Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Image alt

De beste hotelbars

Diep verstopt in de hotels van onze hoofdstad vind je vaak de mooiste hotelbars, je moet alleen wel weten waar je moet zijn. Daarom zetten wij onze favoriete hotelbars van Amsterdam voor je op een rij. En als je nou écht niet meer weg wilt: blijven slapen mag altijd.

Taiko Bar (Conservatorium Hotel)

Sushi at Taiko restaurant in Conservatorium hotel
Afbeelding van Conservatorium Hotel

Het Conservatorium Hotel is de ultieme plek om te flaneren. Dit 19e-eeuwse pand, dat vroeger onderdak bood aan een spaarbank en een (jawel) conservatorium, werd in 2011 omgetoverd tot een luxe hotel door de Italiaanse architect Piero Lissoni. Taiko, een chique hotel-restaurant-bar met prachtige plafondhoge ramen en diepe sofa’s, is gespecialiseerd in Aziatische gerechten en complexe cocktails.

  • Taiko | Van Baerlestraat 27

The Lobby (Hotel V)

Hotelbar The Lobby is te vinden op maar liefst 2 locaties: Hotel V Nesplein (Centrum) en Hotel V Fizeaustraat (Oost). De locatie in Amsterdam-Oost, de jongste telg van de hotelketen, bevindt zich in een door architect Piet Zanstra ontworpen gebouw en voelt net zo uitnodigend als zijn voorganger in hartje Centrum. Beide locaties hebben hun eigen barmenu met flammkuchen, fingerfood en fijne cocktails waaronder de Moscow Mule, Virgin Cosmo en een rits gin-tonics.

Morgan & Mees

In dit prachtige, historische pand aan de Jordaan huist het verfijnde hotel en bar-restaurant Morgan & Mees. De bar is smaakvol ingericht met klassieke elementen en een moderne twist, net als de kaart. Op het menu staan namelijk allerlei moderne mediterrane klassiekers, lokale bieren, wijnen en cocktails om je vingers bij af te likken.

Twenty Third Bar (Okura Hotel)

Zowel buitenlandse bezoekers als Amsterdammers zelf genieten volop in stijl bij Twenty Third Bar, de champagne- en cocktailbar van Hotel Okura. Je drinkt er niet alleen cocktails: er is daarnaast een grote variatie aan wijn, bier en andere drank. De bar serveert ook verschillende kleine hapjes uit de keuken van het naastgelegen 2-sterrenrestaurant Ciel Bleu.

OCCO (The Dylan Amsterdam)

Jong en hip Amsterdam is niet weg te slaan bij The Dylan Amsterdam, een kosmopolitisch grachtenhotel aan de Keizersgracht. De bar-brasserie OCCO is eigentijds ingericht, met veel fluweel, koper en marmer. Aan de 8 meter lange bar worden heerlijke hapjes en cocktails geserveerd, zowel op speciaal verzoek als volgens eigen receptuur – waaronder de signature cocktail Dylan Thomas, vernoemd naar de bekende dichter en schrijver uit Wales.

  • OCCO | Keizersgracht 384

Pulitzer’s Bar

Dit historische 5-sterrenhotel aan de Prinsengracht behoeft geen introductie. Sinds de renovatie in 2016 is de hotelbar van het Pulitzer Amsterdam getransformeerd tot de ultieme plek om over de schitterende grachten te turen – uiteraard vanuit een leren fauteuil en met een speciaal gemixt drankje en culinaire versnapering in de hand.

Super Lyan (Kimpton de Witt Hotel)

Super Lyan is een concept van Mr. Lyan, een trendsetter in de cocktailscene door zijn wereldberoemde bars. Nu is Amsterdam een heuse Lyan bar met experimentele cocktails rijker. Het heeft een uitgesproken interieur wat doet denken aan een Amerikaanse hamburgerrestaurant — zo eentje waar milkshakes op rollerskates geserveerd worden — maar dan met een geheel eigen funky twist

Malabar (Hotel Jakarta)

Hotel Jakarta Amsterdam Malabar Sky Bar
Afbeelding van WestCord Hotels

In Hotel Jakarta waan je je in tropische sferen, en in de Malabar smelten Amsterdamse en Indonesische smaken samen. Hier vind je een fusion van culturen en een blend van stijlen. Geniet niet alleen van een avontuurlijke cocktail maar ook zeker van het fenomenale uitzicht. 

The Tailor (Krasnapolsky Hotel)

De bar van het Krasnapolsky Hotel is alsof je je in een kleermakersatelier bevindt. Het is een creatieve bar dat ode geeft aan de oude ambacht van de hoteloprichter. De kunst van het kleermakersvak loopt dus als een rode draad door het menu en het decor, met op maat gemaakte cocktails.  

Bluespoon (Andaz Hotel)

Andaz Amsterdam was vroeger de openbare bibliotheek en is nu een van de meest creatieve 5-sterrenhotels in de stad. Het interieur door Marcel Wanders is als een droom voor elke designliefhebber. Vanuit de bar heb je uitzicht over de Prinsengracht en drink je Alice in Wonderland-geïnspireerde cocktails. 

Bar TwentySeven

In het gelijknamige hotel in het imposante gebouw aan de Dam, vind je Bar TwentySeven. Het is een van de meest luxe bars die de stad kent, niet alleen de cocktails maar vooral ook het rood-gouden interieur. Waar je in het restaurant Bougainville geniet van fine dining, maak je in de bar kennis met fine drinking