Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
An adult and a girl are visiting Van Gogh Museum.
Afbeelding van Maaike Koning

Zuid met kinderen

Het relatief rustige Oud-Zuid, maar ook de levendige wijk De Pijp: Amsterdam-Zuid heeft het allemaal. En niet alleen voor jou, ook voor je kinderen. Van koeien kijken op de kinderboerderij en zwemmen tot je vingers week zijn, tot het Rijksmuseum én het grootste ‘Instagram-museum’ van Europa: je knippert met je ogen en je dag in dit stadsdeel is alweer voorbij.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen

Museumkwartier

Kids painting workshop in the Van Gogh Museum.
Afbeelding van Maaike Koning

In het Museumkwartier ben je aan het juiste adres voor, jawel - musea. Laat je kroost kennis maken met 'De Nachtwacht' in het Rijksmuseum, wandel het Stedelijk Museum binnen als je bij je kind interesse in hedendaagse kunst lijkt te spotten, of - ook altijd goed - bezoek het wereldberoemde Van Gogh Museum.

KinderKookKafe

Zelf lekker koffie leuten terwijl je kinderen aan het werk zijn hun eigen lunch in elkaar te draaien? Klinkt als een utopie, maar in het KinderKookkafe aan het Vondelpark is  het realiteit. Het concept zag het licht al in 1981 op de oudezijds Achterburgwal en is sindsdien een hit onder ouders en hun grut. ‘s Avonds vindt steevast de avondeditie plaats waarbij een kok samen met de kinderen een driegangenmenu maakt.

Zwemmen in Zuid

Mirandabad, swimming pool exterior, Rivierenbuurt
Afbeelding van Amber Brandenburg

Slecht weer: doen kinderen niet aan. Voor een enkeltje zwembad zijn ze meestal wel te porren. Het gigantisch (verwarmde) buitenzwembad van het De Mirandabad is een feest voor jong en oud, net als het binnenbad trouwens. En wordt het je toch wat te heet (of koud) onder de voeten? Ook het 100 jaar oude Zuiderbad (die omkleedhokjes - oh, de nostalgie) is sinds de oprichting zéér geliefd onder liefhebbers van binnenzwembaden.

Speeltuin Amstelpark

Een ritje in trein Thomas, zwieren in een zweefmolen en brandjes blussen tot de zon ondergaat: Amstelpark is niet zomaar een speeltuin, het is een buitenspeeltuin 2.0. Als ouder hoef je dan ook alleen maar een oogje in het zeil te houden en af en toe wat eten aan te reiken. Open vanaf eind februari en check bij twijfelachtig weer altijd even de website.

Boerderij Meerzicht

Bij Boerderij Meerzicht - compleet met rood, wit groene klapluiken - is het goed toeven voor het hele gezin. Want dieren kijken combineren met pannenkoeken peuzelen: wat wil een kind nog meer? Wandelen door het aangrenzende Amsterdam Bos waarschijnlijk niet, maar met een pannenkoek in het vooruitzicht is elk kind snel overtuigd.

The Upside Down Museum

Met dit uitje scoor je punten bij je puber. The Upside Down Museum is opgericht door influencer Anna Nooshin en is het grootste ‘Instagram museum’ van Europa. Met maar liefst 1500m2 en 25 speciale kamers (waaronder een met ballenbak en eentje met giga grote knuffels)  is deze ultramoderne beleving makkelijk een middagvullend programma. De camera’s in het museum maken foto’s van bezoekers – dat scheelt bezoekers weer de nodige selfies. Toegang tot de foto’s gaat via een QR-code.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen