Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Installation view of Kosmogonie: Zinsou – een Afrikaanse kunstcollectie Cosmogony: Zinsou -- an African art colleciton contemporary art exhibition in October 2022
Afbeelding van peter tijhuis

Compleet dagje uit in Het Gooi en Amstelland

De regio Gooi en Amstelland staat bekend om de vele kastelen en landgoederen, maar er is hier nog veel meer te doen! Zoek eerst natuur op bij de rivier de Vecht of de Vinkeveense Plassen en ontdek daarna kunst en cultuur in musea en theaters. Het Gooi en Amstelland biedt alles voor een gevarieerde complete dag uit.

Varen tijdens de ochtendzon op de Vinkeveense Plassen

Start je dag met een duik in de natuur bij de Vinkeveense Plassen. Dit gebied, bestaande uit 5 meren die met elkaar verbonden zijn, is de perfecte uitvalsbasis voor een activiteit op het water. Ga zeilen, kanoën of pak een fluisterboot om de omgeving te verkennen. Je kunt hier op diverse plekken zwemmen, bijvoorbeeld bij de 12 aangelegde zandeilanden. In het natuurgebied kun je een diversiteit aan flora en fauna bewonderen.

Ontdek de Cobra-beweging bij het Cobra Museum

Installation view of Kosmogonie: Zinsou – een Afrikaanse kunstcollectie Cosmogony: Zinsou -- an African art colleciton contemporary art exhibition in October 2022
Afbeelding van Peter Tijhuis

In het Cobra Museum staat de kunst van de vooruitstrevende Cobra-beweging centraal. De stroming zorgde voor een doorbraak in de moderne kunst, die nog steeds doorwerkt. Je ziet hier werken van onder anderen Karel Appel, Constant, Corneille en Jan Sierhuis in wisselende samenstellingen en er zijn regelmatig nationale en internationale tentoonstellingen van 20-eeuwse en hedendaagse kunst. 

Cobra Museum | Sandbergplein 1, Amstelveen

Bezoek een voorstelling bij Theater Singer Laren

Afbeelding van Singer Laren

Singer Laren bestaat uit een villa, museum en theater. De oprichters, het echtpaar Singer, bracht hier veel kunstliefhebbers bij elkaar, wat resulteerde in een bijzondere kunstcollectie. In het theater kun je terecht voor verschillende voorstellingen, van cabaret en muziek tot arrangementen en toneel.

Theater Singer Laren | Drift 1, Laren

Dansend de dag afsluiten bij P60

p60 gig venue Amstelveen interior and exterior
Afbeelding van Dion Plasmeijer

Als je na een dag vol natuur, cultuur en kunst nog energie over hebt, duik je het nachtleven in. Bijvoorbeeld bij poppodium P60. Hier ga je naar concerten van gevestigde bands en opkomende artiesten. Tijdens de clubavonden dans je op techno, house, indie of nineties muziek.

P60 | Stadsplein 100A, Amstelveen