Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Lebkov & Sons coffee bar
Afbeelding van Koen Smilde

Restaurants en bars in Zuidoost

Van zeewierburger tot zelfgemaakte pizza en zelfgebrouwen kloosterbier tot zelfgebrande koffie: in Zuidoost wordt veel zelf en met liefde voor je gemaakt. Probeer het vooral zelf uit.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen

Oma Ietje

Oma Ietje, alleen al vanwege die naam wil je er vandaag nog voor de deur staan - en anders wel voor een goed ontbijt, lunch of diner. Er staat altijd wel wat lekkers te pruttelen op het fornuis, met namen die je doen lachen en watertanden tegelijk, zoals oma’s kliederzooi (toetje), opa’s estofado (Spaanse stoof) en natuurlijk oma’s eigen angusburger.

Oma Ietje | Heesterveld 3

The Traveller

The Traveller begon ooit als een pop-up restaurant, maar heeft inmiddels 2 locaties in Amsterdam (in de RAI in Zuid zit er ook eentje) Op de kaart staan de lekkerste gerechten uit verschillende internationale keukens - en dat er héél veel lekker(s) is, blijkt wel uit de uitgebreide menu’s. Keuzestress? Kies dan voor een 4-gangenmenu om lekker te delen. Opgelost.

Margherita Tutta la Vita

Chefs in the Margherita Tutta La Vita pizza kitchen
Afbeelding van Alex Cheuk

Inmiddels een begrip in Diemen-Zuid: Margherita Tutta la Vita - en wij snappen wel waarom. Het restaurant serveert pizza's die de in Italië geboren chef Stefano met passie voor je neus maakt. Dat geldt overigens ook voor de huisgemaakte lasagne, calzones, panini's en desserts. Mocht je nog niet verliefd zijn, dan nu wel: de pizza Merlina heeft Stefano vernoemd naar niemand minder dan zijn moeder.

Lebkov & Sons

Lebkov & Sons coffee bar
Afbeelding van Koen Smilde

Bij Lebkov & Sons stap je binnen voor de sandwiches, soepen en salades uit heel Europa en het Middellandse Zeegebied - maar ook voor de koffie. Deze is afkomstig van een Guatemalteekse plantage en wordt elke week vers gebrand. Volgens sommigen is het de beste koffie van de stad. Maar probeer het vooral zelf uit.

Atlas Taste

Atlas Taste is een brasserie waar je kunt lunchen, dineren en borrelen. Op de kaart staan het ‘twaalfuurtje vis’ en ‘twaalfuurtje vlees’ (die je heus ook om 12.30 mag bestellen), soepen en salades, en als hoogtepunt de huisgemaakte groente-zeewierburger, die je echt een keer geprobeerd moet hebben.

Brouwerij Kleiburg

Schroten, maischen, gisten; in brouwerij Kleiburg wordt ouderwets monnikenwerk verricht voor het brouwen van het eigen kloosterbier. Geen toeval, want op deze plek stond vroeger een klooster. Uiteraard speelt bier de hoofdrol op deze plek, maar omdat mens en monnik ook moeten eten, staan er ook gerechten als fish and chips, een Marokkaanse tajine of veggieburger op de kaart.

Kon Esi Baka

Kon Esi Baka betekent ‘kom snel terug’ in het Surinaams, en dat doen veel mensen dan ook voor het populairste gerecht van dit restaurant: de roti kip. Maar ook de andere gerechten uit de Surinaams-Creoolse keuken zorgen ervoor dat je hier zeker terugkeert.

  • Kon Esi Baka | Reigersbos 102a

30 ML Coffee Roasters

In termen van koffie is 30ml de maat voor een shot espresso, de basis van je latte, flat white of cappuccino. In het hart van de Amsterdamse Poort kun je hier naast koffie van hun eigen gebrande bonen ook genieten van ontbijtgerechten, zelfgemaakte zoetigheden en verse sappen.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen