Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
No Man's Art Gallery & Bar NMAG
Afbeelding van Koen Smilde

Verborgen parels in West

Als je het hebt over verborgen parels, dan moet je in Amsterdam-West wel én niet goed zoeken. Wel, omdat het inderdaad nog redelijk onontdekte plekjes zijn, niet, omdat het er aardig wat zijn. En wij zijn dan weer zo aardig om jou daarvan de coördinaten te geven.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen

Buurtboerderij Ons Genoegen

In het Westerpark vind je meerdere kinderboerderijen, maar als we er één mogen uitlichten, is dat toch wel Ons Genoegen - alleen al omdat de naam zo knus klinkt. De boerderij wordt gerund door vrijwilligers en klanten van De Regenboog Groep, een organisatie die zich inzet voor dak- en thuislozen, verslaafden en mensen met psychische problemen. Op de boerderij vind je - natuurlijk - dieren, en als die (of je kinderen) je éven te druk worden: er worden ook knutselmiddagen, filmavonden, tekenlessen en mind- en heartfulnesstrainingen gegeven.

Buurtboerderij Ons Genoegen | Spaarndammerdijk 319

Tuinpark Zonnehoek Amsterdam

In de 70 tuintjes van volkstuinpark Zonnehoek, gelegen naast de tunnel aan de Spaarndammerdijk, wordt ‘natuurlijk getuinierd’. Dat zie je terug in de vele bijzondere bloemen, bomen en planten en de insectenhotels en bijenkasten. Voor iedereen die nu denkt: leuk, maar ik heb daar geen tuintje, hierbij de oplossing: tussen 1 april en 1 november is het toegangshek van 9:00 tot 21:00 uur open en is iedereen welkom.

LAB 111

Lab111 cinema
Afbeelding van Koen Smilde

Als je naar de film wilt, kun je in Amsterdam vele kanten op. Wij zeggen: kies eens de kant van cultcinema LAB111. Dat is een avondje uit, maar dan nét even anders. LAB111 zit in een oud pand (vroeger het pathologisch anatomisch laboratorium van Amsterdam), en biedt een ‘eigenwijze’ programmering met zowel oude als nieuwe klassiekers, verdiepende docu’s en onconventionele genrefilms. In de bar, Bar Strangelove, staan zuurdesem pizza’s op de kaart voor zowel voor, als na de film.

LAB 111 | Arie Biemondstraat 111

De huiskamer van Rembrandt

De huiskamer van Rembrandt noemt zichzelf niet voor niets een buurtcafé: het is mede opgezet via crowdfunding uit de buurt. Je kunt er (vegan) ontbijten, lunchen en borrelen, en van het zonnetje genieten aan de picknicktafels op de binnenplaats. Daarna toe aan wat beweging? Je stapt vanuit de Huiskamer zó het Rembrandtpark in.

Boothuis

Ben je op zoek naar de nieuwste hotspot met een uitgedokterd concept, dat moet je - naar eigen zeggen - niet bij Boothuis zijn. Boothuis is een familierestaurant dat families, watersportfans en mensen die even aan de drukte van de stad willen ontsnappen, een warm hart toedraagt. De keuken is Italiaans georiënteerd en is de hele dag geopend voor pizza, pasta en panna cotta. Oftewel: van ontbijt tot en met diner.

Boothuis | Christoffel Plantijngracht 4

No Man’s Art Gallery & Bar

No Man's Art Gallery & Bar NMAG
Afbeelding van Koen Smilde

No Man's Art Gallery is een culturele hotspot in West. Jonge, internationale kunstenaars krijgen hier letterlijk en figuurlijk de ruimte om hun kunstwerken aan de man te brengen. De bar serveert lunch, diner en drankjes. Of die ook uit de kunst zijn, dát mag je zelf gaan ervaren. Check voordat je dat gaat doen nog wel even of ze er nog zitten, want dit is een tijdelijk concept.

No Man’s Art Gallery & Bar | Bos en Lommerweg 88-90

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen