Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
The terrace of Strandzuid
Afbeelding van Photo Republic / Bibi Neuray

Restaurants en bars Zuid

In Zuid maken je smaakpapillen gegarandeerd vreugdedansjes. Van de hotdoctopus van Sjefietshe tot de hummus van Haya Molcho (en haar 4 zonen) en eten in het pikkedonker: Zuid is één groot culinair feest.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen

Sjefietshe al Paso

Cevicheria is een moeilijk woord, Sjefietshe klinkt veel makkelijker - en daarom heet het visrestaurant ook zo. Er zijn inmiddels 2 vestigingen in Amsterdam. Bij Sjefietshe El Paso in Zuid vind je gerechten die bij z’n grote broer Sjefietshe in de Pijp niet op de kaart staan, waaronder ceviches, tostada’s en de beroemde hotdoctopus.

Pizza Project

Het verhaal van Pizza Project leest als een (Italiaans) jongensboek. Ooit begonnen de eigenaren met pizza’s bakken in hun achtertuin. Dit was zo een groot succes bij vrienden, dat ze overstapten op een foodtruck. En nu er ook een eigen restaurant is, kun je wel zeggen dat het project aardig uit de hand is gelopen. Gelukkig maar, want nu kunnen we allemaal genieten van de pizza’s en in het weekend de Napolitaanse broodjes (pannuozo).

NENI

Restaurant NENI is een echt familiebedrijf, bestaande uit moeder Haya Molcho en haar 4 zonen Nadiv, Elior, Nuriel en Ilan - vandaar de naam NENI (naar de voorletters van de jongens). Het menu is een ode aan de Oost-Mediterrane keuken. Smul van flatbread pizza’s, falafel en rijk belegde focaccias uit de oven en veel houtskool gegrilde groentes en vis. Wil je na het eten nog niet weg? Hoeft ook niet. Op de 2e verdieping vind je de Lemonman Bar, waar je nog kunt naborrelen met cocktails.

  • NENI | Stadionplein 8

Ctaste

In de categorie ‘probeer eens iets heel anders’ tippen wij restaurant Ctaste, waar je eet in het donker. Hierdoor zul je communiceren, proeven, horen, ruiken en voelen totaal anders beleven. Bang dat je lunch, brunch, diner of high tea overal behalve in je mond terechtkomt? Geen zorgen, je wordt namelijk begeleid door de echte experts in het donker: de blinde obers.

NAZKA

Chef en mede-eigenaar van NAZKA, Christian Motte, groeide op in Lima, waar hij al snel de geheimen van de authentieke en multiculturele Peruaanse keuken leerde kennen. De unieke en moderne mix van Spaanse, Afrikaanse, Japanse en Chinese tradities zijn goed terug te vinden in de uitgebreide menukaart. Zo ervaar je de Peruaanse cuisine in een modern jasje.

  • NAZKA | Van Ostadestraat 352-354

Bar Bonnie

Een ode aan de bruine kroeg. Bar Bistro Bonnie maakt onderdeel uit van de Fam. Goudvisch, net als haar familieleden de cafés Moos, Arie en de Neef van Fred. De knusheid van Amsterdam is op al deze locaties terug te vinden in het menu, interieur en de sfeer. Op de dinerkaart staan ‘de Goudvisklassiekers’ (waaronder de boerderijkip, en biefstuk Bonnie), maar Bonnie serveert ook haar (eigen) ontbijt en lunch.

Happyhappyjoyjoy

Baaldag? Spreek de naam van dit restaurant een paar keer achter elkaar uit en je bent geheid weer vrolijk. En anders word je dat wel van de menukaart, waar alleen maar typische Aziatische gerechtjes op staan die je met elkaar kunt delen, zoals curry's, dim sum, salades en gerechten met noedels en rijst. Of van het feit dat je er ook nog eens je verjaardag kunt vieren. Inderdaad, je happyhappybirthday.

Labyrinth

Als niet alleen taal, maar eten en drinken ook je ding is, breng dan eens een avond door bij conceptbar Labyrinth. Je kunt hier tot in de late uurtjes terecht voor cocktails en global soul food met invloeden uit Amerika, de Caribbean en West Afrika. ‘s Avonds worden er vaak poetrylezingen, spoken word en storytelling-events georganiseerd. Overdag is Labyrinth open voor koffie, thee en lunch.

Orandaya

Als je Japans niet zo goed is, kom je op basis van de website niet echt te weten wat je van dit Japanse restaurant kunt verwachten. Gelukkig heb je ons nog. Orandaya is een izakaya: een eetgelegenheid waar je dankzij een uitgebreide menu- én drankenkaart uitgenodigd wordt om lekker lang te tafelen. Orandaya heeft naast tientallen gerechten ook een uitgebreide toetjeskaart om van te smullen.

StrandZuid

Om met je voetjes in het zand en een drankje in je hand te zitten, hoef je echt niet naar Zandvoort af te reizen. Een bezoek aan het Europaplein is genoeg. Hier waan je je vanaf eind april op het strand. En wat smaakt daar het best? Precies: friet. Je krijgt ze bij je zalm, vegan- of cheeseburger in de avond, en niet bij de lunch. Maar misschien als het lief vraagt, wel.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen