Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Image alt

De beste cocktailbars

Een fijne cocktail gaat er altijd wel in en in de zomer smaakt zo'n lekker drankje extra goed! Amsterdam zit vol cocktailbars waar je kunt genieten van een rijk assortiment vertrouwde, splinternieuwe en out-of-the-box cocktails. Wij hebben onze favoriete plekken voor de beste cocktails op een rijtje gezet!

Kevin Bacon Bar

Kevin Bacon Bar exterior and terrace
Afbeelding van Kevin Bacon Bar

Hotel not Hotel wil met zijn bar de ‘Kevin Bacon’ onder de bars worden; ze gaan voor kwaliteit op ieder moment van de dag, of het nu gaat om een goede kop koffie in de ochtend, een smaakvol diner of een verrassende cocktail op het terras. Geniet van de ‘Tom Kha Kevin’ met Thaise invloeden of doe eens gek en bestel de ‘Beer Not Beer’ zonder bier!

Kevin Bacon Bar | Witte de Withstraat 38

Mossel & Gin

Mossel & Gin blinkt uit in het combineren van, hoe kan het ook anders, mosselen & gin. Je proeft hier gin tonics in de lekkerste combinaties, bloemig, kruidig, zoet of juist met een hint van citrus. Met de uitgebreide kaart kun je niet anders dan tot in de late uurtjes genieten van al het lekkers. De lange tafels nodigen uit om met je vrienden te smullen van verschillende delicatessen uit de zee, gecombineerd met spannende cocktails.

Mossel & Gin | Gosschalklaan 12

Twenty Third Bar

Op de 33ste verdieping van Hotel Okura waan je je op de top van de wereld. De mojito’s van de de Twenthy Third Bar staan bekend als de beste van Amsterdam! De bar biedt je een fantastisch uitzicht over de stad, stijlvolle hapjes van sterrenrestaurant ‘Ciel Bleu’ en een kaart vol goddelijke cocktails en champagne.

Twenty Third Bar | Ferdinand Bolstraat 333

Nescio Bar

Afbeelding van All rights reserved Nikolas Koenig 2016

Bij Nescio Bar Amsterdam, onderdeel van het Generator Hostel, drink je cocktails in de collegebanken van het voormalige auditorium. Er is ook nog een heus ‘Nescio Café’ bij hetzelfde hostel, een win-winsituatie: op beide plekken bestel je cocktailklassiekers als de Margarita, Bloody Mary en Mojito.

Nescio Bar | Mauritskade 57

Calle Ocho

De ene eigenaar is geboren als tequila-liefdesbaby en de ander heeft een grote liefde voor Caribische rum. Deze combinatie komt perfect samen in Calle Ocho. De best geselecteerde – hoe kan het ook anders – rum en tequila gemixt met verse ingrediënten zorgt voor cocktails waar je geen genoeg van krijgt. Calle Ocho heeft bovendien een ‘slush’-machine om de beste frozen margarita’s van Amsterdam te maken!

Calle Ocho | Albert Cuypstraat 226I

Bar Feijoa

Deze cocktailbar op de hoek van de Reguliersdwarsstraat is wat je noemt een gezellige buurtbar. Het menu heeft een Indonesisch tintje en dat zie je ook terug in de huisgemaakte cocktails, die ingrediënten bevatten als Javaanse thee, Sumatraanse koffie, spekkoek en citroengras.

Bar Feijoa | Vijzelstraat 39

Hiding in Plain Sight

Hiding in Plain Sight dankt zijn reputatie aan de cocktails van topkwaliteit en een interieur in authentieke jaren ‘20-stijl; inclusief mannen met snor, overhemd en strik. Plof neer in de grote, leren stoelen en proef van het diverse aanbod. Zelfs de glazen hebben hier stijl; kies je voor ‘The Walking Dead’ dan krijg je deze geserveerd in een brandende, kristallen schedel.

Hiding in Plain Sight | Rapenburg 18

Pulitzer Bar

Bij de Pulitzer Bar geniet je in de sfeer van een klassiek Engelse huiskamer van stijlvolle cocktails met een modern tintje. De Zuid-Afrikaanse cocktailshaker weet bij iedere drankje een mooi verhaal. Drink een ‘Rock N Rye’ of een ‘Pineapple Julep’ in cognackleurige lederen stoelen, met uitzicht over de Amsterdamse gracht.

Pulitzer Bar | Keizersgracht 234

G's

Niet 1, niet 2, maar een hele kaart vol Bloody Mary’s. Liefhebbers van deze cocktail kunnen hun geluk niet op bij G’s. De ‘Knacke Mary’ met peperwodka, een ‘Bloody Maria’ met witte tequila en voor wie niet kan kiezen is er de ‘Bloody Ridiculous’: een Bloody Mary met een overload aan toppings! G’s is de plek om jouw honger en dorst te stillen!

G's | Diverse locaties

The Butcher

The Butcher is een typisch voorbeeld van een verborgen bar. En laat deze exclusiviteit nu net zorgen voor zijn uitzonderlijke reputatie. Achter het hamburgerrestaurant schuilt een cocktailbar waar je alleen met een wachtwoord of speciaal armbandje naar binnen mag. Ben jij de gelukkige die toegang krijgt tot deze speakeasy-bar en de hele avond aan de bar doorbrengt met de beste cocktails? 

The Butcher | Albert Cuypstraat

Madam

©Dennis Bouman - contact before use
Afbeelding van Dennis Bouman

Madam - de skybar van de A’DAM Toren - trakteert je op een waanzinnig uitzicht over Amsterdam en de meest bijzondere cocktails en spannende brouwsels. Zodra de zon ondergaat, komt de dj tevoorschijn en dan is de avond compleet. En, mooie bijkomstigheid, bij Madam is het allesbehalve brutaal om uit het raam te turen!

Madam | Overhoeksplein 3