Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
People enjoying themselves at the nice terrace of Café Toeters en Bellen in Weesp
Afbeelding van Pauline Arkesteijn

De beste terrassen in Weesp

Van broodjes en bootjes tot borrelen in een brouwerij: stadsdeel Weesp heeft aan buitenruimte geen gebrek. Zowel in het historische centrum als net erbuiten vind je leuke plekken waar je geniet van hapjes, drankjes en evenementen als workshops, optredens, proeverijen en sport op grote schermen.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen

Wispe Brouwerij

Altijd al in een kerk willen genieten van een biertje met geschiedenis? Dan zit je op het terras van Wispe Brouwerij gebakken. 100 jaar na het sluiten van de laatste brouwerij van de stad, kun je er nu weer terecht voor zelfgebrouwen (seizoensgebonden of brouwlab) bier, maaltijden als boerderijkip en bierstoof en speciale events zoals voetbal op groot scherm en een vrijdagmiddagborrel (frimibo) op de eerste vrijdag van de maand.

De Theetuin

Tea house 'Blauw' in Weesp
People sitting outside Bar Blauw
Afbeelding van Pauline Arkesteijn

In deze eerste theetuin van Nederland, vind je niet alleen een modeltuin vol bijzondere planten, potten en bollen, maar ook een sfeervol theehuis - waar ze ook koffie serveren, trouwens. Buiten en binnen worden vaak workshops, events, lezingen en maandelijkse pop-updiners georganiseerd.

Café Toeters en Bellen

People enjoying themselves at the nice terrace of Café Toeters en Bellen in Weesp
Afbeelding van Pauline Arkesteijn

Het ruime terras van café Toeters en Bellen aan de sluis van Weesp is een prima plek voor een drankje. Schijnt de zon niet, dan biedt de bruine kroeg ruimte aan bands, themafeesten, muziek- en sportquizzen, wijn- of bierproeverijen en livesport op groot scherm. En borrelhapjes natuurlijk. Ook handig: je kunt er aanmeren met je boot.

Café-diner ‘t Weesperplein

Dat je kunt eten en drinken bij ‘t Weesperplein ligt al in de naam besloten: café-diner. Maar dat er ook een grote binnentuin met terras is, beschut door de eeuwenoude stadsmuren, mag je zelf ontdekken. En, ook als het niet regent, is het de moeite waard even naar binnen te gluren. Daar fleuren een paar grote bomen (ja, dit lees je goed) de boel behoorlijk op.

De Eendracht

Als je van mensen kijken houdt - en van eten en drinken natuurlijk - zit je bij de Eendracht letterlijk en figuurlijk goed. Het terras is gelegen aan de zijkant van het restaurant en kijkt uit op het monumentale gemeentehuis. De Eendracht beschrijft zichzelf als ‘de gezelligste huiskamer van Weesp’ waarin je voor lunch, diner en borrel welkom bent.

Café-restaurant Aaltje

Café-Restaurant Aaltje
Afbeelding van Café-Restaurant Aaltje

De gerechten bij Aaltje zijn gebaseerd op de recepten van de Amsterdamse keukenmeid Aaltje, die in 1803 het allereerste kookboek van Nederland uitbracht. Dat draadjesvlees en kalfsragout tot de topgerechten behoren, is dan ook geen verrassing. Maar: we zijn hier natuurlijk (ook) voor het terras - midden in het centrum en perfect voor lange zomeravonden.

De Kruidenier

Het karakteristieke pand van restaurant de Kruidenier was vroeger het magazijn van - je verwacht ‘t niet - de lokale kruidenier. Als je van charme uit 1750 én van mediterraans eten houdt, ben je hier aan het goede adres. De Kruidenier werkt veel met producten uit de Middellandse Zee, die je in de zomermaanden geserveerd krijgt op het grote terras aan de Kom in Weesp.

La Base Pizza

terras lbw - 1
La Base Pizza
Afbeelding van La Base Pizza

Bij La Base komen de pizza’s in authentieke Napolitaanse stijl rechtstreeks uit de handgemaakte houtoven op je bord. Of in je boot, want het terras ligt aan het water en pizza’s afhalen kan hier ook. Tipje voor de romantici onder ons: in de zomermaanden leent de omgeving zich perfect voor een picknick. Wijn, pizza, kleedje, niks meer aan doen.

Eeterij de Schalkse

Vanaf het grote terras van Eeterij de Schalkse, gelegen aan de Vecht, heb je aan de ene kant zicht op de Vechtbrug, en aan de andere kant op oer-Hollandse molens. Vooral aantrekkelijk in de zomermaanden: de Schalkse heeft een eigen aanlegsteiger. Stap je zo van je boot het terras op. Leuk om te weten: het terras is het hele jaar door geopend.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen