Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Image alt

De beste Surinaamse restaurants

De Surinaamse keuken is allesbehalve een eenheidsworst. Zo vind je er onder meer Indische, Javaanse, Chinese, Creoolse, Joodse en Hindoestaanse invloeden. Ontdek hieronder onze favoriete Surinaamse restaurants in Amsterdam!

Warung Mini

Bij Warung Mini eet je je buik goed rond met de lekkerste Javaanse spijzen. In dit restaurant, dat te vinden is op 2 plekken in de Pijp, kunnen niet alleen vleeseters maar ook vegetariërs en vegans terecht voor Surinaamse klassiekers. Vooral de pitjel (een koude salade met pindasaus) en telo (gebakken cassave met pindasaus) zijn echte aanraders.

Aarti 2

Wie binnenloopt bij Aarti 2 in Amsterdam-West moet zijn borst maar nat maken. Alleen al van het menu lezen gaat je maag namelijk al knorren. Op de kaart staan onder andere gevulde bara’s (hartige fritters van bloem), nasi met garnalen en kousenband, en een geweldige vegetarische roti-mix met tempeh, tofu en groente.

  • Aarti 2 | Tweede Hugo De Grootstraat 20

Warung Redjo

In dit knusse eethuis (inclusief winkel) is met name de saoto-soep onovertreffelijk. Maar natuurlijk staat er op de kaart nog veel meer Surinaams-Javaans eten om van te smullen. Van Surinaamse broodjes, soepen, snacks en roti tot tjauw min, nasi, bami en verschillende vegetarische gerechten.

New Draver

De vriendelijke bediening en Creoolse schotels hebben restaurant New Draver in Oost over de jaren een schare aan trouwe klanten opgeleverd. Het menu wisselt per dag, maar slaat de plank nooit mis. Verwacht soulfood als heri-heri (een schotel van aardvruchten, zoals cassave en bananen) met bakkeljauw, en pom met rijst en groente.

De Hapjeshoek

Al 22 jaar lokt De Hapjeshoek nietsvermoedende reizigers naar binnen met het verleidelijke aroma van pom en rotirollen. Gelukkig levert dit Surinaamse eettentje geen kat in de zak. Het schijnt namelijk dat je nergens anders in Amsterdam een beter broodje bakkeljauw kunt vinden. Ook de baka bana met satésaus (mét stukjes pinda, zoals het hoort) en het broodje zoutvlees en kousenband zijn verrukkelijk. 

Eethuis Rose

Wie op zoek is naar een stukje authentiek Suriname in Amsterdam-West mag Eethuis Rose niet overslaan. Deze toko wordt niet alleen geprezen om de heerlijke maaltijden die de keuken uit vliegen, maar ook om de goede service. Wandel binnen voor een Surinaams feestmaal, óf laat het gratis bezorgen, als je binnen een straal van 10 km woont.

Roopram Roti

Deze restaurantketen, die welbekend is in Paramaribo, is een favoriet onder vele Surinaamse Nederlanders. Vooral de locatie in de Eerste van Swindenstraat staat berucht om de, jawel, hemelse roti. Soms moet je wat engelengeduld hebben om de wachtrij te trotseren, maar de authentieke Hindoestaanse gerechten die je ervoor terugkrijgt maken veel goed.

Warung Spang Makandra

Rond etenstijd is het vaak een drukte van jewelste en kan de bediening op zich laten wachten. Toch blijft deze Javaans-Surinaamse spot een van de beste plekken om rollend de deur uit te gaan voor een schappelijke prijs. Denk aan: smakelijke Indo Rames, Tjauwmin met tempeh en saoto voor een prikkie.

De Smeltkroes

Voor verrukkelijke Surinaams-Javaanse schotels kun je aankloppen bij De Smeltkroes. De saoto is verslavend lekker, en op vrijdag en zaterdag kun je er de Weekend Special bestellen: een traditionele Javaanse maaltijd. Zorg wel dat je er niet met een knorrende maag heengaat, want de wachttijd kan nogal uitlopen.