Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
People having drinks at Café Maxwell
Afbeelding van Cafe Maxwell

De beste pubquizzen

Laat je hersens kraken tijdens een gezellige pubquiz! Wij hebben de leukste pubquizzen van Amsterdam voor je op een rijtje gezet; de echte die-hard gaat ze natuurlijk allemaal af. Succes!

Pauline Arkesteijn
Eindredacteur. Staat vaak spontaan bij een concert, of bij een ander cultureel uitje.
Volg Pauline

Bar Baarsch

Bar Baarsch Terrace Jan Evertsenstraat
Afbeelding van Koen Smilde

Iedere maandagavond om 20:30 vindt in Bar Baarsch de algemene-kennis-pubquiz plaats. Voor €3,50 per persoon speel je samen met je team (maximaal 5 personen) mee en let op: eeuwige roem voor de winnaars staat op het spel. En... het winnende team hoeft de eigen drankrekening niet te betalen. Dus op naar de Baarsjes, doe je best én proost!

Café Lust

Altijd al op the wall of fame van Café Lust willen hangen? Doe dan op dinsdagavond mee met de wekelijkse Ierse pubquiz (in het Nederlands en Engels gepresenteerd) en doe een gooi naar de fles bubbels voor de winnaars, naast dat plekje op die wall of fame. De quiz is vanaf 20:30 en kost €3,50 per persoon. Iedere laatste donderdag van de maand vindt hier op donderdag ook een themaquiz plaats, in de agenda kun je het aankomende thema bekijken.

Café Maxwell

Klaar voor een pittig lesje hersengymnastiek? Train op maandagavond om 21:00 jezelf en je team tijdens de Kwiss van Café Maxwell. Reken op vragen over onder andere muziek, sport en leuke weetjes. De individuele nummer één van de avond hoeft zijn/haar drankrekening niet te betalen en van het winnende team wordt de gehele rekening (diner, drankjes & hapjes!) verscheurd. Trommel je vrienden (maximaal 5 personen per team) op en ga naar het Beukenplein in Oost. Klaar voor een extra uitdaging? Iedere 2 maanden kunnen alle podiumplekken van de weken ervoor het tegen elkaar opnemen in De Grote Finale Kwiss.

Pubquiz De Beren

Iedere derde donderdag van de maand om 20:00 is er een pubquiz bij De Beren in Amsterdam-Noord. In teams van maximaal 5 personen wordt er in 8 quizrondes gestreden om de winst. Verzin snel een originele teamnaam en meld je aan om een avondje met je vrienden te quizzen. Zijn jullie het winnende team? Dan ga je naar huis met een drankrekening van €0,-!

Café Thijssen

Weet jij alles over sport, geschiedenis, literatuur en mode? Of zit jouw hoofd meer vol met onzinnige feitjes? Speel dan op maandagavond om 20:00 mee bij de pubquiz in café Thijssen. Voor €3,- per persoon speel je samen met je team (maximaal 5 personen) mee. De prijs als je wint? Een Magnum Big Chouffe of een bierpakket!

Café Schinkelhaven

Elke maandagavond om 19:00 kun je bij Café Schinkelhaven terecht voor een van de gezelligste pubquizzen van Amsterdam. De quiz bestaat uit 8 rondes, waaronder een muziek- en plaatjesronde. Het winnende team krijgt maar liefst €50,- korting op hun rekening. Is de eerste plek aan je voorbij gegaan? Niet getreurd want de grote verliezers krijgen een zak apenkoppen!

Café Nassau

Voor aanvang van de pubquiz bij Café Nassau, die iedere 1ste en 3e donderdag van de maand plaatsvindt, eet je hier een burger of pasta voor €13,50. Deze maaltijd helpt je goed de avond door, want met een lege maag kan niemand goed nadenken. De enthousiaste quizmasters Stan en Tobias maken er tijdens de quiz een feestje van, en stellen kennis-, muziek- en beeldvragen. Het winnende team ontvangt een dinercheque van €50,- en de runner up krijgt een fles bubbels. Inschrijfgeld is €12,50 per team.

Frieda Pubquiz in PingPongParck

Afbeelding van Mireille Bierman

De pubquiz in Café Frieda was een van de populairste pubquizzen van Amsterdam. Helaas heeft Café Frieda permanent haar deuren gesloten, maar de quizmasters zijn gewoon doorgegaan! Om de week op zondagmiddag presenteert Erwin of Renée hun zelfgemaakte quizzen in PingPongParck. Win je de bonusvraag? Dan heb je keuze uit een cadeautje of een vegan snackplate voor je hele team. Win je de hele quiz? Dan zie je de barrekening in rook opgaan. Een team bestaat uit maximaal 5 personen, en je betaalt €15,- per team om mee te doen. De quiz is in het Nederlands en Engels.

De Groene Olifant

Iedere eerste en derde maandag van de maand kun je meedoen met een eigengemaakte pubquiz van De Groene Olifant. Je team mag uit maximaal 5 personen bestaan en je krijgt bij deelname een speciale aanbieding: een (vega) burgermenu voor €15,-. De quiz start om 20:00, mooie tijd om ervoor nog een hapje hier te eten.

Naast deze 9 pubquizzen in Amsterdam zijn er nog véél meer cafés die een quiz organiseren. Ga naar pubquiznederland.nl voor het hele aanbod.

Pauline Arkesteijn
Eindredacteur. Staat vaak spontaan bij een concert, of bij een ander cultureel uitje.
Volg Pauline