Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terrasmus cafe child waiting in line
Afbeelding van Winnie Verswijvel

West met kinderen

Kinderen zijn leuk, maar na 10 keer dezelfde toren bouwen en weer omgooien zijn de meesten wel toe aan wat afwisseling. En die afwisseling (mét kids) vind je in Amsterdam-West. Van kunst en cultuur, tot kinderboerderijen en kindvriendelijke koffietentjes: hierbij onze tips.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen

Lekker veel kinderboerderijen

Thuis een complete beestenboel omdat de kinderen tegen de muren opvliegen (en jij ook?). Doe iedereen een plezier en vertrek met z’n allen naar de kinderboerderij. Gevalletje vooruit met de… precies - geit. De keuze aan boerderijen is in West reuze, zo heb je stadsboerderij Zimmerhoeve, Buurtboerderij Ons Genoegen en De Uylenburg. Allemaal op maandag gesloten, dus op die dagen zul je het op een andere manier moeten zien te rooien. Bijvoorbeeld door te… shoppen.

Shoppen

Bij WijsWest op Bilderdijkstraat nummer 62, scoor je kinderspeelgoed van kleine, lokale ondernemers en een paar grote merken. En is je kind hoognodig een (nieuw) kapsel toe? Knippen kan hier ook. Net als bij Knotsknetter op Jan Evertsenstraat 100 trouwens. Naast een kinderkapper, biedt dit zaakje een grote collectie duurzame, biologische kinderkleding aan. Voor kinderen van 0 tot 12 jaar.

  • Jan Evertsenstraat

Kunst en cultuur

Museum Het Schip under a clear blue sky, located at Oostzaanstraat, Spaarndammerbuurt.
Afbeelding van Jan de Ridder

Theater, workshops, speurtochten en zelfs complete kinderpartijtjes: bij Museum Het Schip (afdeling kindermuseum) maakt de jeugd spelenderwijs kennis met de kunstenaars en architecten van de Amsterdamse School. Ook leren ze - door te kijken, maar vooral door te doen - hoe mensen wonen. Vroeger én nu. Leerzaam voor hen, minstens zo leerzaam voor jezelf.

Kunst: check. Dan ook nog een stukje cultuur. Dit vind je bij Podium Mozaïek, waar ze regelmatig kinder- en jeugdvoorstellingen op de agenda zetten. Elke zondagmiddag nemen de 2 huismuizen - Lanter en Fanter - kinderen na de voorstelling mee backstage om daar zelf toneel te spelen, te dansen en een kijkje achter de magische schermen te nemen.

Eten met kids

Café-Restaurant Amsterdam, in de volksmond ook wel Cradam genoemd, is een klassieke bistro met uitgebreide menukaart voor koffie, lunch en diner. De ruimte - een grote oude fabriekshal - is perfect voor als je kinderen meebrengt. Moet je bij jouw kroost echt met meer aankomen dan alleen een ruim opgezette hal? Dan is er ook nog het Kattencafé Kopjes, waar - inderdaad - allerlei poezen wonen. Bij Terrasmus in het Erasmuspark ontbijt, lunch en borrel je (met mooi weer) lekker in het groen. 

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen