Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Afbeelding van Facebook Tuinhuis Aalsmeer

Beste plekken om te eten en drinken in de Bollenstreek

Van verfijnde restaurants in uitzonderlijke settings tot gezellige dorpscafés, in de Bollenstreek vind je voor elke smaak en budget een leuke eetgelegenheid. Om jou te helpen kiezen, selecteerden wij de culinaire hotspots in deze regio.

Ga met de kids uit eten bij Villa Flora

Villa Flora in het hart van de Bollenstreek bestaat al ruim 140 jaar. Je kunt hier terecht voor een high tea, lunch, diner of een lekker glas wijn bij de haard. Ook fijn: voor de kinderen is er een speelhoek.

Villa Flora | Hoofdstraat 55, Hillegom

Eet de lekkerste appeltaart van de regio bij De Fruitloods

The estate shop of Landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek
Afbeelding van Koen Smilde

Je kunt nergens beter  appeltaart eten dan in de appelboomgaard van Landgoed de Olmenhorst. In De Fruitloods, het restaurant op het landgoed, serveren ze Olmenhorst-appeltaart, lunch en high tea. Picknicken in de boomgaard kan ook, bestel dan vooraf een picknickmand.

De Fruitloods | Lisserweg 481a, Lisserbroek

Geniet van het uitzicht en de moderne Franse keuken bij On the Rock

Aan de rotsige oevers van de Westeinderplassen in Aalsmeer ligt restaurant On The Rock. Hier proef je van de moderne Franse keuken terwijl je langzaam de zon achter de horizon ziet verdwijnen. Als dat niet romantisch is!

On The Rock | Kudelstaartseweg 22, Aalsmeer

Nestel je op het terras van brasserie Oevers

Brasserie Oevers ligt - jawel - aan de oevers van de Westeinderplassen in Kudelstaart. Het uitzicht is hier fantastisch, het eten minstens zo goed. Van bitterballen tot uitgebreide brunch, lunch of diner. Als de zon schijnt is het grote terras the place to be.

Brasserie Oevers | Kudelstaartseweg 228, Kudelstaart

Ervaar het ultieme zomergevoel bij Papa’s Beach House

Bij Papa’s Beach House ben je echt even op vakantie: zwemmen, zonnen, goed eten en een lekker drankje erbij. Meer heeft een mens niet nodig op een zomerse dag. Proef vooral Papa’s mosselen of de plantaardige California Sunshine Burger voor een extra zomers gevoel!

Papa’s Beach House | IJweg 961, Hoofddorp

Schuif aan voor een biertje en een biefstuk bij De Engel

Restaurant De Engel is een begrip in de Bollenstreek. Drink een biertje in het gezellige café of bezoek het bloemrijk gedecoreerde restaurant voor een klassieke biefstuk met pepersaus of een dagschotel. Je kunt er ook blijven slapen in een van de 11 hotelkamers.

De Engel | Heereweg 386, Lisse

Beleef een culinaire avond bij Bij Qunis

Bij een culinaire avond draait het niet alleen om wat er op je bord ligt, maar ook om de setting. Restaurant Bij Qunis is gevestigd in het oude stoomgemaal van Lijnden, dus over de setting - industrieel en toch chic - hoef je je geen zorgen te maken. Over het eten trouwens ook niet, want chef Ronald Kunis verrast je door dagverse seizoensproducten om te toveren tot culinaire kunstwerkjes. Groentes spelen de hoofdrol in elk gerecht!

Bij Qunis | Akerdijk 12, Lijnden

Proef de seizoenen bij De Vier Seizoenen

Zoals de naam van het restaurant al doet vermoeden, draait het bij De Vier Seizoenen om seizoensproducten. De menukaart (en wijnkaart) wisselt daarom ook 4 keer per jaar en biedt, naast traditionele Nederlandse gerechten, Franse gerechten met oosterse invloeden.

De Vier Seizoenen | Heereweg 224, Lisse

Waan je voor een avondje in Brazilië bij Barraca

Barraca, aan de rand van het Haarlemmermeerse Bos, is niet zomaar een restaurant. In deze Braziliaanse churrasco rodizio lopen passadores continu rond met vleesspiesen die ze aan tafel afsnijden. Hoewel er ook plantaardige opties zijn, is dit dus geen aanrader voor vegetariërs of veganisten. Voor de vleesliefhebber des te meer!

Barraca | Bosweg 19, Hoofddorp

Drink een biertje bij Cultureel Café Bacchus

Cultureel Café Bacchus is in 1992 opgericht vanwege het gemopper over het gebrek aan een culturele ruimte in Aalsmeer. Hier kom je voor literaire avonden, cabaret, film en muziek. Uiteraard onder het genot van een drankje. Bacchus wordt gerund door vrijwilligers en is klein en knus. Een bijzondere, intieme plek.

Cultureel Café Bacchus | Gerberastraat 4, Aalsmeer