Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Grachtenmuseum inside, person watching painting
Afbeelding van Bryony Rijks

Ontdek Amsterdam in 2 dagen met de I amsterdam City Card

Haal alles uit je bezoek aan Amsterdam met de I amsterdam City Card. Met de kaart krijg je gratis toegang tot meer dan 70 locaties in Amsterdam, en kun je onbeperkt reizen met het openbaar vervoer zodat je geen tijd hoeft te verliezen. Verken het Joods Cultureel Kwartier, verdwaal in het Stedelijk Museum en leer alles over de geschiedenis van de stad.

Dag 1

9:00-10:00: Ontbijt

People drinking on a terrace
Afbeelding van Cafe Cook

Geniet van een heerlijk ontbijt en begin je dag in een van de vele cafés en eettentjes in de stad.

10:30-11:30: Het Amsterdam van Rembrandt

(25% korting met de City Card)

Leer alles over het leven van de grote schilder in een interactieve filmervaring. Je wordt meegenomen naar het zeventiende-eeuwse Amsterdam van Rembrandt, waar je zijn familie ontmoet en meer te weten komt over hoe zijn carrière zich ontwikkelde en een stempel drukte op de stad.

12:00-14:00: Rijksmuseum

Rijksmuseum Rembrandt Night's Watch painting
Afbeelding van Koen Smilde

Museumstraat 1, 1071 XX Amsterdam

(reguliere prijs €22,5,-, gratis met de City Card)

Dit schitterende museum heeft een collectie van meer dan 8000 kunstwerken en voorwerpen, waaronder beroemde werken van Rembrandt en Vermeer. Als je weinig tijd hebt kan het overweldigend zijn om je weg te vinden in de vele zalen, dus raadpleeg onze lijst van de 10 hoogtepunten van het Rijksmuseum die je niet mag missen, dan komt het zeker goed.

14:00-15:00: Lunch op het Museumplein

Geniet van een ontspannen lunch op het Museumplein voordat je verdergaat naar je volgende bestemming. Er zijn diverse cafés en stalletjes tussen het Rijksmuseum en het Moco Museum. Als het weer niet meewerkt, kun je een hapje eten in het café van het Rijksmuseum, dat heerlijke lunches serveert met lokale ingrediënten in de hoofdrol. 

15:00-17:00: Stedelijk Museum

Afbeelding van GERT JAN VAN ROOIJ

Museumplein 10, 1071 DJ Amsterdam

(reguliere prijs €22,5,-, gratis met de City Card)

Dit museum voor moderne en hedendaagse kunst is een must voor elke cultuurliefhebber. Je vindt er werken die bepalend zijn geweest voor kunststromingen als De Stijl, Bauhaus, Pop Art en Cobra en werken van neo-impressionisten. Zorg dat je de werken van Malevich, Van Gogh en Cézanne niet mist.

17:30-19:30: Diner in het centrum

Dineer in het hart van de stad om je onder te dompelen in de unieke sfeer van Amsterdam. Bekijk onze lijst van fantastische eetadressen die je niet mag missen.

20:00-22:00: Concert in het Muziekgebouw

Muziekgebouw aan 't IJ classical jazz music concert with dance
Afbeelding van Muziekgebouw / Emilie Schfer

Piet Heinkade 1, 1019 BR Amsterdam

(25% korting met de City Card op kaartjes die op de dag van de voorstelling worden gekocht)

Geniet van een avond klassieke of hedendaagse muziek aan de oever van het IJ. Het programma van het Muziekgebouw staat bomvol klassieke uitvoeringen, muziektheater, festivals en tentoonstellingen. Ook voor jazz, elektronische muziek en filmmuziek zit je goed in deze bijzondere concertzaal, die dankzij de unieke schuivende wanden van een intieme kamermuziekruimte in een orkestzaal met sublieme akoestiek kan veranderen.

Dag 2

9:00-10:00: Ontbijt

10:00-11:00: Rembrandthuis

Rembrandthuis Rembrandt House Museum
Afbeelding van Kees Hageman

Jodenbreestraat 4, 1011 NK Amsterdam

(reguliere prijs €17,5,-, gratis met de City Card)

Breid je kennis over Rembrandt nog verder uit met een bezoek aan het huis waar hij zijn atelier had. Leer alles over het maken van verf en etsen tijdens een demonstratie, ontdek de geschiedenis in elke kamer en bewonder werken van andere kunstenaars die Rembrandt hebben geïnspireerd.

11:00-13:00: Verken het Joods Cultureel Kwartier

Jewish Cultural Quarter exterior of Jewish Joods museum
Afbeelding van Nichon Glerum

Nieuwe Amstelstraat 1, 1011 PL Amsterdam

(reguliere prijs €17,-, gratis met de City Card)

Leer alles over de geschiedenis van het Joods Cultureel Kwartier in Amsterdam, een belangrijke toetssteen in de geschiedenis van de stad. In deze wijk kun je een bezoek brengen aan het Joods Historisch Museum, de Portugese Synagoge, het Nationaal Holocaustmuseum en de Hollandsche Schouwburg (beide momenteel gesloten wegens renovatie) om een beter beeld te krijgen van de levens en herinneringen die onlosmakelijk met dit deel van de stad verbonden zijn.

13:00-14:00: Lunch in de Plantagebuurt

De Plantagebuurt telt talloze fijne lunchadressen, zoals Dignita Hoftuin, een café direct naast H'ART Museum dat populair is bij de locals, en het terras van De Plantage, met uitzicht op ARTIS.

14:15-16:00: Wereldmuseum Amsterdam

Tropenmuseum main hall of museum
Afbeelding van Rob van Esch

Linnaeusstraat 2, 1092 CK Amsterdam

(reguliere prijs €16,-, gratis met de City Card)

Het Wereldmuseum Amsterdam, gevestigd in een prachtig gebouw in het oostelijk deel van Amsterdam, presenteert de unieke culturen van de wereld in gevarieerde tentoonstellingen. Reis de wereld rond en verken allerlei fascinerende voorwerpen uit het verleden en het heden, elk met een bijzonder verhaal.

16:30-17:30: Rondvaart door de grachten

Afbeelding van Stromma

(reguliere prijs €19,-, gratis met de City Card)

Ga naar een van de vele vertrekpunten bij het Centraal Station voor een rondvaart die is inbegrepen bij de I amsterdam City Card. Voor je het weet glij je over het water en zie je de scheefgezakte gevels hoog boven je uittorenen. Je leert van alles over de geschiedenis van de stad en ziet de stad vanuit een heel nieuw, onvergetelijk perspectief.

18:00-20:00: Diner bij Westergas

Neem vanaf het Centraal Station de bus naar de Westergas, een voormalige gasfabriek in het Westerpark die is omgetoverd tot een creatief complex. Er zijn talloze eettentjes, brouwerijen en cafés die populair zijn bij de locals, dus het is de ideale plek om de authentieke sfeer op te snuiven.

20:30-22:00: Fabrique des Lumières

Fabrique des Lumières - Gustav Klimt audiovisual exhibition.
Afbeelding van Culturespaces / Marijn van Laerhoven

Pazzanistraat 37, 1014 BE Amsterdam

(25% korting met de City Card)

Een paar deuren verderop vind je Fabrique des Lumières, een meeslepend digitaal kunstcentrum dat in bijzondere tentoonstellingen muziek en licht combineert met werken van bekende kunstenaars. Verwen je zintuigen en ervaar kunst op een heel nieuwe, interactieve manier.