Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
This photo can be usd by amsterdam&partners interns and our partners.
Afbeelding van Lokaal van de Stad

Restaurants en bars West

Of je nou op zoek bent naar een burger en een borrel of een uitgebreid diner: in West heb je veel te kiezen. En daarbij hoef je niet na het toetje af te haken, want er is genoeg te beleven tot in de late uurtjes.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen

Tapwest

De lunch-, diner- en borrelgerechten van het in 2023 geopende buurt-bier-eetcafé Tapwest zijn Mediterraans en Mokums van aard. Zo vind je er niet alleen verse vis van de lokale Ten Katemarkt of een vegetarische pokebowl, maar ook een broodje burrata, burgers en bier. Veel, en voornamelijk Amsterdams bier. Er zijn 33 tapkramen en wel 100 verschillende bieren in blik of fles.

  • Tapwest | Tweede Kostverlorenkade 70

Karavaan

Een karavaan werd oorspronkelijk ingezet als middel om handel te drijven tussen 2 ver uiteenliggende gebieden. Precies dit verbindende aspect staat ook centraal bij Karavaan. Gelegen op het Kwakersplein, met een groot terras, heeft Karavaan een echte buurtfunctie. Je kunt er ontbijten, lunchen, werken en dineren en ‘s avonds, als de muziek wat harder gaat, blijven borrelen.

Café Thuys

Sinds 2005 een vast gezicht in de buurt: Café Thuys. Een echt Amsterdams café met bijbehorende gerechten op de menukaart. Er staan 4 vaste voor- en hoofdgerechten op de kaart (met onder andere beef- en kikkererwtenburgers, witlofsalade en saté van kipdijfilet) maar ook wisselende specials. Bonus als het mooi weer is: het uitzicht op voorbijtrekkende bootjes in de Kostverlorenvaart.

Hendrix

Hendrix, vernoemd naar de wereldberoemde gitarist Jimi Hendrix, beschrijft zichzelf als ‘jouw favoriete huiskamer hang-out in West’. Nu weten we natuurlijk niet hoe lang jij gemiddeld in je huiskamer blijft zitten, maar bij Hendrix mag je in theorie de hele dag blijven hangen. Je kunt er zowel ontbijten als tot in de late uurtjes blijven borrelen en als er een dj is: dansen.

Brouwerij Troost Oud West

In tegenstelling tot de vestigingen van Troost de Pijp en Westergas heeft Troost Oud-West een eigen brouwerij. Uit de grote tanks boven de bar worden alle eigen bieren vers van de tap geschonken. Past prima bij de wekelijkse pubquiz (op maandag) of het kijken van een voetbalwedstrijd (van Ajax natuurlijk) op groot scherm. Het menu is volledig vegetarisch, want, zo zegt Troost, ‘je hebt helemaal geen vlees nodig om lekker pubfood te maken.’

Lokaal van de Stad

This photo can be usd by amsterdam&partners interns and our partners.
Afbeelding van Lokaal van de Stad

Lokaal van de Stad is het zusje van het verderop gelegen Gent aan de Schinkel en stadscafé van Mechelen, en serveert van ontbijt tot diner gerechten uit de wereldkeuken. Van pitaplank tot pekingeend, en crispy kip tot kokoscurry dus. Ook is er een compleet vegan-menu en in de zomer vind je hier ook het Terras van de Stad, gelegen op het grasveld aan de Westlandgracht.

Café De Walvis

Afbeelding van Koen Smilde Photography

Bij Café de Walvis houden ze van klassiekers. Hun eigen, zoals de Walvis clubsandwich en garnalenkroketten uit Amsterdam, maar ook in de vorm van bepaalde wedstrijden tussen bepaalde Nederlandse voetbalclubs. Die kun je hier dan ook volgen op groot scherm - of je komt hier een hapje eten (waarbij ze met gerechten als Tataki en Ebi Tempura ook buiten de landsgrenzen gaan) of borrelen met een biertje of cocktail.

Stadscafé Van Mechelen

Van Mechelen is een stadscafé slash ‘gastropub’, gelegen in een industrieel pand met veel licht en een grote bar met 7 bieren op de tap. Het café staat voor bourgondisch genieten, en dat lukt wel met de uitgebreide borrel- en menukaart met zowel klassiekers als de kazen van Kef én waarvoor zoveel mogelijk met duurzame ingrediënten en lokale leveranciers is gewerkt.

Bella Storia 

Zoals de naam al doet vermoeden, is Bella Storia inderdaad een Italiaans restaurant. De traditionele pizza Napolitana wordt hier met 'ervaring, passie en de beste ingrediënten' gemaakt. Geen fan van pizza? Geen probleem. Er staan ook verse pasta’s op het menu.

Café Checkpoint Charlie

Waar Checkpoint Charlie ten tijde van de Koude Oorlog de grenspost vormde tussen Oost- en West-Berlijn, is het in het huidige Amsterdam de poort naar West, gelegen op het snijpunt tussen de Jordaan en het Westerpark. Het is een echte kroeg, met Duits bier op de tap en de nadruk op muziek. Er zijn dj’s, kleine liveoptredens, comedy, spoken word, improvisatie theatersport, pop- en pubquizzen en, zoals ze zelf zeggen, vrachtladingen rock ‘n roll.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen