Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Zuiderziel store Amsterdam Oud-Zuid
Afbeelding van Zuiderziel

Winkeltjes in Zuid

Als het gaat om bijzondere winkeltjes, ben je in Zuid wel even zoet. Van fossielen en mineralen uit de prehistorie tot de hipste kinderkleding en handgemaakte sieraden: aan originele winkeltjes geen gebrek.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen

Imagine 

Imagine giftshop Oud-Zuid
Afbeelding van Imagine Cadeauwinkel

Je zus bevallen of je buurjongen jarig? Van kraamcadeau tot interieur en sieraden tot speelgoed: bij Imagine vind je een geschikt cadeau - ook als je stiekem geen jarige in de buurt hebt. Ook handig: op woensdag tot en met zondag is er een kinderkapper in de winkel.

Minimarkt Store

Bij kinderwarenhuis Minimarkt vind je zowel in de winkel als online alles voor je mini - of maxi. Want naast speelgoed, interieuraccessoires en baby- en kinderkleding van bekende merken koop je hier ook hebbedingen voor jezelf, zoals tassen en sieraden.

All the Luck in the World

Geluk zit in een klein hoekje - grote kans dat je het bij All the luck in the World vindt. In de vorm van een sieraad bijvoorbeeld, die ze hier zelf ontwerpen. Of je stuit op een andere schat tussen het verzamelde vintage interieur.

Zuiderziel

Dat Paula, de eigenaar van Zuiderziel, een passie voor reizen, aardse materialen en een achtergrond als grafisch vormgever heeft, is niet te missen. De schatten in haar kleine cadeau- en woonwinkel (juwelen, veren, boeddha’s, prints maar ook rouwbloemen) zijn hier het betoverende resultaat van.

Stenelux

Je moet wel van steen zijn om niet warm te lopen voor de bijzondere collectie van Stenelux. Ja, of wel natuurlijk. Het kleine winkeltje is tot de nok toe gevuld met fossielen, mineralen en andere vondsten uit de (pre)historie, zoals een kwal van 600 miljoen jaar oud en ja, ook lamakoppen en berenklauwen.

  • Stenelux | Eerste Jacob van Campenstraat 2
Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen