Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Plan B
Afbeelding van Plan B

De beste poolcafés

Er zijn genoeg plekken die geheel in het teken staan van de poolkunst en waar je altijd wel je slag kunt slaan (of stoten!). Dus krijten die keu en afstoten maar. 

Plan B

Je eerste plan voor de avond in duigen zien vallen? Dan is er altijd een Plan B! Dit poolcafé aan de Overtoom is een plek waar iedereen die wil poolen terecht kan. Of je nou een ouwe rot bent die alle kneepjes van de poolkunst onder de knie hebt of dat je voor het eerst een keu vasthoudt. Het kan allemaal bij Plan B. Op maandagen kun je meedoen met het beginnerstoernooi, en als je die hebt gewonnen kun je door naar de competitie die op donderdagen gespeeld wordt. Vergis je niet, je hoeft niet alleen maar te poolen bij Plan B. Ze hebben namelijk ook 3 dartbanen waar je terecht kunt of je verhuist naar boven waar de tafeltennistafels staan.

Final Touch

Een regelrechte pool- en snookerclub. Ja echt, naast poolen kun je natuurlijk ook nog altijd een potje snookeren. De regels zal je wel eerst even zelf moeten opzoeken. Ook hier vinden regelmatig toernooien plaats en kun je het zelfs wagen om mee te doen aan de landelijke snookercompetitie. Naast dat je hier je poolgeluk niet op kunt, hebben ze hier ook een ruim assortiment aan bordspellen en een dartbaan.

Poolcafé De Keu

De ultieme studentikoze hangout waar je ook nog eens gezellig kunt poolen met je vrienden. Er hangt een relaxte sfeer en de muziek is altijd goed. Hier moet wel bij gezegd worden dat het vaak redelijk druk kan zijn en dat je soms eventjes moet wachten voordat je af kunt stoten. Gelukkig kun je dan je tijd vol maken door een potje te darten.

Poollokaal De Gracht

Dit poollokaal huist in een oude drukkerij en is al 40 jaar de locatie waar poolers van heinde en verre naar toekomen om het spel te spelen. Met 14 tafels kun je ook stellen dat dit een van de grootste plekken is in Amsterdam waar je kunt poolen. Elke woensdag en zondag worden er toernooien georganiseerd. Toch hoef je hier niet alleen naartoe om te poolen! Biljarters, darters, schakers, kaarters, of mensen die voor de gezelligheid komen zijn hier aan het juiste adres.

Club 8

Nu zijn we aangekomen bij de grootste poolhal van Amsterdam, namelijk Club 8. Hier hebben ze 17(!) pooltafels en 3 snookertafels. Natuurlijk kun je ook hier weer een potje darten. Club 8 is ook de ideale locatie voor een verjaardagsfeestje of een bedrijfsuitje. En wie zegt dat poolen alleen voor mannen is? Bij Club 8 hebben ze elke maandag een Ladies Night.

  • Club 8 | Admiraal de Ruijterweg 56B