Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
AMI Amsterdam
Afbeelding van AMI Amsterdam

De beste terrassen in De Pijp

In De Pijp is er aan terrassen geen gebrek, aan een mooi uitzicht trouwens ook niet. Van mensen kijken tot cocktails met pit (en peper): hier trekt het Amsterdamse leven aan je voorbij.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen

De Tulp

De Tulp is ‘een tropisch paradijs in de Pijp, ook als de zon niet schijnt’. We moeten toegeven: best handig in een land waar je op dezelfde dag zowel een paraplu als een parasol nodig kunt hebben. Van de felgekleurde vloeren en schommels op het terras krijg je sowieso de zomer in je bol. Drankje erbij, er je bent hier de hele dag zoet.

De Groene Vlinder

Of je nu bijkomt van een dagje shoppen of lekker mensen wil kijken: op het zonnige terras van de Groene Vlinder, pal naast de Albert Cuypmarkt, zit je van de koffie en krant in de ochtend tot een kipsaté en cocktail in de avond gebakken.

Arie

Ben je fan van Fred, Bonnie of Moos? Dan houd je vast ook van Arie, want hij behoort tot dezelfde Goudvisch-familie. Net als zijn broers en zussen is ook café/bistro/bar Arie een ode aan de bruine kroeg, maar alleen Arie heeft een groot terras middenin de Pijp.

  • Arie |Ferdinand Bolstraat 24

Het Paardje

Café Het Paardje terrace in Amsterdam De Pijp
Afbeelding van Pauline Arkesteijn

Al vele jaren een vast gezicht op het levendige Gerard Douplein: bar/bistro Het Paardje. Onder de parasols van het gigantische terras is het goed toeven, en in deze Franse bistro kun je naast bitterballen ook slakken, oesters en bouillabaisse bestellen.

Binnen Buiten

Van de eerste schoonmaakwagen tot de laatste tram en alles wat er op straat gebeurt, trekt op het terras van café Binnen Buiten aan je voorbij. En mocht het uitzicht je tóch vervelen, dan kun je inderdaad van buiten naar binnen. De Pubquiz is hier legendarisch.

Ami

AMI Amsterdam
Afbeelding van AMI Amsterdam

Ami is ‘een café manger, een bar au vins' - woorden die ook als je geen Frans spreekt, uitnodigen tot een bezoek. Bij Ami gaat het om de goede dingen in het leven: vrienden, eten en drinken - en het terras natuurlijk, dat zo uit het centrum van Parijs lijkt te zijn gewandeld.

  • Ami | Eerste van der Helststraat 51

Miri Mary

Bij Miri Mary komen peper (India’s favoriete ingrediënt) en de westerse wereld samen aan de binnen- of buitentafel. Met recht een plek met pit, dus. Kies voor een koffie- of cocktail van de uitgebreide kaart, of voor een Indiaas gerecht om te delen. Of niet, natuurlijk.

V O L T

Waar (bloody) Mary het voor het zeggen heeft in de cocktails van V O L T, zwaait chef Jelle de scepter in de keuken. Koken doet hij met zijn hart, seizoensproducten én gerechten die zijn geïnspireerd op de Franse keuken. Bij mooi weer dineer je op het terras met gezellige bloempotjes aan de muur.

Venster 33

Mocht je op zoek zijn naar het grootste verwarmde terras van de Pijp, dan heb je dat bij deze gevonden. Ook opzoek naar Amsterdamse lekkernijen? Wederom bingo. Van garnalenkroket tot worst: alle gerechten hebben hier iets met Amsterdam te maken.

Café Flamingo

Het terras van café Flamingo kijkt net als overbuurman de Groene Vlinder uit op de Albert Cuypmarkt, waardoor je altijd iets hebt om naar te kijken. In je glas vind je een van de vele speciaalbieren, het favoriete shotje, een koffie of een kopstoot. Het is maar net waar je aan toe bent.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen