Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Image alt

Groen in Zuidoost

Heerlijk wandelen, picknicken of sporten? In Zuidoost zijn genoeg parken en tuinen om tot rust te komen of juist te feesten.

Het Nelson Mandelapark

In 2014 werd het Bijlmerpark omgedoopt tot het Nelson Mandelapark en kwamen er meer sport- en speelplekken. Nu kun je in het park terecht om te skaten, te wandelen in de magnolia-vallei, de top van de vlinderheuvel te beklimmen en in de zomer voor de nodige waterpret. Ook is het park gevuld met cultuur. Ga bijvoorbeeld naar een voorstelling in het Bijlmer Parktheater, dat midden in het park ligt. Of bezoek de tuin met bomen uit de landen waar de inwoners van Zuidoost oorspronkelijk vandaan komen. Sinds 1975 wordt in de zomer ook het populaire Kwaku Festival georganiseerd. 

Bijlmer Parktheater | Anton de Komplein 240 

Het Gaasperplas Park

Spot padden, ringslangen en vissen in het Gaasperplas Park, in dit park is veel natuur te vinden. Er zijn mooie fiets- en wandelroutes, een grote plas met een waterspeelplaats en het is mogelijk om te kanoën, surfen en paardrijden. Zin in een mini vakantie in Amsterdam? Verblijf op de camping en geniet meerdere dagen van de natuur.

Camperpark Amsterdam  | Loosdrechtdreef 7

Brasa Park

Tussen het Nelson Mandelapark en het Gaasperplas Park is sinds kort Brasapark geopend. Elk deel van het park heeft een ander karakter, zo kun je met de kleintjes terecht bij het speeltuin, breng je een bezoekje aan de Tuinen van Brasa of wandel je door het park over de Gaaspertunnel.De echte plantenliefhebbers kunnen de 88 verschillende soorten bomen en struiken bewonderen, waaronder de Anna Paulownabomen die in de lente mooi in de bloei staan met grote bloesemkelken. Houd ook de website in de gaten om de verschillende activiteiten bij te wonen die in het park worden georganiseerd. 

De Bijlmerweide

Peacock at Petting Zoo de Bijlmerweide
Afbeelding van Koen Smilde

In een weide aan de rand van de Bijlmer vind je een groene oase waar kalfjes, ezels en konijntjes met alle ruimte vrolijk rondhuppelen. Bij De Bijlmerweide kun je deze diertjes van dichtbij bewonderen en aaien. Liever zelf kweken en tuinieren? Bij de Bijlmerweide is ook een van de mooiste schooltuinen van Amsterdam te vinden: de Wagner Schooltuin. Hier vind je een kas, kwekerij, kruidentuin en bijenhoek.

Kinderboerderij De Bijlmerweide | Provincialeweg 46A

Wagner Schooltuin | Provincialeweg 53

Volkstuinpark de Vijf Slagen

Doe mee met de volkstuinen-trend en begin een volkstuintje in Zuidoost, of wandel er gewoon lekker doorheen. Bij Volkstuinpark de Vijf Slagen vind je voornamelijk groente en fruit, maar in veel tuinen staan ook prachtige bloemen en planten.

Varen

Sailing at Gaasperplas sail boats on the water
Afbeelding van Koen Smilde

Als het zonnetje schijnt, is er niets lekkerder dan erop uit gaan met de boot. Is de Gaasperplas niet groot genoeg en wil je de hele dag op het water vertoeven? Vaar dan een rondje Zuidoost met de boot. Dit is een van de mooiste vaarroutes van Amsterdam. Het is dan ook niet voor niets dat schilders als Piet Mondriaan en Simon Maris langs deze oever inspiratie opdeden.