Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Musea

Museum Tot Zover

Hoe wij omgaan met de dood zegt veel over wie we zijn, onze afkomst en de tijd waarin we leven. In Museum tot Zover komen deze thema's aan bod en worden alle manieren van rouw tentoongesteld. Museum Tot Zover is uniek in haar soort en belicht de dood in al haar facetten. Het museum opende in 2007 en brengt grensverleggende tentoonstellingen als Funeral Train, Afterlife, The Pixelated Revolution, De Vogelvanger en Post Mortem.

Bezoek het museum met je City Card

Het is nodig om een tijdslot te reserveren om deze locatie met jouw City Card te bezoeken. Zorg ervoor dat je City Card geldig is op het moment van je bezoek

Leven en dood

Als mens koesteren we het leven, maar hebben we de dood nodig om het zinvol te maken. Onze samenleving verandert steeds. Dit heeft invloed op de vormen van lijkbezorging, op uitvaartrituelen en de wijze waarop we rouwen.

Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover vertelt over onze omgang met de dood aan de hand van vier thema's: rituelen, het lichaam, rouw en herinnering en memento mori.

Collectie

Naast de vaste collectie programmeert het museum grensverleggende tentoonstellingen als Funeral Train, Afterlife, The Pixelated Revolution, De Vogelvanger en Post Mortem die allemaal vijfsterrenrecensies kregen in de kranten.

Het museum geeft een overzicht van de tradities en gebruiken op het gebied van sterven, begraven en rouwverwerking in Nederland. Er zijn bijvoorbeeld voorwerpen die betrekking hebben op de uitvaartbranche, zoals het uniform van een aanspreker en een flitspuit, die werd gebruikt om nare luchtjes te verdrijven in sterfkamers. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan moderne uitvaartrituelen, bijvoorbeeld in andere culturen. Ook kunstenaars komen aan het woord.

Rondleidingen

Je kunt rondleidingen reserveren door het museum en over het terrein van De Nieuwe Ooster. Een rondleiding tijdens de normale openingstijden duurt ongeveer een uur.

Toegankelijkheid

Bekijk hoe Tot Zover een bezoek voor mensen met een beperking of handicap toegankelijk maakt.

Meer informatie