Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Bar Botanique café-restaurant interior
Afbeelding van Bar Botanique

5 dingen om te doen in Oost

Cultuur, restaurants en films: het is maar een kleine greep uit het aanbod in het hippe Amsterdam-Oost. Breng een bezoekje aan het stadsdeel voor trendy cafés, de mooiste uitzichten vanaf het dak, een bonte selectie winkels en markten.

Ga het dak op!

Hotel Casa Amsterdam
Afbeelding van Hotel Casa Amsterdam

Spectaculaire uitzichten op de stad, een weelderig groen dakterras en verschillende huisbieren. Gapp is een gezellige biertuin op het dak van Hotel Casa waar je tijdens de zomermaanden kunt genieten van verse groenten en kruiden, die zijn gekweekt op het eigen dak en in het eten, de limonades en de cocktails worden verwerkt. Op het programma staan diverse events van bierproeverijen, en pubquizzen tot yoga. Of het dakterras open is, hangt af van het weer. Check dus even de Facebookpagina van Gapp voor de exacte openingstijden.

Smul en shop op een straatmarkt

People shopping at the Dappermarket
Afbeelding van Koen Smilde

Ook als je van markten houdt, zit je goed in Oost. De Dappermarkt in de Dapperstraat is een perfecte plek om allerlei verse producten in te slaan, van vers fruit, vis, kaas en zo nu en dan zelfs sushi. Ook vind je er kleding en de mooiste stoffen. Zoals op alle markten kan het er soms druk zijn, maar je vindt er vanzelf je weg.

Ga naar een festival in het Oosterpark

Het Oosterpark is een populaire festivallocatie. Zo wordt hier elk jaar de afschaffing van de slavernij herdacht én gevierd tijdens Keti Koti (Surinaams voor ‘ketenen gebroken’). Een kleurrijk en drukbezocht festival met muziek, liveoptredens en een optocht. Op het festivals vind je overal smakelijke hapjes en kraampjes waar van alles te koop is. 

Er is het hele jaar door nog veel meer te doen in dit mooie park, dus houd de Facebookpagina van het Oosterpark in de gaten.

Ontdek de nieuwste eettentjes en restaurants

De diversiteit in Oost is groot, wat je ook terugziet aan de vele eetcafés en restaurants in de buurt. Voor authentieke Thaise smaken en een tikje stoere, gezellige sfeer ga je bijvoorbeeld naar Boi Boi in de Dapperbuurt.

Het groene café Bar Botanique op de Van Swindenstraat is perfect als je in een Frans-mediterrane bui bent. Tot slot: de prachtige Bar Louie Louie weet hoe bar food met een Zuid-Amerikaanse twist hoort te smaken. Genoeg te kiezen dus!

Pak een arthousefilmpje

Studio/K cinema terrace at Timorplein
Afbeelding van Cecile Obertop

Films in alle soorten en maten komen voorbij in Studio/K, een gezellige arthouse-bioscoop, café en club op het Timorplein. Zo’n vijftig enthousiaste studenten verzorgen de programmering, met zowel de mooiste klassiekers als de nieuwste films.