Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Bonnie café-bar exterior
Afbeelding van Studio Modijefsky

10 dingen om te doen in Hoofddorppleinbuurt

Van borrelen tot boulderen en van brunchen tot Bar Bonnie: je kunt wel stellen dat de Hoofddorppleinbuurt barst van de broedplaatsen voor vertier. Je kunt er zelfs je eigen rum maken. Ongeduldig? Snappen we. Komen ze aan, onze tips.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen

Club Atelier

Dance, work, eat, sport, wat je moet kiezen? Nou, niet(s). Club Atelier biedt op inmiddels drie plekken in Amsterdam ruimte aan creatieve ondernemers die een plek zoeken voor ‘wat het ook moge zijn.’ Denk hierbij aan vergaderingen, coachingsessies, fotoshoots, clubavonden, workshops, de kapper, panasj, personal training, bootcamps, vinyl platen verkoop, privédiners, kookworkshops, salsalessen, clinics en yogasessies. Daarom: refuse to choose - dat doen zij ook.

Club Atelier – de SodaFabriek| Anthony Fokkerweg 3

The Coffeebrand

Voor een vroeg ontbijtje of late lunch - of precies andersom - ben je bij The Coffeebrand op het Hoofddorpplein aan het goede adres. De koffie, broodjes, smoothies, salades en zoete lekkernijen worden vers en met liefde voor je gemaakt. High tea-en of je babyshower, kinderfeestje of verjaardag vieren kan hier trouwens ook. Maak dan wel even een reservering voor jou en je partycrew.

The Coffeebrand | Hoofddorplein 16

Rum distilleerderij Spirited Union Botanical Rum Destillery

Iedereen die bij rum denkt, ach ja, rum, het is bruin of het is wit - zou eens een bezoekje moeten brengen aan Spirited Uniion Botanical Rum Destillery. Een hele mond vol, maar dat is het hart van de makers van deze bijzondere rumsoorten, ook. Sterker nog, het loopt ervan over. Handig, zo zit het meteen in je glas. Zelf aan de slag met verse botanicals, destilleerketels en zo je eigen rum maken (én mee naar huis nemen), kan hier ook.

Op pad met de kinderen

Altijd fijn om in de buurt te hebben als de kinderen overduidelijk even uitgelaten moeten worden: een speeltuin. Komt dat even goed uit, die heb je in deze buurt genoeg. Aan het einde van de Theophile de Bockstraat ligt speelplein de Kraker met verschillende (houten) speeltoestellen en door de vele bomen een aangename schaduw in de zomer. Speeltuin Legmeerplein is een echte buurtspeeltuin waar naast een glijbaan ook altijd wel een achtergelaten emmertje of schepje te vinden is.

Lokaal van de Stad

Lokaal van de Stad is het zusje van het verderop gelegen Gent aan de Schinkel en stadscafé van Mechelen, en serveert van ontbijt tot diner gerechten uit de wereldkeuken. Van pitaplank tot pekingeend, en crispy kip tot kokoscurry dus. Ook is er een compleet vegan-menu en in de zomer vind je hier ook het Terras van de Stad, gelegen op het grasveld aan de Westlandgracht.

Lokaal van de Stad | Heemstedestraat 68

Bar Bonnie

Wacht even. Bonnie, is die niet over the ocean? Zéker niet. Bonnie is in Amsterdam neergestreken en heeft haar bar (en bistro) meegenomen. Bar Bistro Bonnie is net als haar familieleden (de cafés Moos, Arie en de Neef van Fred) een ode aan de bruine kroeg. Je kunt er terecht van ontbijt tot ‘nu echt de allerlaatste’, want Bonnie sluit haar deuren in het weekend pas om 03.00.

Bar Bistro Bonnie | Amstelveenseweg 226h

Slowth

De perfecte plek voor iedereen met keuzestress: bij Slowth kun je op vrijdag, zaterdag en zondag enkel terecht voor de brunch. Maar maak je geen zorgen, die loopt bij dit Taiwanese restaurant door tot 17:30. Op de kaart staan gerechten die je volgens Slowth het gevoel van de typisch Taiwanse onbijtwinkeltjes en nachtmarkten geven. Kortom, er zit maar één ding op: uitslapen en uitproberen.

Slowth | Baarsstraat 3h

Banketbakkerij Chocolaterie Damman

In deze banketbakkerij werken de eigenaren Agnes en Henri samen met een klein team enthousiaste medewerkers die zich volledig inzetten voor hun klanten. Henri is, naast banketbakker, ook gediplomeerd leraar, gespecialiseerd in het maken van marsepein en decoratiewerk. Agnes beheert de winkel en dat doet ze in stijl. Haar speciale aandacht hebben de vele seizoensproducten en ze geeft adviezen over bruids- en kindertaarten. De moeite waard om eens langs te gaan om van al dat lekkers te proeven. 

Banketbakkerij Damman | Hoofddorpplein 8

Rosa Rosas

Uitje met je moeder of dochter op de planning én houd je van vintage kleding? Snuffel dan eens rond in Rosa Rosas. Een winkel voor vrouwen en meisjes met zowel vintage tot de jaren ‘80, als tweedehands items van nu. De collectie, zorgvuldig samengesteld door eigenaresse Carien, varieert van gespen van bakeliet, tot broeken, bloesjes en bloemen-voor-in-het-haar. Alleen al met rondkijken ben je hier zo een tijdje zoet.

Rosa Rosas | Rietwijkerstraat 33

Be Boulder Amsterdam

Bij boulderen klim je korte routes (boulders) op wanden tot 4.5 meter hoog, zonder zekering van touwen. Nu zou je daar ook je eigen huiskamer voor kunnen gebruiken, maar beter begeef je je naar Be Boulder. De boulderhal aldaar is ‘een geordende chaos’ met schots en scheef in de ruimte geplaatste houten elementen, waar je met muziek op de achtergrond kunt klimmen, trainen, yogaën, trampolinespringen en natuurlijk: boulderen.

Be Boulder Amsterdam | Anthony Fokkerweg 75

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen