Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
People shopping at the 24H West Vintage shop
Afbeelding van Koen Smilde

Winkeltjes in West

Een dag niet geshopt is een dag niet ge… ja - shopt. Geleefd vinden we ook zo overdreven om te zeggen. Doelgericht op pad of gewoon uitgebreid windowshoppen: stadsdeel West is ideaal voor elke manier van winkelen.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen

Ela Traiterie

Greek traiteur
Afbeelding van Traiterie Ela!

Voor een glimpje Griekenland in Amsterdam: zoek niet verder. Bij Ela Traiterie moet je zijn. Biologische olijfolie, kruiden en thee, retsina en wijn, maar ook complete maaltijden vullen de delicatessenwinkel van eigenaresses Ineke en Maria. Wees wel gewaarschuwd voordat je binnenstapt: de vitrines barsten bijna uit hun voegen van de verse Griekse gerechten met vis, lam, kalf, kip of varken. Daarnaast is er ook elke dag een aantal verse vegetarische maaltijden verkrijgbaar. Weten waar je zijn moet, is áltijd de sleutel tot succes. En een lekkere maaltijd.

Knotsknetter

Naast een kinderkapper biedt dit zaakje een grote collectie duurzame, biologische kinderkleding aan voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Maar dat niet alleen, eigenlijk álles wat je zoekt voor je kroost zul je hier vinden. Van luiertassen tot rugzakken en van speelgoed tot onmisbare accessoires voor in de kinderkamer: je kunt het zo knotsknetter niet bedenken of het ligt hier in de schappen. En anders even vragen: het personeel helpt je graag verder in je zoektocht.

Le Souq

Aan de Bos en Lommerweg vind je op nummer 327 Le Souq, een heus mini-Marokkaans-warenhuis. En dan overdrijven we niet. Olijfolie, dadels en couscous, leren tassen, kaarten en koekjes, pakjes met dadeltruffels, gedroogde specerijen, avocado-shampoo, en een tafel vol aardewerk: bedenk iets Marokkaans dat je wilt hebben, en Le Souq heeft het liggen. Soms wel even goed zoeken, maar ja - het heet niet voor niets Le… Souq.

De Nieuwe Boekhandel

Je hebt boekenwinkels en je hebt boekenwinkels. De Nieuwe Boekhandel behoort tot de laatste categorie. En de eerste, het is maar hoe je het bekijkt. Enerzijds is het een doodnormale boekhandel waar je vindt wat je wil vinden, anderzijds is het een ontmoetingsplek waarbij de kleinschaligheid, de betrokkenheid bij de buurt, en de vele evenementen opvallen. Zo vinden er boekbesprekingen en leeskringen plaats, boekpresentaties en optredens van binnen- en buitenlandse auteurs, workshops op het gebied van onder andere schrijven, koken, muziek en spiritualiteit, debatten en discussies, poëzie-avonden, voorleesmiddagen voor kinderen, proeverijen, verjaardagen van klanten en excursies door de buurt. Ja, precies. Heel veel evenementen. Vooral even binnenstappen dus.

We Are Vintage

Van de grappigste 90s jeans jackets tot vintage feestjurken: als je iéts zoekt uit de jaren '70, '80 en '90, ben je bij We Are Vintage aan het juiste adres. Je vindt hier kleding, schoenen, tassen en accessoires voor mannen én vrouwen uit deze periodes. Als je er na dit adres nog lang geen genoeg van hebt, kun je ook nog uitwijken naar het filiaal op de Eerste van Swindenstraat 43 in Amsterdam-Oost. Maarja, da’s natuurlijk geen West, dus in dit lijstje een beetje valsspelen. Moet kunnen op z’n tijd.

Milagros Mundo

Voor iedereen die op zoek is naar een cadeautje, maar dan een keer eens iets anders dan een kaars of kraslot, kan z’n hart ophalen bij Milagros Mundo. Deze kleurrijke lifestylewinkel, die op de website wordt omschreven als ‘funky fairtrade & hippy chic’, verkoopt presentjes van over de hele wereld en is daarmee een mix van verschillende culturen. Voor de urban bohemian hippy met een eclectische lifestyle. Bang dat je brave buurvrouw met hetzelfde cadeau op de proppen komt, hoef je dus nooit meer te zijn.  

Wildernis

Potten, pannen en planten: alles wat met groen voor binnen en buíten je huis te maken heeft, is te koop bij Wildernis. De kamerplanten zijn 100% duurzaam gekweekt. Dat betekent dat de planten mooi zijn, zowel van binnen als van buiten. Deze zaak verkoopt bovendien niet alleen alles voor een groener huis (en uiteindelijk groenere stad), maar geeft ook workshops en lezingen over stadstuinieren, moestuinieren en kamerplanten. Ideaal voor groenliefhebbers, maar ook voor de leek van wie de vingers nog niet al te groen uitslaan - maar dat wel graag ziet gebeuren. Je weet wel, gevalletje het snel in de groene vingers willen krijgen

Following Lucy

In de Jan Pieter Heijestraat vind je Following Lucy, een boutique waar je haast niet zonder volle tas naar buiten kunt wandelen en waar ze je met liefde kledingadvies geven. Handig als je mode zelf maar lastig vindt.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen