Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Image alt

Verborgen pareltjes om te bezoeken met je I amsterdam City Card

Bezoek zeker een paar onconventionele musea in Amsterdam, waar je meer te weten komt over geheime kerken, voorwerpen uit het oude Egypte, hoe windmolens werken, en nog veel meer. Veel van deze musea zijn gevestigd in historische gebouwen, waar je kennismaakt met de wereld achter de schitterende gevels aan de grachten.

Amsterdam heeft beroemde musea waar je je kunt vergapen aan prachtige kunstwerken, zoals De Aardappeleters van Vincent van Gogh en Het Melkmeisje van Johannes Vermeer. Maar ook de minder bekende musea zijn de moeite waard. Het is er vaak minder druk dan bij hun wereldberoemde tegenhangers en je kunt er unieke curiositeiten en speciale collecties zien die je nergens anders vindt. En wat het nog leuker maakt, is dat je ze gratis of met korting kunt bezoeken met je City Card!

Allard Pierson

Het Allard Pierson Museum neemt je mee van de Amstel naar de Nijl en verder, op een ontdekkingstocht door meer dan 10.000 jaar cultuurgeschiedenis. De erfgoedcollectie van de Universiteit van Amsterdam is vooral interessant voor liefhebbers van het oude Egypte, Rome en Griekenland.

Gratis met de City Card

Molen van Sloten

24H Nieuw-West - Molen van Sloten, Brouwerij De 7 Deugden
Afbeelding van Amie Galbraith

De Molen van Sloten is een van de weinige overgebleven werkende windmolens van Amsterdam en de enige die rondleidingen aanbiedt voor bezoekers. Direct naast de molen vind je de lokale brouwerij De 7 Deugden.

Gratis met de City Card

Ons' Lieve Heer op Solder

Ons' Lieve Heer op Solder our lord in the attic museum, Oudezijds Voorburgwal.
Afbeelding van Arjan Bronkhorst

Museum Ons' Lieve Heer op Solder dateert uit een periode van religieuze vervolging, waarin katholieken hun kerken moesten verbergen in particuliere huizen of, zoals in dit geval, op zolder. Kom meer te weten over de fascinerende geschiedenis terwijl je een zeventiende-eeuws grachtenpand verkent, van de keukens en woonverblijven tot deze unieke gebedsruimte.

Gratis met de City Card

Forteiland Pampus

Afbeelding van Tony Perez

Neem de boot vanaf het Centraal Station en laat je naar het historische forteiland Pampus brengen, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. [A1] Naast het prachtige uitzicht en de boottocht erheen, heeft dit indrukwekkende fort nog een bijzondere ervaring te bieden: een virtuele ballonvaart over de Stelling van Amsterdam.

Gratis met de City Card

Boom Chicago

Boom Chicago comedy club
Afbeelding van Jeroen Roest

Krijg je dagelijkse dosis humor bij een van de Engelstalige shows van Boom Chicago! Dit comedytheater heeft geweldige voorstellingen, waaronder improvisatieavonden. Houders van de City Card krijgen een speciale behandeling en korting op de beste plaatsen.

Gratis upgrade met de City Card

Klimbos Fun Forest

Afbeelding van Marie-Charlotte Pezé

Hou je van fysieke uitdagingen op grote hoogte? Kom dan naar het Fun Forest, een klim- en avonturenpark voor alle leeftijden. Het heeft tien verschillende parcours met een hoogte tot 15 meter, perfect voor elk niveau.

Gratis met de City Card

De Drie Fleschjes

Wist je dat City Card-houders bij De Drie Fleschjes hun dorst kunnen lessen met een gratis glaasje jenever? Geef je smaakpapillen een stevige work-out met een jeneverproeverij in het oudste proeflokaal van Amsterdam. Deze borrel bestaat al sinds het midden van de zeventiende eeuw en is de voorloper van de moderne gin.

Gratis glaasje jenever met de City Card

Multatuli Museum

Het Multatuli Museum is een klein, maar fascinerend museum dat is gewijd aan het werk en leven van Eduard Douwes Dekker, de schrijver die in 1860 onder het pseudoniem Multatuli het beroemde boek Max Havelaar, of De koffijveilingen der Nederlandsche Handelmaatschappij uitbracht. Dit boek is een aanklacht tegen het Nederlandse koloniale regime in Indonesië. Het bracht destijds zoveel teweeg dat het tot aanpassingen van het Nederlandse beleid in Indonesië leidde. Het museum is ingericht in het huis van de schrijver en werpt licht op dit deel van de Nederlandse geschiedenis.

Gratis met de City Card

Rembrandts Amsterdam Experience

Dompel je onder in een 5D-versie van het zeventiende-eeuwse Amsterdam en kom meer te weten over het leven en werk van Rembrandt. Je maakt kennis met zijn gezin, zijn atelier en de invloed die hij heeft gehad op de stad.

25% korting met de City Card