Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Afbeelding van Koen Smilde Photography

De beste terrassen in Oost

Het is moeilijk bijhouden wat de beste terrassen van Oost zijn, want er komen bijna maandelijks nieuwe stekjes bij. Dat is alleen maar goed nieuws natuurlijk, maar dit zijn onze 10 favorieten van nu.

Vergulden Eenhoorn

Bij de Vergulden Eenhoorn op de Ringdijk is het goed toeven op zonnige dagen. Deze stadsboerderij is al meer dan 300 jaar oud en heeft een grote picknicktuin waar je in een oase van rust geniet van lekker lokaal eten. En dat midden in Amsterdam! Neem plaats op het terras of in een van de ligstoelen op het grasveldje ernaast. 

Ysbreeker

Cafe De Ysbreeker on the Weesperzijde
Afbeelding van Marie-Charlotte Pezé

De Ysbreeker is een klassieker! Met een terras aan de Amstel heb je hier gegarandeerd een heerlijke middag in de zon. Het terras ligt aan het water en op hele hete dagen geven de omringende bomen een fijne verkoeling. Bij de Ysbreeker kun je fijn mensen kijken, wijn drinken en prima eten!

Brouwerij 't IJ

Brouwerij 't IJ brewery terrace garden with windmill
Afbeelding van Koen Smilde

Deze kleinschalige ambachtelijke bierbrouwerij heeft een groot zonnig terras met aanlegsteiger voor boten. Daarnaast heeft Brouwerij 't IJ een proeflokaal dat alleen IJ-bier schenkt. Ook zijn er rondleidingen mogelijk door de Brouwerij. Wat gaat er nu boven een versgetapt biertje in de zon op het terras van een echte bierbrouwerij?

BAUT Oost

BAUT restaurant exterior and terrace
Afbeelding van BAUT

Op deze locatie begon het avontuur van BAUT in 2012, waarna het de stad doorging om vervolgens nu permanent te zijn teruggekeerd op de Wibautstraat. Ze beweren het grootste terras in Amsterdam te hebben dus aan jou om dat te bevestigen!

Canvas op de 7e

Canvas op de 7e bevindt zich op het dak van het Volkshotel op, hoe kan het ook anders, de 7e verdieping. Met uitzicht over Oost en Zuid, behoort dit dakterras zeker tot één van de leukste plekken van Amsterdam! Ook na zonsondergang is het hier de moeite waard, wanneer je kunt genieten van lekkere beats tijdens de clubavonden van Canvas.

De Plantage

Café Restaurant De Plantage is gevestigd in één van de prachtige gebouwen van Natura Artis Magistra. Het terras heeft iets weg van een tuin en ’s avonds is het prachtig verlicht met lampjes in de bomen. Op het menu staan moderne lunch- en dinergerechten. Een aanwinst voor de Plantagebuurt!

De Biertuin

People sitting on Biertuin terrace on Linnaeusstraat
Afbeelding van Koen Smilde

Het lijkt alsof op het terras van De Biertuin altijd de zon schijnt. Gegarandeerd gezelligheid op de picknickbanken met een van hun speciale biertjes en beste borrelhappen.

Hesp

Café Hesp
Afbeelding van Café Hesp

Hesp is het nabijgelegen terras aan de Amstel wat al jaren dient als een populaire ontmoetingsplek voor zowel studenten als zakenlui en zowel internationale bezoekers als buurtbewoners.

  • Hesp | Weesperzijde 130-131

’t Nieuwe Diep

Gevestigd in een voormalig gemaal van de Oetewater Polder in het Flevopark zit distilleerderij 't Nieuwe Diep. Doordat de distilleerderij bijna geheel is omringd door water biedt het terras een prachtig uitzicht en een fijne rustige sfeer. ’t Nieuwe Diep ligt op een unieke locatie en beschikt over een proeflokaal waar je de beste jenevers en likeuren kunt proeven.

Louie Louie

Louie Louie, geïnspireerd op het nummer van the Kingsmen, is een bar tegenover het Wereldmuseum Amsterdam waar je terecht kan voor ontbijt, lunch, borrel en diner. Met een catchy binnen-interieur maar ook een zonovergoten terras is het een favoriet van vele Amsterdammers!