Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Musea

Joods Museum + junior

Het Joods Museum is gevestigd in vier prachtig bewaard gebleven monumentale synagogen. Bezoekers ontdekken er hoe het was en ís om Joods te zijn in Nederland.

Ontdek hoe het was en ís om Joods te zijn in Nederland

In de zeventiende en achttiende eeuw was Amsterdam een van de grootste en belangrijkste Joodse steden van de wereld. Dat zie je nog altijd terug in het Joods Museum in het hart van het Joods Cultureel Kwartier.   

Het Joods Museum is gevestigd in vier prachtig bewaard gebleven monumentale synagogen uit die tijd. Bezoekers ontdekken er hoe het was en ís om Joods te zijn in Nederland. Van moderne kunst tot eeuwenoude geschiedenis: schilderijen, ceremoniële voorwerpen, films en 3D-presentaties geven je een eigentijds en volwaardig beeld van de Joodse religie en cultuur in Nederland door de eeuwen heen  

Bezoek het museum met je City Card

Het is niet nodig om een tijdslot te reserveren om deze locatie met jouw City Card te bezoeken. Zorg ervoor dat je City Card geldig is op het moment van je bezoek

Tijdelijke tentoonstellingen

In het Joods Museum zijn altijd één of twee tijdelijke tentoonstellingen te zien. Meer informatie? Klik hier.

Joods Museum junior

Binnen de muren van het Joods Museum vind je ook het Joods Museum junior. Hier kunnen kinderen van alle leeftijden zich onderdompelen in de Joodse cultuur. Het museum is ingericht als een huis van een Joodse familie. Het leuke is dat je álles aan mag raken. Je kunt Hebreeuws leren, broodjes bakken in de koosjere keuken of samen muziek maken.  

Joods Cultureel Kwartier

Het Joods Cultureel Kwartier bevindt zich in de oude Jodenbuurt in het hart van Amsterdam en bestaat uit het Joods Museum met het Joods Museum junior, de Portugese Synagoge, de Hollandsche Schouwburg en het Nationaal Holocaustmuseum. In vier historische locaties op nog geen vierkante kilometer vind je een unieke collectie die de geschiedenis en de rijke Joodse cultuur van 1600 tot nu tot leven brengt. Het Joods Cultureel Kwartier is er voor iedereen, van jong tot oud, die op zoek is naar kennis, plezier, schoonheid, stof tot nadenken, groei en inspiratie. 

Toegankelijkheid

Bekijk hoe het Joods Museum een bezoek voor mensen met een beperking of handicap toegankelijk maakt.

Meer informatie