Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Vondeltuin people on the terrace
Afbeelding van MAZHO

De beste terrassen in Zuid

De terrassen in Amsterdam-Zuid maken buurten als Oud-Zuid en De Pijp nóg gezelliger. Er is zoveel keus dat op een zonnige dag het lijkt alsof dit stadsdeel bestaat uit één groot terras, met de vertrouwde favorieten en steeds verrassende nieuwkomers.

De Tolbar

Ga je iets dieper de buurt in, dan ontdek je verborgen parels zoals de Tolbar. Het eetcafé is een plek waar horeca en creativiteit samenkomen, mét een terras in de zon en heerlijke biertjes. De Tolbar voelt als een tweede huiskamer met een gemoedelijke sfeer. Op de kaart vind je lokaal eten voor lunch, borrel en diner. Met de vele zonuren op dit terras hebben wij onze nieuwe favoriet gevonden! 

George WPA

Interieur van de Franse brasserie George WPA.
Afbeelding van Koen Smilde Photography

Bij George WPA voel je je een echte Parijzenaar. De sfeer is klassiek en industrieel tegelijk, een fijne combinatie. Deze Franse brasserie in Amsterdam heeft een groot terras met bijna de hele dag zon. Neem plaats aan een van de tafels op het terras en geniet van een lekker bistro-gerecht (mét de geweldige Franse frietjes) terwijl je heerlijk mensen kijkt in Amsterdam Zuid.

Conservatorium Hotel Brasserie

Conservatorium Hotel brasserie interiors
Afbeelding van Amit Geron

De binnenplaats van het Conservatorium Hotel is een oase van rust. Op een steenworp van de grote Amsterdamse musea kun je helemaal ontspannen op het terras van het hotel. Dit wat chiquere terras beschikt over een uitgebreide kaart voor ontbijt, lunch en diner. Laat je in de buitenlucht in de watten leggen, midden in Amsterdam.

De Tulp

De Tulp terrace at Marie Heinekenplein
Afbeelding van Koen Smilde

Bij de Tulp in de Pijp, krijg je een echte jungle-experience. Het interieur is kleurrijk en Caribisch, wat - samen met de vele planten - zorgt voor een exotisch sfeertje. Je kunt hier lunchen, dineren, snacken of nippen aan een tropische cocktail. Ga bij zonnig weer schommelen op de veranda of borrelen op het kleurrijke terras op het Marie Heinekenplein.

Gent aan de Schinkel

Gent aan de Schinkel is een fijn Belgisch café, dat je net achter het Vondelpark vindt. Je geniet hier heerlijk aan het water, terwijl de binnenvaart over de Schinkel aan je voorbij trekt. De echte Bourgondiër drinkt hier een Belgisch biertje en gaat voor een goede maaltijd in een informele sfeer.

Strandzuid

The terrace of Strandzuid
Afbeelding van Photo Republic / Bibi Neuray

Voor een ongecompliceerde en smakelijke middag op het terras ben je bij Strandzuid aan het juiste adres. Voor deze strandtent in Amsterdam is inspiratie opgedaan bij Duitse Biergartens en strandtenten en het resultaat mag er zijn! Strandzuid beschikt over een echt zandstrandje en is voor iedereen die graag in de stad wil blijven op mooie, zomerse dagen.

Vondeltuin

Op het zuidelijkste puntje van het Vondelpark vind je de idyllische Vondeltuin. Hier geniet je omringd door de vogels van het groen, de ongedwongen sfeer en lekkere hapjes en drankjes.

Carter Bar & Kitchen

Carter Bar & Kitchen heeft een fijn terras aan de Valeriusstraat in Zuid, op loopafstand van het Vondelpark en het Museumplein. Geniet van moderne Franse bistrogerechten in een classy, sfeervol interieur. Met zonnige cocktails én een zonovergoten terras. 

The Traveller Zuid

The Traveller restaurant exterior
Afbeelding van The Traveller

Het opvallende horecapand van voormalige The Roast Room dient nu The Traveller Zuid als levendige ontmoetingsplek. Je bent er de hele dag welkom en in de zomer is er plek voor een groot terras dat pal aan het dynamische Scheldeplein ligt.

Venster 33

In een van de gezelligste buurten van Amsterdam bevindt zich Venster 33. Met de levendige energie van de Albert Cuypmarkt om de hoek is Venster 33 een ultieme plek om even bij te komen op het terras met lunch, diner, een borrel of alles daartussenin.