Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Image alt

Het Gooi en Amstelland met kinderen

Spannende kastelen, heel veel natuur, musea en forten vol geschiedenis; in de regio het Gooi en Amstelland kunnen kleine én grote kinderen zich goed vermaken. Duik het water in rond de Loosdrechtse Plassen, bezoek het Muiderslot of speel je suf in speelpark Oud Valkeveen.

Beleef de middeleeuwen in het Muiderslot

Afbeelding van Mike Bink fotografie

In Kasteel Muiderslot, met zijn kasteeltuin en slotgracht, is voor kinderen van alles te beleven. Er is een speciale audiotour, waar op speelse wijze alles wordt uitgelegd over de verdediging van het kasteel , en je kunt het Muiderslot verkennen met een speurtocht. Maar er is nog veel meer! Bezoek een theatervoorstelling of een ridderweekend, waar de middeleeuwen voor je ogen tot leven komen. Elk jaar komt Sinterklaas langs, je kunt hier je verjaardagsfeestje vieren en zelfs kamperen in de kasteeltuin.

Muiderslot | Herengracht 1, Muiden

Ontdek de wereld van media en televisie bij Beeld & Geluid

Institute for visuals and sound in Hilversum Media Park.
Afbeelding van Koen Smilde

Museum Beeld & Geluid in Hilversum op het Mediapark is een interactief museum over televisie en media. Met een plattegrond en interactieve ring ga je op pad door het museum samen met een door jou gekozen gids, van Art Rooijakkers tot Herman van der Zandt. De vaste collectie is de Experience, waar je je in de Sterrenshow eventjes zelf een echte ster waant, op een poppodium kunt staan en zelfs een nieuwsuitzending kunt opnemen. Of kijk je favoriete series van vroeger terug. Met behulp van de interactieve ring kun je alles bewaren en thuis nog eens bekijken.

Let op: Beeld & Geluid is momenteel gesloten. In februari 2023 is het weer open!

Beeld & Geluid | Media Parkboulevard 1, Hilversum

Op ontdekkingstocht bij Singer Laren

Singer Museum in Laren-garden
Afbeelding van Singer Laren

Bij Singer Laren hebben ze ook aan families met kinderen gedacht. Ontdek de beeldentuin, ontworpen door wereldberoemde tuinarchitect Piet Oudolf, aan de hand van een speurtocht. Ga op onderzoek uit in het museum met de verschillende ontdekkingstochten. Voor de kleintjes vanaf 4 jaar is er de speurtocht ‘Met Pim op pad.’ Voor de oudere kinderen zijn er ingewikkelder ontdekkingstochten met zoekbladen te verkrijgen. In het theater van Singer zijn elk seizoen diverse kindervoorstellingen te zien.

Singer Laren | Oude Drift 1, Laren

Neem een duik in openluchtzwembad Sijsjesberg

Sijsjesberg is een openluchtzwembad op een unieke locatie omringd door het bos en de hei. Voor grote kids is er een duiktoren en een grote familieglijbaan. Voor kleintjes is er een afgeschermd bad met een spraypark, een waterspeeltuintje. Om het zwembad heen is er genoeg ruimte voor een plekje in de zon of in de schaduw. Bij het snoephuis haal je een ijsje of frietjes!

Sijsjesberg | Ericaweg 22, Huizen

Eindeloos spelen bij speelpark Oud Valkeveen

Speelpark Oud Valkeveen, gelegen in het bosrijke natuurgebied tussen Huizen en Naarden, gaat al heel wat generaties mee. Hier kunnen, vooral kleine, maar ook grotere, kinderen zich goed een dag vermaken op de trampolines, de grote speelweide of het strandje, in de boemeltrein, de zandbakken, de ballenbaden en de kabelbaan. Er is zelfs een theater waar regelmatig leuke voorstellingen voor kids te zien zijn. Ook fijn; het park heeft ook overdekte attracties, een indoor speelhal en een bioscoop! Je kunt hier dus prima met minder mooi weer terecht.

Speelpark Oud Valkeveen | Oud Huizerweg 2, Naarden

Haal een ijsje bij IJssalon de Hoop

IJssalon De Hoop is al generaties lang expert op het gebied van zuivel. Vroeger kwam je hier voor melk en kaas, tegenwoordig proef je er het legendarische, ambachtelijke ijs van een Meesterijsbereider. Met 38 standaardsmaken en 2 wisselende smaken van de dag loopt elk kind – en iedere volwassene - hier smullend naar buiten.

IJssalon de Hoop | Huizerweg 10, Blaricum

Tijd voor poffertjes bij Poffertjeskraam Corn. De Haan

Welk kind is nu niet gek op oud-Hollandse poffertjes? Elk jaar staat de authentieke poffertjeskraam Corn. De Haan vanaf april weer klaar op de Brink in Laren om iedereen, groot en klein, te voorzien van de lekkerste poffertjes.

Poffertjeskraam 1875, Brink, Laren

De natuur in op de Loosdrechtse Plassen

Afbeelding van creativebros.nl

Deze regio kun je niet verlaten zonder de natuur op en rond de Loosdrechtse Plassen ontdekt te hebben. Ook met kinderen is het hier heerlijk aan het water. Je kunt allerlei watersporten beoefenen - wakeboarden, waterskiën, zeilen of roeien -en je kunt hier een verfrissende duik nemen. Neem een picknick mee voor een gezellig hapje en drankje midden in de natuur.

Loosdrechtse Plassen | Oud-Loosdrechtsedijk, Loosdrecht

Kabouters zoeken in de tuin van kasteel Groeneveld

Voor de kleinste kinderen, van 2 tot 7 jaar, is dit een onvergetelijke ervaring. Ga kabouters zoeken in de tuin van kasteel Groeneveld. In holletjes, onder blaadjes en achter bomen… op het kabouterpad zijn ze overal te vinden. Bij Café Groeneveld kun je een knapzak krijgen met lekkernijen. Dus hang hem over je schouder en ga op pad!

Grand Café Groeneveld | Groeneveld 2, Baarn

Wandelen met Alpaca’s

Zien ze er niet heerlijk zacht en knuffelbaar uit, die alpaca’s? Op de Gooische Alpacaboederij kun je 19 nieuwsgierige alpaca’s bewonderen. Je kunt hier met ze wandelen en je mag ze voeren en zelfs hun zachte dikke vacht knuffelen. Een hele leuke ervaring voor klein en groot.

Gooische Alpacaboederij | Wakkerendijk 198, Eemnes