Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Loetje restaurant signature dishes
Afbeelding van Loetje

De beste Hollandse restaurants

Niks mis met traditioneel Nederlands eten. In Amsterdam zijn er genoeg restaurants die zich hierin specialiseren. Van traditionele gerechten, tot Hollandse kost met een moderne twist: we hebben alvast een aantal restaurants voor je geselecteerd.

Wilde Zwijnen

Op het Javaplein vind je restaurant Wilde Zwijnen. Hier ligt de focus op het presenteren van authentieke Hollandse gerechten waarbij zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van verse, kwalitatieve seizoensproducten. Verwacht geen authentiek Hollandse inrichting, want Wilde Zwijnen is modern en sfeervol ingericht.

Moeders

Moeders kenmerkt zich door een gemoedelijke sfeer, vriendelijke bediening én een menu vol traditioneel Hollands eten. En dat allemaal in een setting die doet denken aan een knusse huiskamer: aan de wanden hangen foto’s van, hoe kan het ook anders, moeders en de tafels zijn gedekt met een ratjetoe van verschillend glas, bestek en serviesgoed.

Loetje

Echte carnivoren moeten zeker een keer bij Loetje eten. Dikke kans dat je terugkomt! Bij dit restaurant vind je volgens menigeen namelijk de allerbeste biefstuk van Amsterdam! Op het menu staan ook andere gerechten, maar de biefstuk blijft bij velen favoriet. Niet voor niks dat er in Amsterdam inmiddels meerdere vestigingen zijn (en nog meer daarbuiten).

Winkel 43

People sitting on the terrace of Winkel 43 on Noordermarkt.
Afbeelding van Winkel43

Volgens velen moet je voor de beste appeltaart van Amsterdam bij Winkel 43 zijn. Honderden punten gaan er op een dag doorheen. Houd er wel rekening mee dat het hier altijd druk is (je snapt waarom), maar met geluk tref je een plekje binnen of op het ruimte terras aan de Noordermarkt.

De Silveren Spiegel

Dit sfeervolle restaurant staat bekend om de fijne Hollandse gerechten en rijke culinaire geschiedenis. Eet bij De Silveren Spiegel een typisch Nederlands maaltje onder de houten balken van het historische pand én tussen de Delfts blauwe tegeltjes. Als het zonnetje schijnt, kun je heerlijk vertoeven op het terras.

MOAK Pancakes

Pannenkoeken mogen natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Maar dan wel bij een restaurant dat de traditionele oer-Hollandse pannenkoek een moderne twist geeft: MOAK in Oud-West heeft een aantal hele bijzondere creaties op het menu staan.

Hap-Hmm

Als een restaurant al ruim 60 jaar kan bestaan én zo'n naam heeft, dan kun je er wel op vertrouwen dat het een bezoekje waard is. Hap-Hmm is, dus al jarenlang, gespecialiseerd in de authentieke Hollandse keuken en serveert ambachtelijke en dagverse gerechten. Overigens wisselt het menu dagelijks, dus ga vooral zelf even kijken wat de pot vandaag schaft.