Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Cafés en bars

Brouwerij 't IJ

Brouwerij ‘t IJ staat al meer dan dertig jaar voor karakteristiek Amsterdams bier. Ooit begonnen als een kleinschalige ambachtelijke bierbrouwerij in voormalig badhuis Funen, naast Molen De Gooyer. ’t IJ experimenteerde daar in de begindagen met op Belgische leest geschoeide bieren. Gewoon met Amsterdams leidingwater. Dat levert al jaren bijzonder veel smaak op.

Van kleinschalig naar een volwassen brouwerij

Van kleinschalig initiatief met een dubbel en tripel in de Belgische traditie, groeide Brouwerij ’t IJ tot een moderne brouwerij met een breed smakenpalet. Niet alleen binnen Amsterdam, maar ook buiten de stadsgrenzen zijn mensen ondertussen bekend met deze bieren. Publiekslievelingen zijn al jaren het fruitige tripel, Zatte, frisse witbier, IJwit, en bloemige I.P.A.. Zowel in deze als in alle andere bieren van ’t IJ proef je altijd een vleugje Amsterdamse eigenzinnigheid.

De Proeflokalen

In proeflokaal De Molen in Amsterdam kan je alle bieren pal naast de brouwerij proeven. In dit voormalige badhuis vormt zich dagelijks een gezellige mix van Amsterdammers en bezoekers van buiten. Openingstijden proeflokaal aan de Funekade: Elke dag 14:00 – 20:00 uur, ook op alle feestdagen. Heb je vragen of wil je een rondleiding dat kan, stuur een e-mail naar rondleiding@brouwerijhetij.nl. Vanaf maart 2019 gaat het proeflokaal open vanaf 12:00-20:00 uur.

Vanaf  1 maart 2019 kun je ook terecht bij proeflokaal 't Blauwe Theehuis midden in het Amsterdamse Vondelpark een plek waar je alle bieren van de brouwerij kunt proeven. Dagelijks van 09:00 uur tot 00:00 uur . Al het bier van de Brouwerij 't IJ is biologisch.

Genieten op het zonnige terras

De Brouwerij heeft een groot zonnig terras met een aanlegsteiger voor boten.