Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
People cycling next to the iconic Zaan hotel in Zaandam
Afbeelding van Koen Smilde

Ontdek Amsterdam in 3 dagen met de I amsterdam City Card

Verken Amsterdam en omgeving met de I amsterdam City Card met deze route van 3 dagen. Je krijgt gratis toegang tot meer dan 80 musea en je reist onbeperkt met het openbaar vervoer in de stad. Met deze gids bezoek je beroemde musea, maak je een rondvaart en ga je de stad uit voor een trip naar de iconische windmolens van de Zaanse Schans.

Dag 1

10:00-12:00: Bewonder wereldberoemde kunstwerken in het Rijksmuseum

Afbeelding van Erik Smits Fotografie

Museumstraat 1, 1071 XX Amsterdam

(reguliere prijs € 22,5,-, gratis met de City Card)

Maak kennis met meer dan 800 jaar Nederlandse cultuur en geschiedenis en bewonder beroemde meesterwerken zoals De Nachtwacht van Rembrandt, Het Melkmeisje van Vermeer en het zelfportret van Van Gogh.

12:00-13:00: Tijd voor lunch

Geniet van een lekkere en gezonde lunch om weer met volle energie aan het 2e dagdeel te beginnen.

13:30-14:30: Verken de grachten met een rondvaart

View of the Bloemgracht Canal
Afbeelding van Clarisa Ravasotti

(reguliere prijs € 19,-, gratis met de City Card)

Een bezoek aan Amsterdam is niet compleet zonder een rondvaart door de grachten. Er is geen betere manier om de sfeer van de stad in je op te nemen dan een vaartocht langs de woonboten, onder de oude bruggen door, terwijl je alles te weten komt over de geheimen achter de scheefgezakte gevels en de koopmanshuizen.

15:00-17:00: Struin door de groene paviljoens van de Hortus Botanicus

This image can also be used for general promotion of Amsterdam, provided that the name Hortus Botanicus will be mentioned under the image.
Afbeelding van Barbara van Amelsfoort

(reguliere prijs € 13,50, gratis met de City Card)

Dwaal door de prachtige bomentuin, bezoek de palmenkas waar het altijd warm is en maak een boomtoppenwandeling door 3 verschillende klimaten, van subtropisch tot woestijn. Deze botanische tuin is de volmaakte groene oase in het Joods Cultureel Kwartier en is gratis te bezoeken met de City Card.

 17:00-18:30: Snacken op zijn Nederlands

De Foodhallen, Hannie Dankbaarpassage 16, Stand 8, 1053 RT Amsterdam

Proef de lekkerste bitterballen bij De Ballenbar in De Foodhallen. Kies voor een traditionele rundvleesbitterbal of een met oesterzwammen. En een biertje kan natuurlijk niet ontbreken.

Dag 2

10:00-11:00: Leer alles over het unieke grachtenstelsel van Amsterdam

Canal houses
Afbeelding van Koen Smilde

Herengracht 386, 1016 CJ Amsterdam

(reguliere prijs € 16,5,-, gratis met de City Card)

Zoek het tot op de bodem uit in het Grachtenmuseum (gratis met de City Card), waar je alles te weten komt over het ontstaan van de unieke grachtengordel, die door UNESCO is erkend als Werelderfgoed. Ga op reis door 400 jaar geschiedenis in dit schitterende 17e eeuwse grachtenpand en ervaar het leven aan de gracht.

11:00-13:00: Ga op eetavontuur

People shopping at the Albert Cuyp market
Afbeelding van Koen Smilde

(reguliere prijs € 12,50, gratis met de City Card)

Ontdek de beste lokale cafés en stalletjes van De Pijp met de Amsterdamse Do-It-Yourself Foodie Tour, die is inbegrepen bij de I amsterdam City Card. De tour voert je langs familiebedrijven met allerlei lekkernijen, van de beste stroopwafels tot Surinaamse en Indonesische snacks.

13:00-16:00: Spring op de fiets

Woman cycling in Almere.
Afbeelding van Hasselblad H5D

(reguliere prijs € 15, gratis met de City Card)

Pak de fiets om Amsterdam in een ander tempo te verkennen. Vind je het te druk op straat, ga dan het centrum uit naar groene gebieden zoals het Flevopark of Vondelpark of ontsnap helemaal aan de drukte in het weelderige Amsterdamse Bos.

17:30-19:00: Diner

Geniet van een heerlijk pre-theaterdiner in een van de vele restaurants die speciale menu's aanbieden waarmee je een hapje kunt eten voor de voorstelling.

19:30-22:00: Tijd voor theater

The National Opera & Ballet at nightfall, seen from a distance. This cultural institution is located at the Amstel river, close to Waterlooplein in the city centre.
Afbeelding van Jan de Ridder

(25% korting met de City Card op kaartjes die op de dag van de voorstelling worden gekocht)

Geniet van een avond vol muziek en dans bij Nationale Opera & Ballet. Maak na afloop een wandeling langs de verlichte Amstel met als hoogtepunt de perfect uitgelichte Magere Brug.

Dag 3

10:00-12:00: Bezichtig de molens van de Zaanse Schans

Zaanse Schans
Afbeelding van Cris Toala Olivares

Schansend 7, 1509 AW Zaandam

(reguliere prijs € 42,-, gratis met de City Card)

Wandel langs de groene houten gevels naar de iconische molens van de Zaanse Schans en laat je City Card zien om toegang te krijgen tot talloze historische monumenten in het dorp. Leer alles over het klompenmakersambacht en de werking van een zaagmolen en neem een kijkje in de eerste kruidenierswinkel van Albert Heijn waar alles mee begonnen is.

12:30-15:30: Proef de geschiedenis in het Zaans Museum en de Verkade Experience

Afbeelding van Mike Bink

Schansend 7, 1509 AW Zaandam

(reguliere prijs € 14,50, gratis met de City Card)

Kom meer te weten over de geschiedenis van de regio en de kunst van het chocolade maken bij Verkade. In de interactieve fabriekspresentatie kun je zelf bonbons inpakken, de machines uit het begin van de 20ste eeuw bekijken en je eigen chocoladewikkel ontwerpen. Toegang tot het Zaans Museum en Verkade is inbegrepen bij de City Card.

15:30-16:15: Terugreis naar Amsterdam Centraal Station

16:30-18:00: Zie de wereld met andere ogen door Outsider Art

(reguliere prijs € 17,50, gratis met de City Card)

De collectie Outsider Art van het Museum van de Geest in H'ART Museum omvat kunstwerken die zijn gemaakt door buitenbeentjes in de kunstwereld – en vaak ook in de maatschappij – die zich vaak niets aantrekken van gevestigde meningen. Maak kennis met buitengewoon authentieke kunstwerken die tegen de stroom ingaan in deze unieke collectie. De toegang is inbegrepen bij de City Card.

18:30-20:00: Proef jenever bij De Drie Fleschjes

Gravenstraat 18, 1012 NM Amsterdam

Stap binnen in het oudste proeflokaal van Amsterdam, dat dateert uit 1650. Het is een geweldige plek om Nederlandse bieren en jenever te proeven. Van dat laatste krijgen houders van de City Card een glaasje gratis. Daar horen natuurlijk ook oer-Hollandse hapjes bij, zoals oude Beemsterkaas met mosterd, gehaktballetjes en ossenworst.