Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam

Duurzaam winkelen en eten in Nieuw-West

Wist je dat Amsterdam Nieuw-West ontworpen is als een 'tuinstad' waarbij stedelijke gebieden samensmelten met groen? Ontdek het zelf tijdens deze route die je meeneemt naar een biologische plukboomgaard, een theehuis in een voormalige molen langs een rustig fietspad, en nog veel meer leuke stops onderweg.

De 7 Deugden

24H Nieuw-West - Molen van Sloten, Brouwerij De 7 Deugden
Afbeelding van Amie Galbraith

Bij deze Amsterdamse brouwerij kun je langskomen voor een rondleiding, proeverij, workshop of om de bieren te kopen in de winkel. De 7 Deugden bier wordt gebrouwen door mensen voor wie een baan ergens anders op dit moment niet vanzelfsprekend is. Wil je langskomen, meld je dan aan via de website.

De Akermolen

Afbeelding van De Akermolen

Langs een landelijk fietspad in De Aker staat een voormalige molen zonder wieken met daarin een speciaal theehuis. Hier werken mensen met een verstandelijke beperking met plezier in de keuken of bediening. Strijk neer voor koffie met taart, hele goede tosti’s, high tea, lekkere lunch of aangeklede borrel.

Fruittuin van West

Family and kids picking fruit at Fruittuin van West
Afbeelding van Amie Galbraith

Fruittuin van West is een stadsboerderij waar je, gedurende alle seizoenen, van het buitenleven kunt genieten. In de boomgaard kun je zelf appels plukken of aardappels rooien en in de winkel koop je biologisch of biologisch-dynamische groenten, fruit en meer. In het café kun je genieten van slow coffee, appeltaart van Nederlandse appels, biologische lunch of een borrel.

De Mooiste Markt

Afbeelding van Daphne Lucker for Het Parool

Bij deze gezellige winkel koop je biologisch brood, duurzame bloemen en handgemaakte cadeaus. De Mooiste Markt is een werk- en leerplek voor talenten die met een steuntje in de rug terug op de arbeidsmarkt komen. In de koffiecorner serveren ze lekkere tosti’s, broodjes en goede koffie.

De Natuurkamer

Afbeelding van Koos Marinus

De Natuurkamer is een initiatief voor en door bewoners van Sloterpark. Met activiteiten, workshops en een knusse horecaplek worden buurtbewoners met elkaar verbonden. Ook biedt de Natuurkamer een werkplek aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Meld je aan voor een van de workshops voor jong en oud, meewerkdagen of samen koken met ingrediënten uit de moestuin.

In samenwerking met Amsterdam Impact