Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Lola Luid, cultural center, broedplaats Nieuw-West, interior
Afbeelding van Nathalie van den Berg

Winkeltjes in Nieuw-West

Van baklava tot beddengoed en biologisch fruit tot boek: in Amsterdam Nieuw-West ben je al winkelend zo een middagje zoet. Je vindt er kleine speciaalzaken en lokale markten, maar ook een winkelgebied met meer dan 150 winkels op het Osdorpplein. Kortom: shop ‘till you drop’ - als je wil tenminste.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen

Culinair winkelen

Fijnproevers kunnen hun culinaire hart ophalen op verschillende plekken in Nieuw-West. Alsham Delights is een Syrisch familiebedrijf dat al generaties lang Arabische lekkernijen maakt. Koffie erbij? Dat kan in het bijbehorende café (Tussen Meer 58). In de Fruittuin van West vind je - zoals de naam al doet vermoeden - veel fruit(bomen), maar ook verse groenten. Alles is hier biologisch. En: je kunt hier ook zelf fruit plukken in de zomer, snoeiworkshops volgen of een kerstboom adopteren. Tot slot: de Tanger Market (Plein 40-45) heeft producten uit wel 100 verschillende landen. Zo vind je er alles voor een Hollandse stamppot, maar ook voor een Marokkaanse harira soep.

Ekselans Istanbul

Van glas tot grillplaat en kruidenpot tot kroonluchter: bij Ekselans Istanbul vind je producten in de categorie ‘Wonen en Koken’ - in de breedste zin van het woord. Heb je het in de winkel niet gevonden? Het volledige assortiment staat op de website.

Kringloopwinkel Muna

Vaan decoraties en accessoires, tot kleding en boeken. Wandel Lola Luid binnen, keer meteen linksaf en je vindt de kringloopwinkel. Dit kleurrijke geheel prikkelt al je zintuigen en je zult gegarandeerd niet met lege handen weglopen. Vind je nieuwe favoriete kledingstuk, neem plaats in een van de leeshoekjes, en maak een praatje met de andere bezoekers. 

Erdimisi

Modehuis Erdimisi verkoopt ‘de nieuwste trends voor jonge meiden, moeders, dochters, rebelse vrouwen, oma's, carriéremakers en gedreven vrouwen: Erdimisi is voor dé vrouw.’ Tsja, beter kunnen we het zelf niet zeggen.

Marja’s Mode

Marja’s Mode staat al bijna 40 jaar voor ‘betaalbare mode en bijpassende accessoires als tassen, sjaals en sieraden.’ Of je nu hip, trendy, klassiek, of een maatje meer of minder bent - Marja houdt haar collectie wekelijks spannend met nieuwe items uit binnen- en buitenland.

De Linnenboom

De Linnenboom (‘De Linnenshop van Amsterdam’) is een speciaalzaak gericht op bad-, bed- en keukentextiel van grote merken, maar je vindt er ook accessoires voor in huis, én homewear zoals leggings en pyjama’s.

Boekhandel Meck & Holt

Op zoek naar een boek voor jezelf of voor een ander? Bij boekhandel Meck & Holt (aangesloten bij Libris.nl) vind je boeken voor jonge en ouder(e) lezers in verschillende categorieën. Eigenlijk op zoek naar een tijdschrift? Verkopen ze hier ook.

Winkelcentrum Osdorpplein

Zin om te shoppen? Dan is een bezoek aan winkelcentrum Osdorpplein een goed idee. Je vindt er meer dan 150 winkels - van speciaalzaken tot landelijke winkelketens en witgoed, mode en elektronica. Even uitgeshopt? Er zijn genoeg horecagelegenheden aan het water (de Sloterplas) of het plein om even uit te blazen.

Het winkelcentrum is ook goed te bereiken met het ov.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen