inclusief een 0.0 Aperol Spritz. Er is ook een goede selectie alcoholvrije bieren. 

Bar Baut

Bar BAUT Moms & Mimosa's Mothersday Moederdag
Afbeelding van Bar BAUT

Hoewel er genoeg cocktails op het menu staan, heeft Bar Baut in Zuid ook veel mocktails. Probeer de Nee-groni of de Nojito, klassiekers zonder kans op kater. 

Cafe de Willem

De Willem café bar
Afbeelding van Sascha Esmail

Gelegen onder de Haarlemmerpoort, uitkijkend op het Westerpark, is dit de perfecte plek om te genieten van een virgin smoked Margarita of een 0.0 gin Tanqueray. Ontspan op het terras en geniet van het uitzicht, terwijl je jezelf trakteert op een alcoholvrij drankje. 

World of Nix

Het is de rijzende ster onder de (alcoholvrije) slijterijen. World of Nix hoopt de toegang tot alcoholvrije dranken te stroomlijnen, van producent tot aan de consument. Het assortiment heeft voor ieder wat wils, van wijnen en bieren tot allerlei soorten sterke drank. Probeer hun bestellerlijn ‘Abstinence’, met favorieten als Cape Citrus ‘gin’. Als je meer van bier houdt, heeft World of Nix een ruim assortiment lokale merken, zoals Lowlander of de 0,5% Dorunku van Oepidus. 

Drankerij

Laat je innerlijke bartender los bij de Drankerij slijterij. Met een overvloed aan alcoholvrije opties, waaronder bier, ciders, wijn en voorgemixte cocktails zoals de Daiquir-ish en de Italia Spritz speelt de Drankerij in op de groeiende vraag naar alcoholvrije opties van goede kwaliteit.