Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
GAPP rooftop terrace with people
Afbeelding van JD Photography

De beste dakterrassen

Amsterdam ervaar je het beste op de fiets, vanaf het water of vanuit de hoogte. Geniet daarom van het panoramisch uitzicht bij deze dakterrassen in de stad.

Canvas

Bij Canvas is er altijd wel wat te doen. Het dakterras ligt op de 7e verdieping van het Volkshotel, ooit de thuisbasis van de Volkskrant. Je hebt er een 360-graden uitzicht over de Amstel en het centrum van de stad. Op werkdagen kun je bij Canvas lunchen en dineren en in het weekend ondergaat Canvas een transformatie: Club Canvas is tot in de vroege uurtjes open met genoeg gelegenheid om los te gaan op de dansvloer.

LuminAir

LuminAir (voorheen SkyLounge Amsterdam) in het DoubleTree by Hilton Hotel, heeft een dakterras op de meest centrale locatie in Amsterdam. Pal naast het Centraal Station is het uitzicht adembenemend is, vooral bij zonsondergang. Maar ook het menu en de cocktails is genoeg reden om hierheen te gaan.

Floor17

Floor17 rooftop restaurant and bar in Nieuw-West with a viewpoint over the city
Afbeelding van amsterdam&partners

Bekijk Amsterdam vanaf 85 meter hoogte bij Floor17, het dakterras van het Leonardo Hotel Amsterdam Rembrandtpark. Je kunt hier vanaf 12:00 terecht voor lunch of diner, waarbij je je tegoed kunt doen aan een klassieke burger, vis van de dag of kleinere hapjes. Zodra de zon ondergaat (en vaak al eerder) begint de bartender met cocktails shaken.

GAPP

Kijk uit over de stad bij GAPP, het dakterras van Hotel Casa. Op dit dakterras ben je omringd door bloemen en planten, een eerbetoon aan het groene Amsterdam. GAPP is alleen open als de zon schijnt zodat je dan ook echt volop kan genieten. Je brengt er makkelijk een paar uurtjes door, met de ontbijt- lunch- en dinerkaart vol voedzame gerechten, zoals sandwiches met bieten hummus en salades. Op de drankenkaart staat lokaal bier, wijn en cocktails zoals The Hangover, de eigen variant op een Bloody Mary.

  • GAPP | Eerste Ringdijkstraat 4

W Lounge

W Hotel rooftop terrace with swimming pool.
Afbeelding van Lutz Vorderwuelbecke

Boven bij het 5-sterrenhotel W Amsterdam vind je de W Lounge. Deze lounge is zowel hotellobby als cocktailbar met panoramisch uitzicht op de Dam. Het ontwerp van de W Lounge is net zo overweldigend als het uitzicht. Langs de plafonds en de wanden zie je in totaal 5 kilometer aan koperen buizen lopen. Het is een eerbetoon aan een vorig leven van het pand, het voormalige Rijkskantoorgebouw voor Geld- en Telefoonbedrijf. Neem plaats aan een VIP-tafel en proef cocktails van de uitgebreide en steeds veranderende cocktailkaart.

Mr. Porter

Naast W Lounge zit ook Mr. Porter op de bovenste verdieping van W Amsterdam, waar je kunt loungen op het dakterras. Met uitzicht op onder andere het Paleis op de Dam is dit een van de meest high-end locaties om te genieten van goed weer.

REM rooftop

Bovenop het gebouw van REM Amsterdam vind je REM rooftop, het dakterras van de Houthavens. Het hele jaar door kun je genieten van het uitzicht op het IJ, fingerfoods, bier op fles, cocktails en zelfgemaakte limoncello en siropen.

Fitz's on the Roof

Vanaf woensdag 15 mei kun je het stijlvolle dakterras van Fit'z Bar betreden. Neem plaats op de comfortabele en gezellige lounge. Verwen jezelf met een van hun karakteristieke cocktails of verras jezelf met de maandelijkse specials.

A’DAM Toren

A'DAM Toren at sunset
Afbeelding van Koen Smilde

De A’DAM Toren is 80 meter hoog en is hiermee een spectaculaire plek vanwaar je heel Amsterdam kunt bewonderen. Op de 20e verdieping is de chique skybar Madam, dat de ruimte deelt met het LOOKOUT-observatiedek. Na 21:00 gaan de lichten zachter en de volumeknop omhoog. De bar serveert dan spannende cocktails zodat je kunt feesten tot diep in de nacht met uitzicht over de lichtjes van de stad.

  • Madam | Overhoeksplein 1

NEMO

NEMO; Dak
Afbeelding van DigiDaan

Nadat je je geest hebt verrijkt met de wetenschap bij het NEMO Science Museum, kun je je maag vullen met een heerlijke sandwich, koffie of snack bij Restaurant DAK. Op het dak van het NEMO Science Museum heb je daarbij een onovertroffen uitzicht over Amsterdam. De ideale plek om na een paar uurtjes museum heerlijk met de kids te ontspannen. Je bent ook zeker welkom op het dakterras zonder een museumbezoek.

Restaurant Bureau

Borrel bij Restaurant Bureau, een 'dakpark' op de 5e verdieping van B. Amsterdam. Je ervaart het dakterras namelijk als een park, door de hoeveelheid planten en begroeiing. Het restaurant is van maandag tot vrijdag geopend voor lunch en diner met een kaart vol creatieve ingrediënten, die elke 2 maanden wisselt.

Kindred Spirits

Of je nu ‘s ochtends wilt genieten van een koffie of na een lange dag werken jezelf trakteert op een lekkere G&T, de Kindred Spirits Bar van hotel Zoku heeft het allemaal. Er zijn gezellige binnenruimtes en groene buitenterrassen (bijna privé terrasjes!) met prachtig uitzicht over de stad.