Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
NEMO; Dak
Afbeelding van DigiDaan

Gezinsroute met de I amsterdam City Card

Kleine én grote kinderen kijken hun ogen uit in deze route, Je komt langs magische kastelen (compleet met slotgracht) en musea, en proef onderweg een aantal culinaire specialiteiten.

Dag 1

9:00-10:00: Ontbijt bij café-restaurant De Plantage (bij ARTIS)

Café-Restaurant de Plantage in the evening with sparkly lights.
Afbeelding van Maarten van der Wal

Plantage Kerklaan 36, 1018 CZ Amsterdam

Begin de dag met een heerlijk ontbijt in het historische hart van de 19-eeuwse Amsterdamse Plantagebuurt. Kies uit granola met Griekse yoghurt, verse croissants of brioche met ham en ei. Mmm! Strijk neer op het terras onder de magische platanen en luister naar de geluiden van de dieren die wakker worden.

10:00-14:00: Bezoek de dierentuin ARTIS en Micropia

Plantage Kerklaan 38-40, 1018 CZ Amsterdam

(reguliere prijs € 39,50, gratis met de City Card)

ARTIS was de eerste dierentuin van Nederland. Hier komen natuur en cultureel erfgoed samen en leven geweldige diersoorten bij elkaar. Voel het gefladder van talloze vleugels in het Vlinderpaviljoen en ontdek de kleinste organismen in ARTIS-Micropia. Vergeet ook niet op ruimtereis te gaan in het ARTIS-Planetarium.

14:30-15:30: Lunchen bij In de Waag

Nieuwmarkt market flower stalls and De Waag
Afbeelding van Koen Smilde

Nieuwmarkt 4, 1012 CR Amsterdam

In de voormalige Sint Antoniespoort, gebouwd in 1488, vind je het restaurant In de Waag. Dit restaurant zit vol karakter waar ze Mediterrane gerechten serveren met een Nederlands tintje. Je vindt dit restaurant op de levendige Nieuwmarkt. Komt het interieur je bekend voor? Dat kan! Dat is namelijk te zien op Rembrandts meesterwerk De anatomische les van dr. Nicolaes Tulp

16:00-17:00: Maak een rondvaart door de grachten

Boats on the Jacob van Lennepkade
Afbeelding van Koen Smilde

(reguliere prijs € 19, gratis met de City Card)

Een rondvaart is de ideale manier om even op adem te komen. Dus maak het je gemakkelijk en geniet vanaf het water van het uitzicht over de stad. Met de City Card kun je kiezen uit meerdere aanbieders en vertrekpunten. Reserveren is niet nodig, dus je kunt je plannen op elk moment aanpassen.

18:00-20:00: Diner bij Wagamama Rembrandtplein

Amstelstraat 8, 1017 DA Amsterdam

Sluit de dag af met een lekkere maaltijd bij Wagamama op het Rembrandtplein. Alles draait hier om verse Aziatische smaken, geïnspireerd door de traditionele Japanse ramenbars. Naast alle hartige rijst- en noedelgerechten, is er een speciaal kindermenu met miniversies van de lekkere klassiekers van Wagamama.

Dag 2

10:00-12:00: Bezoek het Nationaal Scheepvaartmuseum

Afbeelding van Het Scheepvaartmuseum

Kattenburgerplein 1, 1018 KK Amsterdam

(reguliere prijs € 17,50, gratis met de City Card)

Verken het nagebouwde VOC-schip en ga op zoek naar de schat die aan boord is verborgen. Na de ontdekkingstocht kun je dwalen tussen de modelschepen, zeevaartattributen, schilderijen en indrukwekkende boegbeelden.

12:30-14:00: Lunch op het terras van NEMO

NEMO; Roof
Afbeelding van DigiDaan

Oosterdok 2, 1011 VX Amsterdam

Geniet van het prachtige uitzicht vanaf het terras op het dak van NEMO. De toegang is gratis en er zijn heel veel activiteiten om de kinderen bezig te houden, zoals interactieve waterelementen en Energetica-sculpturen die op een leuke, boeiende manier uitleg geven over wind en duurzame energie. Op het dak is een café dat de perfecte mix van kindervermaak, uitzicht en lekker eten biedt.

14:30-17:00: NEMO Science Museum

Nemo museum
Afbeelding van DigiDaan

Oosterdok 2, 1011 VX Amsterdam

(reguliere prijs € 17,50, gratis met de City Card)

Stap binnen in de magisch wereld van de wetenschap. In het NEMO Science Museum in Amsterdam draait alles om ontdekken en interactie. De kinderen zullen zich zeker vermaken met de speelse tentoonstellingen waar ze de wonderen van de wetenschap en technologie kunnen beleven. Alles mag hier, dus probeer vooral alles uit. Van fouten kun je leren!

18:00-20:00: Diner bij Pasta e Basta

Nieuwe Spiegelstraat 8, 1017 DE Amsterdam

Combineer lekker eten met entertainment bij Paste e Basta. In dit Italiaanse restaurant brengt het gepassioneerde personeel je tijdens de bediening een serenade. Ze brengen opera en popklassiekers ten gehore terwijl je geniet van heerlijke gerechten die niet zouden misstaan in een echte Italiaanse cantina.

Dag 3

9:00-10:00: Oontbijt bij PANCAKES op Amsterdam Centraal

Prins Hendrikkade 48, 1012 AC Amsterdam

Wie wil er nou geen pannenkoek als ontbijt? Direct tegenover het Centraal Station vind je de Amsterdamse hotspot PANCAKES. Kies uit een groot aantal zoete of hartige belegsoorten, of een combinatie daarvan als je in een avontuurlijke bui bent. Je kunt kiezen voor Amerikaanse of Nederlandse pannenkoeken. Of trakteer de kinderen op poffertjes!

10:15-11:15: Reis naar het Muiderslot met de openbaarvervoerpas Amsterdam & regio

11:30-14:30: Verken het Muiderslot

Afbeelding van Mike Bink fotografie

Herengracht 1, 1398 AA Muiden

(reguliere prijs € 17,50, gratis met de City Card)

Dit goed bewaard gebleven kasteel dateert uit 1280 en maakt deel uit van de Stelling van Amsterdam, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Dwaal door de schitterende tuinen of ga op een bijzondere missie met de kinderen in dit betoverende kasteel.

15:00-16:00: Lunch bij Café Ome Ko

Groote Zeesluis, Herengracht 71, 1398 AD Muiden

Dit historische bruine café is een en al Hollandse gezelligheid. Smul van een tosti met ham en kaas of een van de vele broodjes.

16:00-17:00: Terug naar Amsterdam

17:30-20:00: Woon een voorstelling bij in het Amsterdams Marionetten Theater

Nieuwe Jonkerstraat 8,1011 CM Amsterdam

Laat de kleintjes kennismaken met de betoverende traditionele marionetten. Dit theater is een belevenis voor jong en oud met zijn wonderlijke cast van houten acteurs gekleed in zijde en fluweel. Geniet van een voorstelling begeleid door de klassieke klanken van Mozart, Offenbach en andere componisten.