Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Musea

Singer Laren

Singer Laren is een uniek, particulier cultureel erfgoed dat bestaat uit een museum, theater en beeldentuin, gelegen in het hart van Goois kunstenaarsdorp Laren.

Historie

Singer Laren bestaat uit een museum, villa, beeldentuin en theater. Het Amerikaanse echtpaar Anna en William Singer bouwde hier in Laren begin vorige eeuw de Villa De Wilde Zwanen. Hier ontvingen ze hun vrienden, onder wie vele kunstenaars. Samen brachten ze een indrukwekkende kunstcollectie bijeen. In 1956 werden er een museum en een theater aan de villa gebouwd.

Museum

In het museum zijn wisselende tentoonstellingen te zien. De Singercollectie omvat werken uit de periode 1880-1950 van kunstenaars als Anton Mauve, Jan Sluijters, Kees van Dongen, Leo Gestel en Bart van der Leck. Naast schilderijen en werken op papier bevat de collectie een hoeveelheid prachtige beelden, waaronder zeven werken van Auguste Rodin. Hiermee kan Singer bogen op de grootste verzameling van deze beeldhouwer in Nederland, met als hoogtepunt De Denker.

Theater

Het theater brengt een gevarieerd programma van onder meer toneel, cabaret, musicals, klassieke muziek, kindervoorstellingen en lezingen. Klik hier voor meer informatie.

Beeldentuin

De gratis toegankelijke beeldentuin is ontworpen door de internationaal bekende landschapsarchitect Piet Oudolf en is ingericht met beelden van hedendaagse Nederlandse kunstenaars die de relatie onderzoeken tussen cultuur en natuur. Elk kunstwerk gaat op geheel eigen wijze een verbinding aan met de natuur.

Bezoek het Singer Laren Museum met je City Card

Om deze locatie te bezoeken met je City Card, dien je vooraf een tijdslot te reserveren. Boek een tijdslot via deze link, selecteer je tijdslot en kies het 'I amsterdam City Card' ticket tijdens het afrekenen. Zorg ervoor dat je City Card geldig is op het moment van je bezoek.

Bereikbaarheid

Vanaf Amsterdam is Singer Laren met de auto binnen 30 minuten te bereiken. Daarnaast is het ook goed te bereiken met het openbaar vervoer. Voor bezoekers staan er vanaf het busstation Blaricum (bij het Tergooi Ziekenhuis) twaalf elektrische deelfietsen. Vanaf het busstation ben je op deze fiets zo bij Singer Laren. Op de website van Singer Laren lees je hier meer over.