Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Image alt

De beste terrassen in West

Amsterdam heeft veel fijne terrassen en als je specifiek op zoek bent naar terrassen in West hebben we hier een mooi overzicht voor je. 

Terrasmus

In het kleinschalige Erasmuspark in Bos & Lommer zit het gezellige café Terrasmus (open vanaf begin maart). Een ideale plek voor mensen met kinderen: terwijl ouders op het terras wat lekkers eten of drinken, kunnen de kinderen in de aangrenzende speeltuin spelen. Maar ook zonder kids is Terrasmus een goede plek voor wat vertier, er zijn namelijk regelmatig optredens op het podium bij Terrasmus.

Café Terrasmus | Erasmuspark 1  

Café Cook

Achter de Jan Evertsenstraat op de rand van de Baarsjes zit Café Cook, een bruin café met een fijne huiskamersfeer. Op het grote terras heb je de hele middag zon en het eten is er prima! Café Cook wordt ook wel het best bewaarde geheim van Amsterdam genoemd.

Café Cook | James Cookstraat 2

Karavaan

Op de hoek bij het Kwakersplein, net naast de drukke Bilderdijkstraat, is het goed vertoeven. Karavaan weet daar perfect gebruik van te maken met een gigantisch terras waar de zon de hele middag gretig op schijnt. Een all day hotspot waar je niet alleen komt voor je eerste kop koffie, lunch of gezellige borrel maar waar je ook fijn je laptop open klapt om te even te werken.

Karavaan | Kwakersplein 2H

Bar Kosta

Bij Bar Kosta kun je aanwaaien voor een kop koffie of een borrel met van alles lekkers en voordat je het weet blijf je er de hele avond op het terras hangen.

Bar Kosta | Derde Kostverlorenkade 42

Bar Kantoor

In hetzelfde monumentale pand van Conscious Hotel Westerpark, zit Bar Kantoor. Het is een all-day spot waar het voornamelijk om duurzaamheid draait, maar ook zeker om het terras. Met uitzicht op het Westerpark en de hele dag zon is deze niet te missen.

Bar Kantoor | Haarlemmerweg 8

Remise47

Remise 47 terrace outside De Hallen at Bellamyplein
Afbeelding van Koen Smilde

Remise47 is onderdeel van het populaire Hallencomplex met een ruim zonnig terras. Hier kom je voor een lekker ontbijt of een uitgebreide lunch, een borrel of cocktail met heerlijke bites of juist een uitgebreid diner met bijpassende wijnen. Deze locatie is een coole tramremise vol art & design!

Remise47 | Bellamyplein 47

Westergasterras

People chilling and sitting on a terrace
Afbeelding van Steef Fleur

Bevind je hier in een industriële oase van rust in het Westerpark. Op het Westergasterras kun je in de zomer en in de winter, binnen en buiten op het immens terras of op de zitzakken aan het water terecht voor de lunch, het diner, een cocktail of de borrel.

Westergasterras | Klönneplein 4-6 

Brouwerij Troost

Drink een biertje rechtstreeks bij de bron, namelijk bij Brouwerij Troost waar het bier is gebrouwen. Door hun populariteit hebben ze onder andere deze locatie in West geopend, midden op het levendige en vooral zonnige Westergasterrein. 

Brouwerij Troost | Pazzanistraat 25-27

Café-Restaurant Amsterdam

Een klassieker van de stad: Café-Restaurant Amsterdam. Bij Cradam kun je niet alleen binnen zitten in het immens voormalige waterpompstation, maar je kunt er vooral goed genieten op het terras in de zonnige maanden. 

Café-Restaurant Amsterdam | Watertorenplein 6