Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
No Man's Art Gallery interior in Bos & Lommer
Afbeelding van Winnie Verswijvel

Restaurants en bars in Bos en Lommer & De Baarsjes

Van Turkse specialiteiten tot Mexicaanse cocktails en wijnhuis tot recreatiebar: in Bos en Lommer & De Baarsjes kun je letterlijk, figuurlijk én culinair alle kanten op. Met een pingpongbal in de hand of een kat op schoot, het gaat allemaal samen met je eetbeleving.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen

PONG - House of ping

Ping Pong bar, mensen spelen ping pong, kaarsjes in beeld
Afbeelding van Koen Smilde

Als je de woorden ‘ping’ en ‘pong’ hoort denk je al meteen aan tafels, batjes en balletjes. En dat is dan ook zo bij PONG. Onder het genot van ‘de lekkerste hapjes en drankjes van Amsterdam’ met een hoofdrol voor Karma Kebab, speel je hier de sterren van de pingponghemel. Ja, of net niet - maar dat is aan jou.

BARTACK

Vlakbij het Rembrandtpark vind je BARTACK, gelegen in een gebouw dat ooit diende als broederhuis, toen even als moskee en daarna anti-kraak was. Na een flinke opknapbeurt kun je er nu in het restaurant, biertuin of op het terras genieten van ontbijt (tot 15:00, goed nieuws voor uitslapers), lunch, diner en snacks, waar mogelijk afkomstig van lokale leveranciers.

Winehouse SOMM

Winehouse Somm wine bar interior
Afbeelding van Acronym Amsterdam

Natuurlijk kom je bij Winehouse SOMM voor de wijn, maar je kunt er ook eten. SOMM serveert bites zoals kaas, charcuterie en oesters tijdens de borrel, maar je kunt ook kiezen voor een vast menu van vier- of vijfgangendinerbegeleid door een wijn die de smaak van de gerechten versterkt.

Eetwinkel Buurman & Buurman

Het verhaal achter eetwinkel Buurman & Buurman leest als een jongensboek, in dit geval dat van Paul en Coen. 2 voormalige buurmannen die in de zomer van 2015 in een camper op weg naar Bordeaux op het idee kwamen een eetwinkel/pizzeria te beginnen. Dit omdat ze dat misten in hun buurt. En zo geschiedde. In hun houtoven worden - naar eigen zeggen - de lekkerste pizza’s van Amsterdam gemaakt, die je ter plekke opeet of meeneemt naar huis.

Ufuk

Turks Specialiteiten restaurant Ufuk is geen nieuwkomer in dit stadsdeel. Het restaurant bestaat al sinds 1993 en serveert gerechten uit de authentieke Turkse keuken, zoals kebap, verschillende soepen, meze, grillgerechten en desserts. Leuk: elke dag van de week heeft z’n eigen menu.

  • Ufuk | Jan Evertsenstraat 64

Kattencafé Kopjes

Na een succesvolle crowdfundingsactie werd het eerste kattencafé van Amsterdam in 2015 een feit. 8 harige bewoners werden zorgvuldig geselecteerd door 2 Amsterdamse asiels, en vonden zo een (t)huis. Zin in koffie en een knuffel? Dat kan. Je betaalt €4,- entree en dan mag je 1,5 uur lang aaien, ‘catuccino’ drinken, taart eten en lunchen, want dat kan hier ook. Het Kattencafé is woensdag tot en met zondag geopend van 10:00 tot 19:00.

No Man’s Art Gallery & Bar

In culturele hotspot No Man's Art Gallery krijgen jonge, internationale kunstenaars de ruimte om hun kunstwerken te presenteren. De bar serveert lunch, diner en drankjes. Of die ook uit de kunst zijn, dát mag je zelf gaan ervaren.

LUPE

De broers Pedro en Juan, de eigenaren van LUPE, runden eerst een Mexicaans restaurant in het Centrum. Daar kwamen met name internationale bezoekers, maar met LUPE willen ze vooral een buurtgevoel creëren. De menukaart - die elk seizoen verandert - bestaat uit kleine hapjes die je met elkaar kunt delen. Perfect als je je buurman eens wat anders wil aanreiken dan een kopje suiker.

  • LUPE | Willem de Zwijgerlaan 333

Mas Mais Marisqueria

Tacos served at Mexican bar and restaurant Masmais on the Hoofdweg.
Afbeelding van Winnie Verswijvel

De eigenaren van Mas Mais vielen tijdens hun trips naar Mexico als een blok voor ‘marisquerias’ - letterlijk: ‘zeevruchtenrestaurants’ - en besloten: dit heeft Amsterdam ook nodig. Op het menu vervult vis dan ook een hoofdrol, bijvoorbeeld in seafood tostada’s en aguachiles (met rauwe garnalen). Mocht je nou niet kunnen kiezen: je kunt hier je eigen taco’s met op de bbq gegrilde vis maken.

Mogu

Zelf je ramen soep samenstellen, het kan in Mogu: de allereerste Malatang restaurant van Amsterdam. Pak een schaal en vul deze met jouw favoriete ingrediënten (maak een keuze uit de verschillende champignons, noodles, groentes en proteïnes), laat het wegen bij de balie en kies één van de 3 soep basissen. Je kan kiezen uit Japanse Miso, Thaise Tom Kha of een Sichuan Style soep basis. Elke basis heeft haar eigen unieke smaak en wordt elke week vers bereid. Als laatste kun je bij het topping station een selectie van smaakvolle toppings kiezen voor bij je ramen. Ga zitten en geniet.

  • Mogu | Admiraal de Ruijterweg 334a
Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen