Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Dignita Hoftuin brunch restaurant
Afbeelding van Koen Smilde

Rolstoelvriendelijke bars, cafes en restaurants

In Amsterdam zijn er veel smalle panden met kleine trappetjes. Daarom zijn niet alle horecagelegenheden goed te bereiken voor mensen met een fysieke beperking. Gelukkig zijn er ook genoeg (fantastische) café's en restaurants die wel goed toegankelijk zijn. Dit zijn onze favorieten.

Hannah Turner
Hannah Turner is een Britse lifestylejournalist die in Amsterdam woont. Ze schrijft over handicap, gezondheid en relaties.
Volg Hannah

Dignita Hoftuin

Sunny terrace
Afbeelding van Koen Smilde

Heb je zin in een grote stapel pannenkoeken of een broodje met gepocheerde eieren? Dignita Hoftuin is de perfecte brunchplek! Het restaurant staat midden in de Hoftuin; je hebt dus 360-graden uitzicht op al het groen. Zo voelt het net alsof je in de natuur bruncht. Vlak om de hoek kun een bezoekje brengen aan het Joods Museum en het Nederlands Holocaust Namenmonument. In het weekend kan het druk zijn, dus vergeet dan niet te reserveren. Er is 1 klein obstakel: de zware glazen deuren bij de ingang. Gelukkig is er vaak iemand in de buurt die kan helpen. Bij Dignita Hoftuin is er een invalidentoilet

Tolhuistuin

People sitting on a terrace
Afbeelding van Marie Charlotte Peze

Van de pont van het Centraal Station naar de Buiksloterweg, vaar je zo ongeveer bij de Tolhuistuin naar binnen. Een uitstekende plek waar je kunt dineren in het restaurant, maar ook kleinere gerechten kunt delen op het grote terras. Er is een speciale lift voor rolstoelgebruikers zodat je eenvoudig naar het restaurant kunt. En ook bij het toilet is rekening gehouden met rolstoelgebruikers.

Vascobelo

Vascobelo café interior Scheltema
Afbeelding van Vascobelo

Een café is altijd leuk, maar een café middin een boekenwinkel is misschien wel het toppunt. Je vindt Vascobelo pp de 1ste etage van boekhandel Scheltema. Met station Rokin om de hoek en natuurlijk de winkelstraten rondom de Dam is dit de ideale plek om even uit te rusten met een kopje koffie of een lunch. De boekhandel heeft een ruime lift met interne vloerliften, zodat je eenvoudig alle delen van de winkel kunt bereiken. En natuurlijk is ook hier een toegankelijk toilet. 

Kanarie Club

Inside Kanarie Club at De Hallen Bellamyplein
Afbeelding van Koen Smilde

De Kanarie Club kun je bereiken via de Foodhallen, maar omdat het daar vaak erg druk is kan het lastig zijn om met je rolstoel door de menigte te komen. Tip: via de ingang aan het Bellamyplein kom je makkelijk binnen bij de Kanarie Club. Er zijn hier voldoende zitplaatsen. Ben je met een rolstoel? Vraag dan om een tafel op de begane grond. Ga je te buiten aan kleine vegetarische gerechtjes of ga lekker borrelen met bier en snacks. Aan de linkerkant van de bar vind je het invalidentoilet.

Espressofabriek

Brouwerij Troost Brewery Wester Wijnfabriek
Afbeelding van Koen Smilde

Aan groen geen gebrek in Amsterdam. Gelukkig maar, want er gaat niets boven wandelen door het park met een warm drankje in je hand. In het Westerpark staat de Espressofabriek klaar om jou te voorzien van dat warme drankje. En als je er toch bent, kun je er meteen ook een lekker croissantje bij nemen. Waarom niet? Er is geen invalidetoilet, maar je kunt er wel makkelijk naar binnen. Er is geen invalidentoilet, maar je kunt er wel makkelijk naar binnen en zijn er genoeg zitplaatsen, zowel binnen als buiten.

Moods Coffee & Brunch

Moods Coffee & Brunch is de ideale plek om je dag te beginnen. Je kunt er vanaf 8:00 terecht voor een ontbijtje en een kopje koffie. Of je nou je dag het liefst start met eieren en brood of een smoothiebowl, je hebt het hier allemaal. De rolstoeltoegankelijke lift brengt je direct naar het restaurant, waar je ook een invalidetoilet kunt vinden. 

Lowlander Botanical Bar & Restaurant

Je herkent de drankjes van Lowlander direct aan hun bloemige etiketten. Die sfeer hebben ze doorgezet in hun Botanical Bar & Restaurant in Noord. In deze grote industriële ruimte aan het water is kun je makkelijk manoeuvreren met een rolstoel. Ook is er een invalidentoilet. Als je eenmaal een plekje hebt gevonden kun je beginnen met het bestellen van bitterballen, kleine (vegetarische) gerechten of een overheerlijke burger. Hoewel Lowlander van origine een biermerk is, maken ze ook hun eigen alcoholvrije bieren en zelfs frisdranken. Let op: er is een terras aan het water, maar sommige delen zijn verhoogd. Gelukkig zijn er nog genoeg plekken binnen én buiten waar je lekker kunt ontspannen.

Celia

Celia Amsterdam
Afbeelding van Celia Amsterdam

In het Kimpton De Witt Hotel vind je een van de chicste restaurants van de stad. Met onbeperkte brunches, taco dinsdagen en Margarita maandagen is Celia absoluut een bezoekje waard. Het restaurant is gebaseerd op de Californische manier van leven en daardoor een mix van verschillende culturen. Naast de trap van de hotelingang is een helling waardoor je eenvoudig naar binnen kunt met een rolstoel. Met de lift in het hotel rol je voor dat je het weet binnen bij Celia. Uiteraard is er ook een invalidetoilet aanwezig.

Celia | Nieuwendijk 60

De Kas

Glass house
Afbeelding van Ronald Hoeben

In een kas middenin Park Frankendael zit misschien wel een van de beste restaurants van Amsterdam. Bij Restaurant De Kas wordt het menu bepaald door de 300 verschillende soorten groenten, kruiden en fruit uit hun eigen tuin. Voor de lunch heb je een keuze uit 3- of 4-gangen en voor het diner uit 5- of 6-gangen. De gangen kunnen worden aangepast voor vegetariërs en/of veganisten. Het park is goed te bereiken door de vlakke ingang. Ook is er een invalidetoilet aanwezig. Zorg er wel voor dat je het bij je reservering aangeeft als je een fysieke beperking hebt. Dan garanderen ze dat er een geschikte tafel voor je klaar staat.

De Kas | Kamerlingh Onneslaan 3

Hannah Turner
Hannah Turner is een Britse lifestylejournalist die in Amsterdam woont. Ze schrijft over handicap, gezondheid en relaties.
Volg Hannah