Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
No Man's Art Gallery & Bar NMAG
Afbeelding van Koen Smilde

Verborgen parels in West

Als je het hebt over verborgen parels, dan moet je in Amsterdam-West wel én niet goed zoeken. Wel, omdat het inderdaad nog redelijk onontdekte plekjes zijn, niet, omdat het er aardig wat zijn. Met deze tips kom je al een heel eind.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen

Buurtboerderij Ons Genoegen

In het Westerpark vind je meerdere kinderboerderijen, maar als we er één mogen uitlichten, is dat toch wel Ons Genoegen - alleen al omdat de naam zo knus klinkt. De boerderij wordt gerund door vrijwilligers en klanten van De Regenboog Groep, een organisatie die zich inzet voor dak- en thuislozen, verslaafden en mensen met psychische problemen. Op de boerderij vind je - natuurlijk - dieren, en als die (of je kinderen) je éven te druk worden: er worden ook knutselmiddagen, filmavonden, tekenlessen en mind- en heartfulnesstrainingen gegeven.

Tuinpark Zonnehoek Amsterdam

In de 70 tuintjes van volkstuinpark Zonnehoek, gelegen naast de tunnel aan de Spaarndammerdijk, wordt ‘natuurlijk getuinierd’. Dat zie je terug in de vele bijzondere bloemen, bomen en planten en de insectenhotels en bijenkasten. Voor iedereen die nu denkt: leuk, maar ik heb daar geen tuintje, hierbij de oplossing: tussen 1 april en 1 november is het toegangshek van 9:00 tot 21:00 uur open en is iedereen welkom.

LAB 111

Als je naar de film wilt, kun je in Amsterdam vele kanten op. Wij zeggen: kies eens de kant van cultcinema LAB111. Dat is een avondje uit, maar dan nét even anders. LAB111 zit in een oud pand (vroeger het pathologisch anatomisch laboratorium van Amsterdam), en biedt een ‘eigenwijze’ programmering met zowel oude als nieuwe klassiekers, verdiepende docu’s en onconventionele genrefilms. In de bar, Bar Strangelove, staan zuurdesem pizza’s op de kaart voor zowel voor, als na de film.

Muur van de dichters

Oud-West
Muur van de dichters
Afbeelding van Felicia Savelberg

Bel aan bij een van de bekendste dichters wiens naam je overal op straatbordjes in West tegenkomt. Denk aan Bilderdijk, Ten Kate, Van Lennep en nog 9 anderen. Tussen 9-17 uur staan de deurbellen aan en kun jij naar hun verhalen luisteren.

  • Nicolaas Beetsstraat 82

No Man’s Art Gallery & Bar

No Man's Art Gallery & Bar NMAG
Afbeelding van Koen Smilde

No Man's Art Gallery is een culturele hotspot in West. Jonge, internationale kunstenaars krijgen hier letterlijk en figuurlijk de ruimte om hun kunstwerken aan de man te brengen. De bar serveert lunch, diner en drankjes. Of die ook uit de kunst zijn, dát mag je zelf gaan ervaren. Check voordat je dat gaat doen nog wel even of ze er nog zitten, want dit is een tijdelijk concept.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen