Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Flevopark
Afbeelding van Ines Maudire

Rolstoelvriendelijke parken en natuurgebieden in en rondom Amsterdam

Amsterdam heeft veel natuurgebieden en parken, omringd door waterwegen en groen. Je bent hier nooit ver verwijdert van de natuur. En het voordeel aan een land dat houdt van fietsen, is dat er goed onderhouden paden zijn waar rolstoelgebruikers gebruik van kunnen maken. Lees hier onze tips voor rolstoelvriendelijke parken, tuinen en natuurgebieden.

Hannah Turner
Hannah Turner is een Britse lifestylejournalist die in Amsterdam woont. Ze schrijft over handicap, gezondheid en relaties.
Volg Hannah

Oosterpark

Afbeelding van Koen Smilde Photography

In het midden van het Oosterpark ligt een grote vijver met reigers en schildpadden, omringd door grasvelden en wandelpaden. Wanneer je hier op een zonnige dag naartoe gaat, ga dan langs het plonskussen voor kinderen, het grote klimrek en de kraampjes waar je een koud drankje en ijs kunt halen. Het park is toegankelijk via meerdere ingangen, die een oprijplaat hebben of plat zijn. De paden zijn ruim en worden goed onderhouden. 

Diemerbos

House of Bird exterior
Afbeelding van House of Bird

Het Diemerbos is goed te bereiken per tram. Zodra je uit de tram stapt, laat je de drukte achter je en vind je pure rust. Het is de ideale plek om vogels te spotten. En als je halverwege de wandeling trek krijgt, dan is brouwerijcafé House of Bird dichtbij. 

Westerpark

Afbeelding van Jan de Ridder

Het Westerpark heeft brede wandelpaden, restaurants, cafés en zelfs een brouwerij. Onze suggestie? Haal een bak koffie, ga een blokje om het park en bekijk de beelden die langs de paden staan.

Amsterdamse Bos

Spring in Amsterdamse Bos, Amstelveen
Afbeelding van Pauline Arkesteijn

Het Amsterdamse Bos is een enorm park met asfaltpaden die uitkijken op de wilde dieren, rivieren en mensen die paardrijden. Het bezoekerscentrum is toegankelijk voor rolstoelgebruikers, met oprijplaten naar de expositieruimtes en er zijn toiletten voor mensen met een handicap. In de warmere maanden kun je altijd terecht bij de kiosk tegenover het bos. Sommige kiosks in het bos zijn voorzien van toiletten voor mensen met een handicap. Bij het bezoekerscentrum kun je om een kaart of informatie vragen waar de toiletten te vinden zijn. 

Het Twiske

De Twiskemolen in Het Twiske is located between Landsmeer and Oostzaan.
Afbeelding van koen smilde

Dit grote natuurgebied met uitzicht op een prachtig meer is een heerlijke plek om een middag door te brengen. Het is een populaire plek voor recreatieve fietsers, dus dat betekend dat er verharde routes door het gebied lopen die ook geschikt zijn voor wandelaars en rolstoelgebruikers. Sommige van de langere routes in het gebied zijn gedeeltelijk verhard en daarom niet zo geschikt voor rolstoelen. Tijdens de zomerzijn er kiosks geopend en er zijn genoeg plekken waar je kunt stoppen om van het uitzicht te genieten.

Vondelpark

A older man riding in an electric wheelchair in a sunny and green Amsterdam Vondelpark in the Netherlands.
Afbeelding van Shutterstock

Het Vondelpark, misschien wel het beroemdste park van de stad. Er zijn meerdere ingangen tot het park, die vlak zijn, en er is een rolstoeltoegankelijk openbaar toilet bij de noordwestelijke ingang. 

Noorderpark

Noorderpark cycle path with gardens and flowers in summer
Afbeelding van Koen Smilde

Vol met bloemen, bomen, paden en waterwegen. Haal een ijsje of koffie en verken de wandelpaden of ga langs Café Pompet met uitzicht op de grachten. Het Noorderpark heeft betonnen paden en ingangen die geschikt zijn voor alle rolstoelgebruikers. 

Rembrandtpark

A beautiful view over the water in the Rembrandtpark
Afbeelding van Jan de Ridder

Het Rembrandtpark heeft betonnen paden die langs de vijvers en riviertjes liggen. Enkele smalle bruggetjes zijn niet geschikt voor rolstoelgebruikers, maar het park zelf is van alle kanten toegankelijk met een rolstoel. 

Hannah Turner
Hannah Turner is een Britse lifestylejournalist die in Amsterdam woont. Ze schrijft over handicap, gezondheid en relaties.
Volg Hannah