Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam

5 dingen om te doen in Amstelveen

Struin door de heemparken, bekijk films in het Amsterdamse Bos, of fiets langs de polders. Er is in Amstelveen meer dan genoeg te doen. Verken ook vooral de hedendaagse kunst en cultuur van de theaters en musea die Amstelveen rijk is met behulp van deze tips.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen

Het Amsterdamse Bostheater

Verscholen tussen de bomen van het Amsterdamse Bos vind je het Amsterdamse Bostheater dat een breed scala aan films, concerten en openluchtvoorstellingen biedt. Aan romantiek zal het je hier niet ontbreken: de laatste scènes van alle voorstellingen worden standaard onder de sterrenhemel gespeeld. Voor de kleinsten staan er op de agenda jeugdvoorstellingen, en vergeet ook zeker het Boslab Theater Festival niet, dat steevast podium biedt aan een nieuwe generatie theatermakers.

  • Het Amsterdamse Bostheater | van mei t/m september

Shoppen Stadshart

Als het weer eens regent, kun je eindeloos shoppen in het overdekte winkelcentrum Stadshart Amstelveen. Koffie drinken of tussendoor even iets eten, kan hier ook uitgebreid. Je kampt eerder nog met keuzestress als je ziet uit hoeveel tentjes je kunt kiezen.

Museum Cobra

Museum Cobra is een must voor liefhebbers van moderne kunst. Werken van vele beroemde Cobrakunstenaars zoals Karel Appel, Constant, Corneille, Asger Jorn en Pierre Alechinsky, worden hier permanent tentoongesteld, maar ook de minder bekende namen uit deze naoorlogse kunstbeweging passeren de revue tijdens de blijvende én tijdelijke tentoonstellingen.

Poppodium P60

p60 gig venue Amstelveen interior and exterior
Afbeelding van Dion Plasmeijer

Van kleinere bands tot aan complete ABBA-tribute-avonden: voor muziek in de breedste zin van het woord, kun je terecht bij P60. De concertzaal heeft een akoestiek waar niet alleen de artiesten, maar ook jij blij van wordt, en de intieme sfeer vraagt om het ontdekken van nieuwe artiesten en opkomend talent. Leuk: P60 organiseert ook regelmatig verschillende clubavonden gericht op techno, electro en Indiepop.

Schouwburg Amstelveen

Met 2 theaterpodia én 1 bioscoop is Schouwburg Amstelveen een van de grootste regionale theaters van Nederland. Mocht je nog een lege agenda hebben weet je dus waar je zijn moet. Het programma van de schouwburg biedt een scala aan cabaret-, muziek-, dans- en toneelvoorstellingen voor jong en oud. Nu al leuk toch? Vinden wij nou ook.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen