Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam

Beste plekken in Het Gooi en Amstelland voor eten en drinken

In Het Gooi en Amstelland hoef je niemand uit te leggen hoe je moet genieten van het leven. Hier weten ze dat liefde door de maag gaat. Geen wonder dat het hier bulkt van de horecaspots waar je intens gelukkig vandaan komt. Hieronder vind je onze favorieten.

Voor bier en streetfood ga je naar MOUT

Voor de beste streetfood in Hilversum, moet je bij de foodhall MOUT zijn. Je vindt hier verschillende keukens, die voornamelijk kleine gerechten serveren. Bestel een lokaal biertje, wandel wat rond, schuif aan bij een lange tafel of kies een tafeltje voor 2. Bij Mout kan het allemaal.

MOUT Foodhall & Brouwerijcafé | Marktplein 1, Hilversum

De kroeg in bij Café Ome Ko

In het Gooi kent iedereen Ome Ko. Het oudste bedrijf van Muiden behoort tot het uitstervende soort bruine kroegen, maar heeft hier een tintje ‘schipperskwartier’ aan toegevoegd. Het terras zit namelijk vol met stuurlui die het gestuntel in de sluis van humoristisch commentaar voorzien.

Café Ome Ko | Herengracht 71, Muiden

Dineer in industriële sferen bij De Krachtcentrale

Vanaf 1938 voorzag De Krachtcentrale het Gooi van stroom; eerst een nabijgelegen fabriek en later het hele gebied. Die functie heeft het tegenwoordig allang niet meer, maar het industriële gevoel hangt hier nog altijd. Er staan vlees-, vis- of vegetarische gerechten uit de Frans/Mediterrane keuken op het menu.

De Krachtcentrale | Havenstraat 76, Huizen

Geniet van meesterlijk ijs bij IJssalon De Hoop

IJssalon De Hoop is een familiebedrijf dat al 4 generaties aan zuivelspecialisten heeft opgeleverd. Vroeger kwam je hier voor melk en kaas, tegenwoordig krijg je er ijs van een Meesterijsbereider. En dat proef je!

De Hoop | Huizerweg 10, Blaricum

Bij Nelis’ IJssalon sluit je aan in de rij

Loop de gezellige Slijkstraat in Weesp in en je ziet een rij voor de deur van Nelis’ IJssalon staan. Kwaliteit, vakmanschap en de beste ingrediënten staan centraal. Geloof ons, hier sluit je dus gewoon aan in de rij, hoe lang die ook is.

Nelis’ IJssalon | Slijkstraat 41, Weesp

Eigentijds dineren bij Arsenaal

In het monumentale restaurant Het Arsenaal sta je voor een keuze. Klassiek Franse gerechten met een eigentijdse twist in het restaurant of een hapje eten in de relaxte setting van de brasserie, waar de grill het leeuwendeel van het werk doet. Wees niet bang; een verkeerde keuze kun je niet maken.

Het Arsenaal | Kooltjesbuurt 1, Naarden-Vesting

Eten in de haven bij Docks

Bij Docks eet je aan het water in de jachthaven van Kortenhoef. Kies voor vlees of vis tijdens een lunch of diner in een ontspannen sfeer. Ook voor bedrijfsuitjes, borrels en feestjes kun je bij Docks terecht.

Docks | Moleneind 5, Kortenhoef

Pareltje gevonden: Paviljoen Uit & Meer

Hier komen watersport, natuur, historie en innovatie bij elkaar. Bij Paviljoen Uit & Meer eet je aan de Vecht met prachtig uitzicht op onder andere torenfort Uitermeer. Kom je met de boot? Dan leg je gewoon aan bij de sloepensteiger.

Paviljoen Uit & Meer | Uitermeer 5, Weesp

Theedrinken in het groen bij Bar Blauw

Tea house 'Blauw' in Weesp
People sitting outside Bar Blauw
Afbeelding van Pauline Arkesteijn

Omringd door een vestigingswal met statige oude bomen is de romantische theetuin in Weesp een paradijs voor elke tuinliefhebber. Bij Bar Blauw, van oorsprong een oude loods voor munitie van de Stelling van Amsterdam, drink je koffie of thee met smakelijke én gezonde happen.

Theetuin/Bar Blauw | Ossenmarkt 34, Weesp