Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Musea

Museum Ons' Lieve Heer op Solder

Museum Ons' Lieve Heer op Solder is één van de oudste en meest bijzondere musea van Amsterdam. Ga op ontdekking in een zeldzaam goed bewaard grachtenhuis uit de 17e Eeuw. Smalle gangen en trappen leiden naar historisch ingerichte woonvertrekken, keukens en bedstedes en eindigen in wat letterlijk het hoogtepunt is van het museum: een complete kerk op zolder.

Kerk op zolder

De Rooms-Katholieke huiskerk werd in 1663 gebouwd, toen misvieringen officieel verboden waren, maar oogluikend werden toegestaan. De kerk is daarmee een typisch voorbeeld van de voor Nederland zo kenmerkende (religieuze) tolerantie, waarvoor Willem van Oranje in de 16de eeuw de basis legde. Vrijheid van geloof en vrijheid van geweten vormen tot op de dag van vandaag de pijlers van het museum. Daardoor is Museum Ons’ Lieve Heer op Solder ook nu nog een prachtige plek van beleving en bezinning.

Boek een tijdslot met je City Card

Om deze locatie te bezoeken met je City Card is het advies vooraf een tijdslot te reserveren. Reserveer een tijdslot via deze link en selecteer ‘Reservering voor gratis ticket’. Zorg ervoor dat je City Card geldig is op het moment van je bezoek.

Museumcafé en museumwinkel

In het entreegebouw bevinden zich de museumwinkel (begane grond) en het museumcafé (eerste verdieping). De museumwinkel biedt een breed assortiment aan boeken, geschenken en souvenirs. De winkel is vrij toegankelijk. Entree tot het museumcafé is alleen mogelijk met toegangsbewijs voor het museum. Het museumcafé is bereikbaar met de trap en met de lift.

Verhuur

Museum Ons’ Lieve Heer op Solder is af te huren voor feesten en partijen. Bovendien is het een officiële trouw locatie.

Toegankelijkheid

Bekijk hoe museum ons Lieve heer op Soler een bezoek voor mensen met een beperking of handicap toegankelijk maakt

Meer informatie