Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Image alt

De beste plekken voor steakliefhebbers

Op de menukaart van vrijwel elk café of restaurant is wel een biefstukje te vinden. Maar lang niet overal krijg je de perfecte malse steak die door de oermens diep van binnen genuttigd wil worden. Geen zorgen, wij hebben de stad af gezocht naar plekken waar ze heel goed weten wat ze met een stuk vlees moeten doen.

Loetje aan ’t IJ

Het legendarische Loetje heeft inmiddels al 6 vestigingen in Amsterdam en bij elke kun je een ossenhaas biefstuk krijgen die een week later nog zoetjes in de herinnering blijft nasudderen. Maar specifiek voor dit lijstje zetten we Loetje aan 't IJ even in het zonnetje, omdat het allemaal nog beter smaakt vanuit het prachtige open restaurant aan het water. De biefstuk wordt geserveerd in een bad van eigen jus en je proeft meteen waarom de 2 eigenlijk nooit gescheiden moeten worden. Daarnaast krijg je 2 sneetjes witbrood als mechanisme om die overheerlijke jus naar je smaakpapillen te brengen. Wat wil je nog meer?

Salmuera

Laten we eerlijk zijn, we kunnen allemaal wel wat meer Zuid-Amerikaanse fuego in onze verveelde botten gebruiken. Wakker dat vuur aan met een authentieke Argentijnse steak van Salmuera. Het restaurant is genoemd naar de pekel waarmee de Argentijnen hun biefstuk kruidig en mals maken. Nadat het vlees voor je neus is klaargemaakt op een traditionele asado-grill nuttig jij tussen de muren van ruwe baksteen bij filmisch neonlicht in Sal de zachtste biefstuk die je ooit at. Een uitstekende plek voor een date, want als hier het bloed niet harder gaat stromen, dan zit het er sowieso niet in.

Cannibale Royale

Inside the Cannibale Royale
Afbeelding van Cannibale Royale

De naam voorspelt het al een beetje: bij Cannibale Royale hebben ze geen zin in haute cuisine, kleine hapjes en overdreven etiquette. Hier kom je om simpelweg te genieten van een ongelooflijk lekker stuk vlees. We hebben allemaal wel eens de neiging om voorkeur te geven aan extravagante ingrediënten en gerechten, maar wanneer je je kiezen laat zinken in de ongecompliceerde, maar perfect klaargemaakte steak van Cannibale Royale, weet je dat daar helemaal niets meer bij nodig is. Ook bijzonder: er ligt in de keuken een steak van 1000 gram te wachten op wie denkt dat monster aan te kunnen.

Pendergast Smokeroom

Pendergast had de naam van de Scandinavische god van de jacht kunnen zijn, maar eigenlijk is het gewoon de naam van dit knusse smokehouse vlakbij het Westerpark. Hier wordt het vlees op de Amerikaanse manier bereid, low and slow, smeulend en sudderend, omgeven met de rook van hout van Nederlandse fruitbomen. De behaaglijke sfeer in het restaurant geeft het comfort van thuis, al zul je thuis echt niet zulk smakelijk vlees eten. Black Angus, met een glas rokerige whiskey ernaast. Zo moet het zijn.

Piet de Leeuw

Een echt Amsterdams restaurant waar men zonder gedonder en een onder het genot van een gezonde dosis bravoure een hap kan eten. Klassiek ingericht met donkerhouten meubilair, opgepoetste gouden biertap en jeneverkruiken op de lambrisering. Naast de bijzonder lekkere steak kan je hier ook paardensteak bestellen. Daar worden sommige mensen een beetje zenuwachtig van, maar dat is nergens voor nodig. De biefstuk van het paard is net zo zacht om te eten als dat het voor de portemonnee is, dus geen reden om het niet een keer te proberen, toch?

Café Carbon

Café Carbon is het moderne steakhouse waarvan je nog niet wist dat je het nodig had. Nu dus wel. Ze serveren er een fantastische steak, maar daarnaast staat het menu vol andere lekkernijen voor de bourgondische rascarnivoor. Voor wie flink met zijn handen te werk wil gaan heeft Café Carbon beroemde spareribs tegen een zeer vriendelijke prijs. Dit is een plek waar je de hele avond blijft zitten, toch nog maar een biertje en een gerechtje besteld, en met de riem een gaatje losser glimlachend bedenkt dat het leven eigenlijk best goed is.

Black and Blue

De website van Black and Blue is letterlijk steakrestaurantamsterdam.nl, dus je weet al voor je überhaupt over de drempel stapt dat ze hun steaks serieus nemen. Biologische biefstuk, recht van de houtskoolgrill op je bord. Het restaurant, gelegen aan de rand van de Jordaan, straalt een gezellige, sympathieke sfeer uit. Een heerlijk stuk vlees, huisgemaakte sauzen, goede wijn en verse friet in een stijlvol restaurant. Niet moeilijk doen. Gewoon lekker gaan eten.

Midtown Grill

Bij Midtown Grill doen ze er alles aan om ervoor te zorgen dat de sappige steak die jij gaat bestellen op een goede manier van de boerderij op jouw bord eindigt. Alleen biefstukken van de hoogste kwaliteit worden hier geserveerd, waaronder ook gecertificeerde dry-aged steak uit Amerika. Als jij jezelf een heuse connaisseur waant, ben je bij dezen verplicht de elegante en eigenzinnige smaak van dry-aging te proberen, want het is de ervaring absoluut waard. Luister naar de uitgebreide kennis van de obers over het vlees dat er geserveerd wordt en je bent niet alleen een heerlijke maaltijd, maar ook een flinke hap kennis rijker.